REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Valgo saldainius (nuotr. 123rf.com)

Ar galėtumėte 7 dienas valgyti tik saldainius? Taip, būtent tokį, kiek keistoką iššūkį, priėmė vienas vyrukas. Jis, kaip pats sakė, išpildė seną savo vaikystės svajonę - visą savaitę valgė tik šokoladą, guminukus, dražė ir kitus ledinukus.

13

Ar galėtumėte 7 dienas valgyti tik saldainius? Taip, būtent tokį, kiek keistoką iššūkį, priėmė vienas vyrukas. Jis, kaip pats sakė, išpildė seną savo vaikystės svajonę - visą savaitę valgė tik šokoladą, guminukus, dražė ir kitus ledinukus.

REKLAMA

„Dieną prieš eksperimentą apsilankiau parduotuvėje. Šis apsipirkimas būtų kiekvieno dešimtmečio svajonės. Kadangi mano pirkinių krepšelyje buvo vien tik cukrus, turėjau įsigyti kelis namams skirtus produktus. Nenorėjau kasininkei sukelti įtarimo“, - pasakojo jis.

Trečiadienis buvo paskutinė diena, kuomet šios istorijos herojus galėjo paskutinį kartą suvalgyti normalaus maisto, todėl jis nusprendė apsilankyti itin sveikus patiekalus gaminančioje greito maisto kavinėje „Taco Bell“ ir papildomai suvalgyti picą.

1 diena: ketvirtadienis

„Net ir įprastomis dienomis pusryčiams valgau džiovintų vaisių juosteles ir jas užgeriu saldžiu gazuotu gėrimu, todėl mano organizmo neištiko joks šokas. Vis dėlto nusprendžiau, jog ketvirtadienį pusryčiams suvalgysiu vaisių ir į burną įsidėjau kelis šokoladinius saldainius su vyšnių įdaru.

REKLAMA
REKLAMA

Nors saldainio viduje neradau tikros vyšnios, o tik vyšnių skonio žėlę, suvalgius visą dėžutę galima teigti, jog per pusryčius suvartojau maždaug 1/10 visos dienos vaisių normą“, - tęsė jis.

REKLAMA

Pasak vyro, šitaip pradėti dieną nebuvo pats geriausias pasirinkimas. Saldainio viduje esanti balta košė, primenanti gleives, buvo tokia saldi, jog net po vieno saldainio dantys jaučiasi gerokai silpnesni, o ką kalbėti tuomet, kai pusryčiams suvalgyta visa jų dėžutė?

„Šiek tiek nustebino tai, jog saldainiai su vyšnių įdaru ilgam nenumalšino alkio. Teko ieškoti užkandžio. „M&Ms“ saldainiai savo viduje turi riešutą, o tai puikus baltymų šaltinis, todėl šis užkandis puikiai tiko. Suvalgiau pusė didelio pakelio saldainių, tai numalšino mano alkį, bet, deja, neilgam. Man jau buvo pabodę valgyti šokoladą, todėl nusprendžiau suvalgyti 30 cm ilgio saldžią lazdelę“, - pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Visą likusią dienos dalį vyras užkandžiavo įvairiais pavieniais saldainiais.

1 dienos rezultatai: Alkio lygis: 2 Protinė sveikata: 10 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 10

2 diena: penktadienis

Nubudus ryte, iš šį iššūkį priėmusio vyro organizmo dar nebuvo išgaravęs visas cukrus, jis jautėsi šiek tiek išvargintas klausimo, kodėl tai, ką jis suvalgo po to, kai išsivalo dantis, nebėra taip skanu?

„Greitai sumąsčiau, kaip visa tai galima išspręsti. Valgyti reikia tai, kieno skonis kaip mėtų. Pusryčiams suvalgiau visą maišelį „York Peppermint Patties“ saldainių.

Tie kas sako, jog tokia mityba nėra sveika, niekada nebuvo atsidaręs maišelio su 30 atskirų saldainių ir visų jų išpakavę, kadangi tokia veikla tikrai turėjo sudeginti bent kelias kalorijas“, - teigė vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atėjus pietų metui pasvarsčiau, jog būtų visai neprošal pažaisti amerikietišką futbolą. Ne, omenyje neturiu tikro sporto. Šis žaidimas įvyks tarp mano dantų, liežuvio ir burnos bei šokoladinio futbolo kamuolio formos gardėsio.“

Kaip pamena vyras, prakandęs kamuolį jis džiaugėsi, jog šis – tuščiaviduris. Jei būtų reikėję suvalgyti pilną šokolado saldėsį, jam tuojau pat būtų diagnozuotas diabetas.

„Vis labiau artėjant pietų metui ir didėjant mano alkiui, pagalvojau, jog būtų pats metas suvalgyti šiek tiek arktinės mėsos ir taip organizmą aprūpinti baltymais.

Mano pasirinkimas – šokoladinis jūrų vėplys. Mano nelaimei, jo skonis labiau priminė kvapiąją žvakę, o ne tikrą šokoladą. Paskutiniu dienos patiekalu tapo dėžutė kalėdinių „Christmas Dots“ guminukų.

REKLAMA

Jei esate vienas tų žmonių, kurie yra alergiški riešutams, šis gardėsis jums būtų kaip tik, nes net ant jo pakuotės nupieštas ryškus ženklas, teigiantis, jog jame nėra net riešutų pėdsakų“, - sakė jis.

2 dienos rezultatai: Alkio lygis: 2 Protinė sveikata: 10 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 9,5

3 diena: šeštadienis

„Kalbant apie riešutus, šeštadienį norėjau pradėti teisingai ir suvalgyti sočius pusryčius, todėl nusprendžiau rinktis saldainius su riešutais. Deja, bet 12 nedidelių „Reese‘s Pieces“ saldainių manęs nepasotino taip, kaip tikėjausi“, - sakė vyras.

„Kadangi kasdien teks valgyti saldainius su riešutais ar riešutų sviestu, suvalgiau keletą „Reese‘s Peanut Butter Bells“, o užkandžiams pasirinkau „Nestle Crunch Bells“, „Gobstopper Snowballs“, „Christmas SweeTarts“ ir elnių guminukus. Vakare supratau, kad saldainiai tikrai nepadarys manęs sočiu.“

REKLAMA

Jei saldainiais pasivaišinsite prieš vakarienę, jie gali sumažinti jūsų apetitą, tačiau jie tikrai nepakeis tikro maisto. Pasak iššūkį priėmusio asmens, kasdien reikėtų suvalgyti kuo daugiau saldainių, todėl jis nusprendė sušlamšti plastikinę lazdą, pripildytą tų pačių, bet mažesnių, „Reese‘s Pieces“ saldainių. Tik po poros valandų vyras suprato, jog tokius pačius saldainius valgė pusryčiams. Galbūt cukrus ėmė veikti jo smegenis?

3 dienos rezultatai: Alkio lygis: 3 Protinė sveikata: 9 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 9

4 diena: sekmadienis

Sekmadienis – poilsio diena, tačiau tik ne istorijos herojaus skonio receptoriams.

„Žinote, ką galėjau anksčiau padaryti? Ogi išsaugoti šokoladinį futbolo kamuolį sekmadieniui ir jį suvalgyti būtent tada, kai stebiu futbolo varžybas. Vietoje to pasimėgavau „Dove“ tamsaus šokolado saldainiais. Kadangi juodasis šokoladas padeda širdžiai, šio sprendimo nesigailiu. Juk šios savaitės eksperimento esmė yra parodyti, kokia sveika yra mano mityba“, - juokavo vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visą likusią dienos dalį vyriškis maitinosi nedideliais šokoladiniais seniais besmegeniais, burnoje sproginėjančiais saldainiais, guminukais, prisiminė, jog kažkur turėjo advento kalendorių ir jame dar yra neatidarytų langelių. Taip pat mėgavosi kalėdinėmis spalvomis išmargintomis pupelėmis. Iš tikrųjų tai jis valgė tik raudonos spalvos cinamono skonio pupeles, o žalias, rūgštaus obuolio skonio, išmetė lauk.

4 dienos rezultatai: Alkio lygis: 4 Protinė sveikata: 8 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 8

5 diena: pirmadienis

„Įpusėjau iššūkį! Man atrodo, jog matau šviesą tunelio gale, tačiau tai taip pat galėtų būti cukraus sukelto aklumo simptomas“, - sakė vyras.

REKLAMA

Visą dieną vyriškis žada maitintis saldainiais, esančiais sunkiai įsivaizduojamo dydžio dėžutėje.

„Labiausiai nerimavau dėl to, jog nebuvo parašyta, kokio skonio įdaras slepiasi kiekviename jų. Nenoriu atsikasti klevų sirupu įdaryto saldainio, tikėdamasi, jog ten bus citrinos skonio uogienė, ir būti nuviltas.

Suvalgius kelis pirmus saldainius paaiškėjo nemaloni tiesa: šie saldainiai nėra tokie skanūs, kaip atrodė. Laimei, man liko tik maždaug 60 gabalėlių. Nors teko nusivilti jų skoniu, suvalgius visus šiuos saldainius turėsiu pakankamai energijos nuveikti visus dienos darbus. Dėžutėje yra net 3800 kcal“, - teigė jis.

Deja, bet energijos visai dienai nepakako, tačiau vyrui ėmė skaudėti pilvą, dėl ko jis visą likusį laiką, iki kol atėjo metas vakarienei, nieko nevalgė. Prieš paneriant į sapnų karalystę jis sušlamštė visą mišką „Reese‘s Penut Butter“ medelių.

REKLAMA

5 dienos rezultatai: Alkio lygis: 6 Protinė sveikata: 7 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 7

6 diena: antradienis

Nepakankamas maistinių medžiagų kiekis organizme turėjo įtakos ir vyro elgesiui bei kasdienei veiklai. Jis vos nepramiegojo, nors žadintuvas visą laiką garsiai pypsėjo jam tiesiai į ausį. Jis taip pat prisipažino, kad visą dienos pradžią pamena kaip per miglą.

„Nusprendus, kad visa tai įvyko dėl Omega-3 riebalų rūgščių trūkumo, dieną pradėti nusprendžiau su žuvimi. Man labai nepatinka šis patiekalas, tačiau pagalvojau, kad 20 cm ilgio žuvis, dėvinti kalėdinę kepuraitę, bus skani. Net tada, kai visa ji buvo padaryta iš šokolado, žuvis nebuvo skani, tačiau jau geriau valgysiu tokią, nei tikrą“, - pasakojo vyras. „Vėliau suvalgiau nemažai nedidelių šokoladinių Kalėdų Senelių, po to teko kramsnoti anglį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, anglį, tik taip pat šokoladinę. Ją smulkinant dantimis suvokiau, jog ši cukrumi perpildyta savaitė truputį prislopino visas smegenyse esančias sistemas. Šokoladinė anglis buvo įvyniota į juodą popierėlį. To nepastebėjus, jis atsidūrė mano burnoje. Paskutiniam dienos patiekalui pasirinkau tai, ką tikrai žinojau, kaip valgyti – „Pez“ saldainius.“

Pradžia buvo gan prasta, kadangi iš visų 20 pakelių saldainių vyras gavo tik vieną vynuogių skonio rinkinį. Tačiau tai buvo niekai, kadangi viskas, ką išspjauna Kalėdų Senelis, yra skanu.

6 dienos rezultatai: Alkio lygis: 8 Protinė sveikata: 4 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 5

7 diena: trečiadienis

Štai ir atėjo paskutinė iššūkio diena.

„Ir vėl pabudau pavargęs. Kadangi praeitą dieną valgiau tikrai nekokios kokybės šokoladą, norėjau, kad paskutinės dienos pradžia būtų ideali, todėl pusryčiams suvalgiau tamsaus šokolado „Hershey‘s Kisses“ ir tokius pat migdolų skonio saldainius“, - pasakojo herojus.

REKLAMA

Vyras prisiminė, jog pirmą iššūkio dieną valgydamas didelę saldžią lazdelę jis greitai prarado susidomėjimą ja, todėl šįkart nusprendė sukramtyti mažesnes, o tiksliau net 60 jų.

„Mano skaičiavimai nepasiteisino. Pribaigęs trečią lazdelę, į jų pusę nenorėjau nė pažvelgti. Kadangi dėžutė jau buvo pradaryta, teko suvalgyti ir kitas 57-ias.

Ar egzistuoja toks dalykas, kaip per daug gaivus burnos kvapas? Kiekvieną kartą man iškvepiant, nuo mėtų pertekliaus ašarojo akys. Po kelių valandų šis gaivus aromatas niekur nedingo, todėl negalėjau pasimėgauti šokoladu. Vietoje to nusprendžiau paragauti senovinių savo forma kaspinus primenančių kietų saldainių“, - tęsė jis.

REKLAMA

Tai, pasak vyro, buvo labiausiai erzinantis patiekalas iš visų.

„Kai paėmiau saldainį į rankas, dėl cukraus sulėtėjus mano refleksams, jis man išslydo iš rankų ir nukrito ant kilimo, tačiau net ir tai nesustabdė saldainio nuo subyrėjimo į milijonus smulkių gabalėlių“, - sakė jis.

„Norėdamas save apdovanoti, geriausias saldainius pasilikau pabaigai. „Almond Roca“ yra fantastiško skonio gardėsis. Galbūt taip yra todėl, jog jis pagamintas iš sviesto ir cukraus. Šiuos kaip mat surijau, kadangi mano kūnas reikalavo maisto. Vėliau pasilepinau gardžiausiais „Ferrero Rocher“.

Nesupratau, ar šie buvo tokio nerealaus skonio, nes tai buvo paskutinis mano iššūkio patiekalas, ar dėl to, jog žinojau, kad rytoj vėl galėsiu maitintis tikru maistu.“

REKLAMA
REKLAMA

7 dienos rezultatai: Alkio lygis: 9 Protinė sveikata: 3 Kaip stipriai jis dar mėgsta saldainius? 5

Išvados:

Po savaitės maitinimosi vien tik saldainiais paaiškėjo keli labai svarbūs dalykai.

„Visų pirma, saldainiai nenumalšina alkio ir nesuteikia jokio sotumo jausmo.

Antra, gaminiai iš cukraus greičiau pakenkia smegenims, nei dantims. Šią savaitę buvau betampantis mongolidu.

Galiausiai, pasirodo, kad saldainiai yra išties naudingi. Norėdamas pažiūrėti, kiek iš tikrųjų žalos cukrus padarė mano kūnui, prieš prasidedant eksperimentui pasisvėriau. Kažkaip netekau beveik 2 kg. Stebuklas!

Saldainiai padeda tirpdyti riebaliukus. Galite ginčytis, jog taip nutiko dėl prastos mitybos ir maistinių medžiagų trūkumo, tačiau aš griežtai nesutinku“, - juokavo vyras.

Galų gale, eksperimento dalyvis teigė esantis be galo laimingas, kad vėl galės grįžti prie įprastos mitybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų