REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Rolandas Boravskis ir jo mylimoji Jolanta

„Lorensas. Vadinkite mane Lorensu.“ Taip pabudęs iš komos medikams, kuriems sunkiai sekėsi medicininėje kortelėje įrašyti tikrąja garsaus aktoriaus pavardę, prisistatė teatro ir televizijos aktorius Rolandas Boravskis.

23

„Lorensas. Vadinkite mane Lorensu.“ Taip pabudęs iš komos medikams, kuriems sunkiai sekėsi medicininėje kortelėje įrašyti tikrąja garsaus aktoriaus pavardę, prisistatė teatro ir televizijos aktorius Rolandas Boravskis.

REKLAMA

Sukūręs daugybę vaidmenų teatre, režisavęs ne vieną spektaklį ir televizijos serialą, R.Boravskis iki šiol geriausiai atpažįstamas kaip blogiukas iš kultinio lietuviško serialo „Pasmerkti“, kurio ketvirtąjį sezoną jau nuo vasario 5-osios išvysite per TV3.

Vos tik pamačius Rolandą, smalsu pasiteirauti, kaip praėjus keliems metams po lemtingos nakties, kai jis iškrito iš trečiojo aukšto Vilniaus Kameriniame teatre, jis jaučiasi.

Išgirdęs klausimą, vyras prisipažįsta – niekada nebūtų pagalvojęs, kad tokia tragedija jo gyvenimą padalins į dvi dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, sunku įsivaizduoti, ką reiškia jaunam, garsiam ir perspektyviam aktoriui patirti tokią traumą, po kurios jis net keliems mėnesiams paniro į komą.

REKLAMA

Tiesa, tuo dramatiška Rolando gyvenimo situacija nesibaigė – prabudęs iš komos jis turėjo iš naujo mokytis vaikščioti, kalbėti, pažinti aplinką ir jį supančius žmones.

Vadina save paprastu aktoriumi

Nors daugeliui gali atrodyti, kad aktorius R.Boravskis ir kasdieniniame gyvenime yra toks, koks ekrane, skubu paneigti šį mitą: ekrane piktas, agresyvus, daug besikeikiantis ir net pavojų keliantis Lorensas kasdieniniame gyvenime – jaukus ir malonus pašnekovas, noriai praveriantis savo namų Pilaitėje duris, pristatantis sužadėtinę Jolantą ir drąsiai pasakojantis apie asmeninį gyvenimą tai, ką daugelis kitų garsių žmonių linkę nutylėti.

REKLAMA
REKLAMA

Jis mielai fotografuojasi, aprodo namus, kuriuose gyvena. Netrukus žiūrovai išvys naująjį serialo „Pasmerkti“ sezoną.

Smalsu, ar gatvėje žmonės vis dar prisimena Lorensą, gal net kviečia aktorių būtent tokiu vardu?

„Būna, einu į parduotuvę ir girdžiu, kaip mane šaukia Lorenso vardu. Aišku, kad atsisuku – gi žinau, kad kviečia mane“, - šypteli aktorius ir pripažįsta iki šiol nesuprantantis, ką padarė tokio ypatingo, kad Lietuvoje pelnė šlovę, yra mylimas ir gerbiamas.

Kaip pats kelis kartus užsimena pokalbio metu, jis tik paprastas aktorius, visą gyvenimą žiūrovams dirbęs iš visos širdies.

Vėl filmuotis – atgaiva sielai

Šiuo metu Rolando kasdienybė kiek kitokia, nei buvo prieš pusmetį ar metus. Dabar jis visa galva paniręs į serialo filmavimus. Pradėję ankstyvą rudenį, „Videometros“ komanda jau beveik nufilmavo ketvirtąjį serialo sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką reiškia Rolandui po traumos sugrįžti į filmavimo aikštelę? „Man tai buvo atgaiva, patikėkite. Ir ne dėl finansų, ne dėl pinigų, kuriuos gavau už darbą, o dėl to, kad vėl pasijaučiau reikalingas. Dėl to, kad galėjau daryti tai, ko visada norėjau – vaidinti žmonėms ir dėl žmonių.

Žinoma, dabar improvizacijos buvo mažiau nei tada, kai buvau sveikas, tačiau buvimas filmavimo aikštelėje su komanda man buvo tarsi vaistas sielai ir širdžiai.

Man didžiulė laimė ir garbė, kad Rolandas Skaisgirys mane pasikvietė filmuotis. Džiaugiuosi vėl galėjęs būti su komanda, jie visi manimi labai rūpinosi, žiūrėjo, kad gerai jausčiausi filmavimo metu“, - smagias akimirkas prisiminė aktorius.

REKLAMA

Pamilo blogiuką Lorensą

Tai, kas įvyko 2015 metų vieną spalio naktį Vilniaus Kameriniame teatre, paženklino Rolando gyvenimą. 46-erių metų vyras ir dabar kiek sunkiai vaikšto, o daugiau pakalbėjęs ima dusti.

Būtent tokiomis akimirkomis, kai Rolandas nutyla įkvėpti oro, į pokalbį įsiterpia jo sužadėtinė, mylimoji ir dėl Rolando iš Londono į Lietuvą parskridusi Jolanda Bankunskaitė.

Kartu su Rolandu Pilaitėje gyvenanti moteris atvira – vyrą ji nusižiūrėjo iš televizijos ekranų. „Visus sezonus mačiau. Labai patiko jis man. Mūsų pažinties istorija prasidėjo dar prieš Rolando tragediją.

Aš jam parašiau per feisbuką ir pasiūliau išgerti kavos. Jis man atrašė, kad kavos negeria, tačiau arbatos galėtume. Tuo pokalbis baigėsi. Po poros mėnesių sužinojau apie tragediją“, - nutyla Jolanta, kurios balsas ėmė virpėti vos prisiminus, ką turėjo išgyventi mylimas vyras.

REKLAMA

„Rimtesni mūsų santykiai ėmė megztis tik po tragedijos. Prisimenu, ji labai domėjosi, kokia mano savijauta po nelaimės. Mano geras draugas papasakojo šiek tiek plačiau apie tai, kaip aš jaučiuosi. Netrukus mes susitikome, ji atvažiavo pas mane iš Londono, kuriame gyveno aštuonerius metus.

Kai tik atvažiavo pirmą kartą, aš paprašiau nebeišvažiuoti ir nepalikti manęs – ji puiki moteris, mano akių šviesa“, - gražių žodžių negailėjo savo antrajai pusei Rolandas.

Moteris šypteli: „Rolandas tikrai nėra toks, koks gali atrodyti tiems, kurie jį pažįsta tik iš televizijos ekranų. Nežinau, koks jis buvo iki nelaimės, tačiau nuo to laiko, kai jį pažinau, niekada nemačiau jo „pasikėlusio“ ar arogantiško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis man niekada neatrodė žvaigždė iš televizijos. Mane žavi jo humoro jausmas, nuoširdumas, gera širdis“, - sakė gretaRolando pokalbio metu sėdėjusi Jolanta.

Svajoja apie vestuves svetur

Kiek susikuklinęs dėl išgirstų komplimentų iš mylimos moters lūpų, Rolandas dar sykį pakartoja, kad ši moteris yra jo gyvenimas ir nors teisiškai jie nėra įregistravę savo santuokos, širdyje jis ją laiko savo žmona.

„Esu kažkada sakęs, kad ji yra mano būsimoji žmona. Taip ir bus. Tik mes norime vestuvių ne Lietuvoje, kur visada šalta ir pilka, o kur nors kitur – gal Paryžiuje, Romoje. O gal Amerikoje“, - akį primerkdamas svarstė Rolandas.

Šiuo metu po tragedijos atsigaunantis aktorius gyvena, panašu, teigiamomis emocijomis – jis džiaugiasi dėl serialo, kuriame nusifilmavo, atrastos gyvenimo meilės bei dėl to, kad Lietuvos žiūrovams jis yra mylimas ir brangus.

Turbūt dėl to, paklaustas, kokia jo svajonė, susijusi su aktoryste, jis prisipažįsta norįs nusifilmuoti gerame filme ir su trenksmu grįžti į teatrą ir režisūrą.

„Jei esu mylimas, o žmonėms patinka tai, ką aš darau, vadinasi, turiu eiti tuo keliu“, - sako Rolandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų