REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
G.Einikis, A.Hernandezas, T.Harding. (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Lietuvos ir pasaulio sporto arenose spindintys atletai savo žavesį dažnai paverčia niekais, kai į viešumą iškyla įvairūs jų skandalai. Nuo smurto artimoje aplinkoje iki dar didesnių akibrokštų, po kurių teko atsidurti už grotų - tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje atletai yra sukėlę ne vieną skandalą.

24

Lietuvos ir pasaulio sporto arenose spindintys atletai savo žavesį dažnai paverčia niekais, kai į viešumą iškyla įvairūs jų skandalai. Nuo smurto artimoje aplinkoje iki dar didesnių akibrokštų, po kurių teko atsidurti už grotų - tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje atletai yra sukėlę ne vieną skandalą.

REKLAMA

Lietuvos sportininkus, įsivėlusius į skandalus žino daugelis. Šie vardai žiniasklaidoje mirga nuolat. Nuolatinės Gintaro Einikio bėdos, kai išgėręs ar apsvaigęs nuo narkotikų talžo žmoną ir atsiduria areštinėje jau nieko nestebina.

Dovydo Rediko klystkeliai ir daugybė vagysčių taip pat plačiai aptarinėjamos - dabar buvęs perspektyvus krepšininkas mina teismų slenksčius.

A.a. Remigijus Morkevičius taip pat buvo įsivėlęs į ne vieną kruviną skandalą, o garsiausiai nuskambėjo jo bandymas sužavėti merginą Kauno centre, pasibaigęs smūgiu į galvą ir sulaikymu.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį Oksana Pikul smurtu artimoje aplinkoje apkaltino krepšininką Simą Jasaitį, tačiau šioje istorijoje kol kas daugiau klaustukų nei atsakymų.

REKLAMA

Tv3.lt kviečia pažvelgti į užsienio atletus, savo elgesiu sukėlusius skandalus. Ir šiame sąraše rasite ne tik vyrus.

Floydas Mayweatheris

Per karjerą nepralaimėjęs boksininkas Floydas Mayweatheris net keturis kartus buvo teisiamas už smurtavimą. Kartą jam net teko už tai du mėnesius sėdėti kalėjime. Kitais kartais boksininkas atsipirko švelnesnėmis nuobaudomis - turėjo metus lankyti pykčio tramdymo kursus, atliko daugiau nei 250 valandų viešųjų darbų.

Mike’as Tysonas

1992 metais bokso legenda Mike’as Tysonas buvo nuteistas šešeriems metams, kai teismas pripažino jį kaltu dėl 18-metės išprievartavimo viešbučio kambaryje. M.Tysonas savo kaltę neigė ir teigė, kad viskas vyko abipusiu susitarimu. Iš kalėjimo boksininkas buvo paleistas greičiau nei po trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tonya Harding

JAV dailiojo čiuožimo atstovė T.Harding - viena iš skandalingiausių sąrašo atstovių. 1994 metais ji su tuometiniu savo vyru pasamdė žmones, kad šie suluošintų pagrindinę jos konkurentę Nancy Kerrigan prieš artėjantį JAV čempionatą.

Pagal planą N.Kerrigan turėjo būti sulaužyta koja, bet ji atsipirko kiek smulkesniu sužalojimu po užpuolimo, Nepaisant to, ji praleido pirmenybes, kuriose triumfavo J.Harding.

Išaiškėjus J.Harding veiksmams, iš jos buvo atimtas čempionės titulas ir sportininkė visam gyvenimui buvo išbraukta iš dailiojo čiuožimo bendruomenės.

Šiais metais JAV atidarytas net muziejus, kuriame atvaizduojama ši istorija.

Aaronas Hernandezas

Buvusi amerikietiškojo futbolo žvaigždė prarado viską, kai buvo apkaltinta net keletu žmogžudysčių, iš kurių įrodyta buvo viena. Vyras buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet galiausiai nusižudė vienutėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kilpą ant kaklo jis užsinėrė praėjusiais metais. Po mirties paaiškėjo, kad sportininko smegenys buvo stipriai pažeistos, todėl jis galėjo nesuprasti daugelio savo veiksmų. Amerikietiškojo futbolo žaidėjų smegenų pažeidimas - smarkiai JAV aptarinėjama tema.

Oscaras Pistorius

Parolimpietis iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) šiuo metu atlieka bausmę už savo merginos nužudymą. 2013 metais savo namuose jis nužudė Reeva Steenkamp. Į merginą buvo šauta keturis kartus, o pats sportininkas teigė, kad supainiojo merginą su įsilaužėliu.

Teismas nepatikėjo sportininko pasakojimais ir jam skyrė 15 metų bausmę. Iš pradžių jis buvo nuteistas trumpesniam laikotarpiui, bet prokurorai vis siekė ilgesnės bausmės.

REKLAMA

Adamas Jonhsonas

A.Jonhsonas - buvęs Anglijos futbolo rinktinės žaidėjas, visą karjerą praleidęs gimtinėje. Jo karjera žlugo, kai 2016 metais atsidūrė kalėjime už seksualinį priekabiavimą prie penkiolikmetės.

Futbolininkas su mergina susipažino internete bei kelis kartus susitiko, nors tuo metu namie jo laukė besilaukianti sužadėtinė.

A.Jonhsonas teigė, kad penkiolikmetę tik bučiavo, bet vis tiek buvo nuteistas šešeriems metams. Per kratą policininkai futbolininko kompiuteryje rado gyvūnų pornografijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų