REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai jau pajautėte, kad į Lietuvą pasibeldė šaltukas, jis kol kas nesitrauks, o šiąnakt numatoma ir vėsiausia naktis. Vės iki 15 – 16 laipsnių šalčio. Antroje savaitės pusėje šaltis ims slūgti.

Tikriausiai jau pajautėte, kad į Lietuvą pasibeldė šaltukas, jis kol kas nesitrauks, o šiąnakt numatoma ir vėsiausia naktis. Vės iki 15 – 16 laipsnių šalčio. Antroje savaitės pusėje šaltis ims slūgti.

REKLAMA

Šiandien sniego tikimybė Lietuvoje išliks nedidelė. Aukščiausia temperatūra 3–4 laipsniai šalčio, pajūryje 1 laipsnis šilumos.

Artimiausią naktį sniego taip pat neturėtume sulaukti. Temperatūra Vilniuje ir Kaune nukris iki 16 laipsnių šalčio, pajūryje bus 9 laipsniai šalčio, šiauriniuose rajonuose vės iki 11 – 12 laipsnių.

Antradienio dieną daugelyje rajonų vyraus 4 - 6 laipsnių šaltis, rytinėje Lietuvos dalyje numatomas ir 10 laipsnių šaltis. Diena daugelyje rajonų bus giedra, tik pajūryje praplauks vienas kitas debesėlis. Tie, kurie mėgsta žiemiškus orus, galės pasidžiaugti, nes vėjas taip pat numatomas nežymus.

„Šiomis dienomis kailinukai galės būti traukiami iš spintos ne vien dėl to, kad gražu, bet ir dėl to, kad jų prisireiks. Šuo pareis namo švariomis letenomis, o žvejai džiaugiasi”, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį prasidės permainos

Trečiadienio naktį vės iki 8 - 10 laipsnių šalčio, pajūryje iki 4 laipsnių šalčio. Bus debesuota, tačiau trumpai pasnigs nebent Šiauliuose, kitur snigti neturėtų. Ims stiprėti vėjas, jis kils iki 7–10 m/s.

REKLAMA

Dieną Vilniuje ir Panevėžyje prognozuojamas 1 – 3 laipsnių šaltis, Kaune ir Šiauliuose bus apie 1 laipsnį šilumos, Klaipėdoje numatomi 5 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį vyraus pliusas

Ketvirtadienio naktį Vilniuje bus laipsnis šalčio, Kaune 1 laipsnio šiluma, pajūryje vyraus 4 laipsniai šilumos, o šiauriniuose rajonuose vyraus laipsnio šiluma. Vilniuje gali iškristi šlapdriba, o pajūryje ir Panevėžyje gali trumpai palyti. Vyraus 7–10 m/s vėjas.

Dieną daugelyje rajonų vyraus 3 - 5 laipsnių šiluma. Bus debesuota diena, tačiau silpnas lietus numatomas tik pajūryje ir Panevėžyje, kitur krituliai neprognozuojami.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį padėtis nesikeis

Penktadienio naktį Vilniuje vyraus laipsnio šaltis, kituose rajonuose temperatūra kils aukščiau nulio, numatoma 1 – 2 laipsnių temperatūra. Visoje Lietuvoje, išskyrus Vilnių, numatomas lietus.

Dienos temperatūra stipriai nesiskirs nuo nakties. Vilniuje išliks laipsnis šalčio, o kituose rajonuose 2 - 3 laipsnių šiluma. Lietus ir šlapdriba bus daugelio rajonų palydovas, Vilniuje numatomas trumpas sniegas.

Kitomis dienomis temperatūra išliks panaši, dienomis pora laipsnių aukščiau nulio, naktimis pora laipsnių žemiau nulio. Numatomi vis pasikartojantys lietūs ir šlapdribos.

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežere susiformavo 4 cm storio ledas. Totoriškių ežeras Trakuose yra užšalęs, jo ledo storis siekia 10 cm. Kauno marios – Darsūniškyje padengtos ledu, jis siekia 6 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ižas. Kuršių marias dengia 10 cm storio ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų