REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Skedynės viešbutyje sustabdytos po 12 valandų: skelbiama informacija apie aukas (nuotr. SCANPIX)

Paaiškėjo, kas siuntė žudikus į viešbutį: jų siaubingas tikslas – pasiektas

Nužudyta mažiausiai 18 žmonių, dauguma užsieniečiai
29

 

Per „Intercontinental Hotel“ viešbučio ataką Afganistano sostinėje Kabule žuvo mažiausiai 18 žmonių, įskaitant 14 užsieniečių, pranešė Afganistano vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas (Nadžibas Danišas). Talibanas sekmadienį prisiėmė atsakomybę dėl ištaigingo viešbučio Kabule naktinės ataką.

Atakavus viešbutį „Intercontinental“ Afganistano sostinėje, „nužudyti dešimtys užsienio įsibrovėlių ir jų pakalikų“, parašė elektroniniame laiške Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas (Zabijula Mudžahidas).

 

N. Danisho teigimu, 11 iš 14 žuvusių užsieniečių dirbo privačioje Afganistano aviakompanijoje „KamAir“. O dar dešimt žmonių, įskaitant šešis saugumo pareigūnus ir keturis civilius, buvo sužeista.

Kiek anksčiau Ukraina pranešė, kad per viešbučio ataką žuvo vienas jos pilietis. Jo tapatybė neatskleidžiama.

Afganistano pareigūnai skelbia, kad po išpuolio atakos kilo susirėmimai su saugumo pajėgomis, trukę daugiau nei 13 valandų.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Vasylijus Kyrylyčius trumpai apie Ukrainos piliečio žūtį pranešė tviteryje, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

 

Afganistano saugumo pajėgos nukovė visus šešis viešbučio užpuolikus, pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija. Anksčiau ji skelbė, kad užpuolikų buvo keturi.

Afganistaniečiams padėjo Norvegijos kariai, kurie padeda rengti Afganistano elitines pajėgas nuo 2007 metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų