REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Billas Gatesas  (nuotr. SCANPIX)

„Microsoft“ įkūrėjas, verslininkas Billas Gatesas 1999-aisiais metais išleido knygą „Business @ the Speed of Thought” (liet. „Verslas minties greičiu“), kurioje buvo pateikti ateities spėjimai, tuo metu turėję atrodyti neįtikėtinai, o šiandien – tapę kasdienybe.

24

„Microsoft“ įkūrėjas, verslininkas Billas Gatesas 1999-aisiais metais išleido knygą „Business @ the Speed of Thought” (liet. „Verslas minties greičiu“), kurioje buvo pateikti ateities spėjimai, tuo metu turėję atrodyti neįtikėtinai, o šiandien – tapę kasdienybe.

REKLAMA

1. Kainų palyginimo puslapiai

Bilas Gatesas teigė, kad žmonės galės lengvai, automatiniu būdu tikrinti kainas ir išsirinkti ekonomiškiausią bet kokios srities pasiūlymą.

Šiandien, naudodamiesi „Google“ ar „Amazon“, galime rasti skirtingas paslaugų ar prekių kainas ir jas palyginti. Beje, ir pats „Micro

soft“ yra sukūręs „Bing Shopping“ puslapį, kuris, kaip ir „NexTag“ ar „PriceGrabber“, yra skirtas būtent kainų palyginimui.

2. Mobilieji telefonai

B. Gateso spėjimas: „Žmonės su savimi nešiosis mažus prietaisus, su kuriais visada bus pasiekiami ir netgi galės užsiiminėti elektroniniu verslu, sekti naujienas, stebėti skrydžius, kuriuos užsirezervavo ir daryti dar daug dalykų“.

3. Medicininė pagalba internetu

Verslininkas spėjo, kad žmonės galės susisiekti su savo gydytojais internetu.

Šiandien, nors technologijos nepadarė tokios didelės įtakos medicinai, kaip, pavyzdžiui, „Uber“ pakeitė tam tikrus transporto aspektus, bet puslapiai kaip „ZocDoc“ palengvino susitikimų su gydytojais planavimą, o verslo pradedantieji, tokie kaip „One Medical“ ar „Forward“ dar labiau tobulina elektroninę medicinos pusę.

4. Asmeniniai elektroniniai padėjėjai

Skamba neįtikėtinai, bet, dar praėjusio amžiaus pabaigoje, Bilas Gatesas jau pasakojo apie tai, ką naudojame šiandien – jis savo knygoje apibūdino virtualius, balsu valdomus padėjėjus, tokius kaip „Google Assisant“ ar „Amazon Alexa“.

5. Pastovus savo namų stebėjimas

B. Gateso spėjimas: „Galimybė visa laiką stebėti savo namus taps prieinama visiems ir žmonės galės būti įspėti, kai kas nors apsilankys, kol jų nėra namie.“

Dabar kompanijos kaip, pavyzdžiui, „Nest“, „Canary“, „Ring“ ir t.t, gamina specialias kameras, su kurių pagalba gali stebėti savo namus telefone, o jei į akiratį patenka pašalietis – iškart būni informuotas pranešimu.

6. Socialiniai tinklai

Verslininkas pasakojo, kad ateityje žmonės turės privačius internetinius puslapius, kuriuose galės bendrauti, dalintis informacija.

Šiandien jų nevadiname „internetiniais puslapiais“, tačiau apie tokias platformas kaip „Facebook“, „Instagram“ ar „Twitter“ esame girdėję kiekvienas.

7. Asmeniniai pasiūlymai kelionių atžvilgiu

B. Gatesas teigė, kad, užsirezervavus kelionę, mums automatiškai bus pateikti pasiūlymai, ką toje vietovėje galima veikti ar kur apsistoti. Taip pat, pagal mūsų interesus, bus sudaryti specialūs pasiūlymai ar nuolaidos asmeniškai mums.

Šiandien kelionių puslapiai, tokie kaip, pavyzdžiui, „Expedia“, pirmiausia teikia pasiūlymus, kurie, žiūrint į praeityje atliktus veiksmus, atrodo aktualiausi.

8. Sporto rungtynių komentavimas realiu laiku

Verslininkas spėjime sakė, kad žiūrėdami varžybas, galėsime diskutuoti su kitais ir net spėlioti, kas laimės. Kas šiais laikais nėra matę tokių diskusijų, vykstančių socialiniuose tinkluose?

9. Asmeniškai pritaikytos reklamos

B. Gatesas taip pat pasakojo ir apie išmanias reklamas ir, kad lankomuose puslapiuose matysime tik tai, kas mums galėtų būti aktualu.

Dabar dauguma mūsų naudojamų puslapių turi šią funkciją, pavyzdžiui, „Google“ ar „Facebook“ rodo reklamas, remdamiesi vartotoju interesais ar jų buvimo vieta.

10. Internetinės nuorodos

B. Gatesas numatė, kad, žiūrėdami televizijos transliacijas, matysime ir nuorodas į, pavyzdžiui, internetinius puslapius, kur galėsime sužinoti apie pasiūlymą daugiau. Būtų sudėtinga šiomis dienomis rasti reklamą, kuri nesiūlo pasekti jų socialiniuose tinkluose.

11. Internetinės diskusijos

Vyras spėjo, kad visi gyventojai turės galimybę diskutuoti apie jiems kylančius klausimus, kaip, pavyzdžiui, saugumas, politinės naujienos ir t.t.

Beveik visi šiandieniniai įrašai turi vietą, kur žmonės gali komentuoti ir išsakyti savo nuomonę. Taip pat - „Facebook“ ir „Twitter“ tinklai atliko didelį vaidmenį Libijos, Egipto ir Tuniso politinėse revoliucijose.

12. Internetinės bendruomenės

B. Gatesas rašė, kad žmonių sudarytos bendruomenės dalinsis bendrais interesais, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos. Šiandien kiekviena grupė orientuojasi į kokią nors vieną temą, geriausias pavyzdys - puslapis „Reddit“ .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų