REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo visiškai neišsiskyrusio naujoko iki iššovusio antramečio - 21-erių Domantas Sabonis stebina NBA pasaulį ir kartu kelia galvosūkį „Indiana Pacers“ vadovams.

Nuo visiškai neišsiskyrusio naujoko iki iššovusio antramečio - 21-erių Domantas Sabonis stebina NBA pasaulį ir kartu kelia galvosūkį „Indiana Pacers“ vadovams.

REKLAMA

Vasarą 208 cm ūgio puolėjas kartu su Victoru Oladipo iš „Oklahoma City Thunder“ ekipos buvo išmainytas į Indianą.

Mažai kas tikėjosi, kad debiutiniame sezone po 5.9 taško ir 3.6 atkovoto kamuolio rinkęs D.Sabonis taps svarbia „Pacers“ ekipos dalimi.

Tačiau tapo. Sezono pradžioje traumą patyrė pagrindinis klubo centras Mylesas Turneris. D.Sabonio vienmetis yra laikomas klubo ateities žvaigžde, aplink kurį bus lipdomas visas žaidimas.

Iškritus jam, į starto penketą žengė lietuvis ir klubo nenuvylė. Vėliau M.Turneris grįžo į rikiuotę ir nustūmė D.Sabonį ant suolo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net ir kildamas nuo jo krepšininkas žaidžia solidžiai ir nenusileidžia M.Turneriui.

Šie krepšininkai kol kas ir dalinasi visą laiką centro pozicijoje, nors abu gali žaisti ir sunkiaisiais kraštais. Neabejotina, kad jie yra du geriausi komandos aukštaūgiai, kartu jauni ir galintys tobulėti, o tai greitai taps rimtu galvosūkiu ekipos vadovams.

REKLAMA

Aplink kurį lipdyti žaidimą? Kalbėti apie jų žaidimą kartu kol kas naivu. Jiems būnant aikštėje vienu metu „Pacers“ statistiškai neblizga.

Tuo tarpu, kai aikštėje tik vienas jų, rezultatai skiriasi. Ir jie naudingesni D.Saboniui. Su lietuviu aikštėje centro pozicijoje, „Pacers“ praleidžia 5.6 taško mažiau, nei su M.Turneriu.

Asmeninė žaidėjų statistika taip pat labai panaši. D.Sabonis pelno po 12.3 taško ir atkovoja 8.3 kamuolio. M.Turnerio skaičiai - po 13.9 taško, 6.5 atkovoto kamuolio ir 2.2 bloko.

Kol kas „Pacers“ turėtų dažniau rasti laiko, kada abu krepšininkai galėtų pažaisti kartu, bet jeigu tai neveiks, teks spręsti, kuris yra tinkamesnis ekipos vizijai ir planams. Laikyti komandoje du jaunus ir talentingus vienos pozicijos žaidejus - per didelė prabanga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų