REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Jessica Belshaw  (nuotr. Instagram)

Žvynelinė – viena dažniausių ir sunkiausiai gydomų odos ligų. Tai – lėtinė odos liga, pasireiškianti odos uždegimu ir odą dengiančiais sidabro spalvos žyneliais.

22

Žvynelinė – viena dažniausių ir sunkiausiai gydomų odos ligų. Tai – lėtinė odos liga, pasireiškianti odos uždegimu ir odą dengiančiais sidabro spalvos žyneliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia atsiranda nedidelis, rausvas, plokščias mazgelis, kuris pamažu didėja ir pasidengia sidabro spalvos žvyneliais. Šios plokštelės nedaug iškilusios virš odos paviršiaus, jų ribos – aiškios. Ligai įsisenėjus, plokštelės sustorėja, sukietėja, tuomet oda tampa sausa, šiurkšti, sudirgusi, ją niežti.

REKLAMA

 

Padavėja dirbanti dvidešimtmetė Jessica Belshaw, gyvenanti Kornvalyje, su žvyneline kovojo septynerius metus, o pirmuosius ligos simptomus ji pajuto būdama vos trylikos: raudoni spuogeliai bėgant laikui padengė visą jos kūną.

Ko J. Belshaw tik nepabandė – kasdien vis kitų gydytojų duris varstančiai merginai buvo rekomenduojami įvairūs hormoniniai kremai ir vaistai, tačiau niekas nepadėjo. Kiek sumažėjusi liga po kiek laiko vis progresuodavo, taip sukeldama merginai diskomfortą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto prieš metus ji nusprendė gydytis ne rekomenduojamais preparatais, o maistu – pakeitusi savo mitybos principus mergina pastebėjo, kad jos odos būklė gerėja. Veganišką mitybą propaguojanti mergina taip pat daug medituoja ir užsiima joga, taip mažindama patiriamą stresą.

Jokių gyvulinės ir grūdinės kilmės produktų – to atsisakiusi J. Belshaw pasijuto kur kas geriau. Daugybė žaliavalgių užkandžių, šviežių daržovių ir vaisių – taip atrodo dabartinė merginos mityba. „Pirmas ir pats svarbiausias žingsnis – išmokti mylėti savo kūną“, – dailymail.co.uk sakė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Medituodama atsipalaiduoju, išveju blogas mintis, sumažinu patirtą stresą. Taip pat geriu daug vandens, beveik nevartoju alkoholio“, – patarimais dalijosi J. Belshaw.

Anksčiau nuo galvos iki kojų šviesiomis dėmėmis ir spuogeliais išberta mergina sulaukdavo ir daugybės negražių žodžių: sutikti žmonės gatvėje į mane rodydavo pirštais, o man priartėjus – traukdavosi bijodami užsikrėsti“, – prisiminimus pasakojo dvidešimtmetė.

Dabar mergina tuo, kas ją padarė stipresne, nebijo dalintis socialiniuose tinkluose – sekėjams ji drąsiai demonstruoja dėmėtą odą ir negaili patarimų su tokia pačia liga susidūrusiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų