REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet vyksiantys šalies prezidento rinkimai kai kam tapo ne tik politiniu įvykiu, nulemsiančiu, kas valdys šalį ateinančius penkerius metus, bet ir būdu pasipelnyti. Šiuo metu statyti už Lietuvos prezidento rinkimų favoritą jau siūlo dvi lažybų bendrovės, o nebijantys rizikuoti gali statyti už kandidatus, kurių laimėjimo atveju išloštų tūkstančius.

Kitąmet vyksiantys šalies prezidento rinkimai kai kam tapo ne tik politiniu įvykiu, nulemsiančiu, kas valdys šalį ateinančius penkerius metus, bet ir būdu pasipelnyti. Šiuo metu statyti už Lietuvos prezidento rinkimų favoritą jau siūlo dvi lažybų bendrovės, o nebijantys rizikuoti gali statyti už kandidatus, kurių laimėjimo atveju išloštų tūkstančius.

REKLAMA

2019 m. gegužę vyks Lietuvos prezidento rinkimai. Nepaisant to, kad tikrojo kandidatų sąrašo dar nėra, o laiko iki paaiškės šalies vadovas liko daug, variantų, už ką statyti, lažybų bendrovėse netrūksta.

Populiariausi kandidatai – saugiausi

Internetinės lažybų svetainės „Betsafe“ ir „TOPsport“ politikos entuziastams šiuo metu iš viso siūlo 32 galimus kandidatus į prezidentus, už kuriuos galima statyti pinigus. Tiesa, dalis jų jau yra viešai pasakę, kad rinkimuose dalyvauti neketina.

Kol kas realiausias kandidatas laimėti rinkimus pagal siūlomą koeficientą abiejose lažybų bendrovėse yra premjeras Saulius Skvernelis – pastatę už jį 1 eurą laimėsite 3,5-3,75 eurus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat galimybe laimėti rinkimuose nenusileidžia ir SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda bei Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Statydami 1 eurą už juos „Betsafe“ laimėtumėte 5 eurus, o „TOPsport“ – 6 eurus.

REKLAMA

Gana neaukštus koeficientus turi buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas („Betsafe“ – 10, „TOPsport“ – 8) ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius („Betsafe“ – 10, „TOPsport“ – 8).

Įdomu tai, kad abiejose bendrovėse yra kandidatų, kurių koeficientai labai smarkiai skiriasi. Pavyzdžiui, už europarlamentarą Antaną Guogą pastatę 1 eurą, „Betsafe“ laimėtumėte 9 eurus, o „TOPsport“ – visus 20. Jei už parlamentarę Ingridą Šimonytę statysite 1 eurą, iš „TOPsport“ gausite 8 eurus, o iš „Betsafe“ – 35.

REKLAMA
REKLAMA

Galima laimėti ir tūkstančius

Tarp kandidatų esama ir turinčių tokius koeficientus, kad net pastačius 1 eurą jų laimėjimo atveju susižertumėte nemenką sumą. Štai 1 euras už Valdemarą Tomaševskį „Betsafe“ jums pelnytų 500 eurų, o „TOPsport“ – 700 eurų. Rizikinga statyti ir už buvusį Liberalų sąjūdžio pirmininką Eligijų Masiulį – pastatę 1 eurą „TOPsport“ galite laimėti 100 eurų, o „Betsafe“ – ir visą 1001 eurą.

Kitais mažiau tikėtinais laimėti kandidatais laikomi Seimo narys Naglis Puteikis („Betsafe“ koeficientas 50, „TOPsport“ – 100), buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas („Betsafe“ koeficientas 50, „TOPsport“ – 75).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp kandidatų laimėti abiejose kontorose minimi ir susisiekimo ministras Rokas Masiulis, žurnalistas Andrius Tapinas, Seimo nariai Algirdas Butkevičius, Žygimantas Pavilionis ir Irena Degutienė, europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Valentinas Mazuronis.

Už europarlamentarą Rolandą Paksą statyti siūlo tik „Betsafe“. Tuo tarpu statymus už Seimo narius Ramūną Karbauskį, Virgilijų Alekną, Aušrą Maldeikienę, Andrių Kubilių ir Gediminą Kirkilą, Vilniaus merą Remigijų Šimašių, europarlamentarus Petrą Auštrevičių ir Zigmantą Balčytį, signatarą Zigmą Vaišvilą, eurokomisarą Vytenį Andriukaitį, politiką Artūrą Paulauską, verslininką Robertą Dargį ir buvusią Vyriausybės kanclerę Mildą Dargužaitę siūlo tik „TOPsport“.

REKLAMA

Seka politikų reitingus

Pasak „Betsafe“ atstovo spaudai Emilio Pakėno, vos pasibaigia vieni rinkimai, lažybų kontoros jau siūlo statyti už artėjančius. Būtent todėl už galimus kandidatus į Lietuvos prezidento postą buvo galima statyti jau ir pernai.

Į lažybų lentelę kandidatus surašo pačios bendrovės, tačiau norintys pasiūlyti savo kandidatą gali kreiptis į bendrovę.

„Jeigu žmogus į mus kreipiasi ir sako, žiūrėkite, aš dabar norėčiau pastatyti už šitą žmogų, kad jis taps prezidentu, tai mes dažniausiai tokia galimybę suteikiame. Jeigu yra paklausa, tai atsiranda ir pasiūla“, - tv3.lt kalbėjo E. Pakėnas.

Tuo tarpu kandidatų koeficientus nustato pati lažybų bendrovė. Pasak E. Pakėno, bendrovės stebi politikų reitingus, kreipia dėmesį į tai, ar kandidatas pasisakė ketinantis dalyvauti rinkimuose. Populiariausių politikų galimybės laimėti vertinamos palankiausiai, vadinasi – ir statymo koeficientas mažiausias.

„Žinoma, ir nuo statymų priklauso galimybės, kurias mes pateikiame. Jeigu matome, kad už kurį nors kandidatą atliekama daug statymų, statomos didelės sumos, tai ir jo šansai laimėti rinkimus yra vertinami geriau dažniausiai“, - sakė E. Pakėnas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų