REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Spuogai

Ar žinojote, kad oda yra didžiausias jūsų kūno organas? Be to, ji pirmoji ima mus ginti nuo bakterijų ir virusų, o kai reikia, atvėsina ir sušildo.

25

Ar žinojote, kad oda yra didžiausias jūsų kūno organas? Be to, ji pirmoji ima mus ginti nuo bakterijų ir virusų, o kai reikia, atvėsina ir sušildo.

REKLAMA

Oda yra vienas iš pirmųjų organų, pranešančių, jog mūsų viduje nutiko kažkas blogo. Dažniausiai apie problemas organizmo viduje ji praneša atsiradusiais spuogais, išbėrimais, išsausėjusiais odos lopinėliais, pūslelėmis, mėlynėmis ar apgamais.

Naudodami namuose pasigamintas veido odos kaukes sumažinsite kasdien į odą įsigeriančių teršalų, bakterijų ir kitų infekcijas sukelti galinčių nešvarumų ir mikroorganizmų kiekį bei ją atgaivinsite.

Prieš tepant kaukę ant veido

Prieš ant odos užtepant savo rankų darbo kaukę, švariai nuprauskite veidą ir leiskite atsiverti visoms poroms. Geriausia tai padaryti palendant po šiltu dušu arba kelias minutes veidą palaikius virš garuojančio vandens dubens.

REKLAMA
REKLAMA

1. Žaliosios arbatos, medaus, citrinos ir cukraus kaukė

Jums reikės: 1arbat. šaukštelio žaliosios arbatos, 1 arbat. šaukštelio natūralaus medaus, 1 arbat. šaukštelio citrinos sulčių ir 3 arbat. šaukštelių cukraus, geriausia rudojo.

REKLAMA

Sumaišius visus ingredientus, gautą masę užtepkite ant veido. Saugokitės, kad kaukė nepatektų į akis, burną ar ant antakių. 1-2 minutes pirštų galais švelniai patrinkite veidą, o po 10-15 minučių viską nuplaukite drungnu vandeniu. Jei norite dar geriau išvalyti odą, veidą plaukite specialiu tam skirtu rankšluosčiu.

2. Kepimo sodos, medaus ir kokosų ar alyvuogių aliejaus kaukė

Jums reikės: 1 arbat. šaukštelio kepimo sodos, 1 arbat. šaukštelio natūralaus medaus ir 1 arbat. šaukštelio kokosų ar alyvuogių aliejaus

Sumaišius visu ingredientus gautą masę užtepkite ant veido. Saugokitės, kad kaukė nepatektų į akis, burną ar ant antakių. 1-2 minutes pirštų galais švelniai patrinkite veidą, o po 10-15 minučių viską nuplaukite drungnu vandeniu. Jei norite dar geriau išvalyti odą, veidą prauskite specialiu tam skirtu rankšluosčiu.

REKLAMA
REKLAMA

3. Ciberžolės, pieno, jogurto ir medaus kaukė

Jums reikės: 1 arbat. šaukštelio ciberžolės, 3 arbat. šaukštelių natūralaus pieno arba graikiško jogurto, 1 arbat. šaukštelio medaus

Sumaišykite visus ingredientus ir gautą masę užtepkite ant veido. Kad ciberžolė nenudažytų jūsų pirštų, kaukę tepkite vatos diskeliu arba senu makiažo šepetėliu. Veidą nuplaukite tik po 10-15 minučių.

Prieš tepant kaukę kriauklę patariama iškloti popieriniais rankšluosčiais, kadangi ciberžolė dažo viską, kas pasitaiko jos kelyje.

Kaukę nuo veido pašalinkite rankšluosčiu arba vatos diskeliu. Jei oda šiek tiek pagelto, šį atspalvį pašalinsite odą švelniai patrindami vandeniu praskiestu obuolių sidro actu arba švelniu odos toniku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Cinamono, medaus ir alijošiaus kaukė

Jums reikės: 1 arbat. šaukštelio cinamono, 3 arbat. šaukštelių natūralaus medaus ir šiek tiek šviežio alijošiaus gelio arba 2 arbat. šaukštelių jo sulčių

Sumaišykite visus ingredientus ir gautą masę užtepkite ant veido. Maždaug 1 minutę sukamaisiais judesiais masažuokite veido odą. Kaukę palikite 10 minučių.

Ši kaukė puikiai pašalina inkštirus. Jos naudoti nepatariama jautrios odos savininkams. Jei užtepus kaukę jaučiate deginimą, kuo skubiau ją nusiplaukite.

5. Obuolių sidro acto, medaus ir kepimo sodos kaukė

Jums reikės: 1 arbat. šaukštelio natūralaus obuolių sidro acto, 2 arbat. šaukštelių medaus ir 1 arbat. šaukštelio kepimo sodos

REKLAMA

Kaip ir kitas kaukes, taip ir šią paruošite sumaišę visus ingredientus. Užtepus ją ant veido, palaikykite maždaug 10-15 minučių.

Viską nuplaukite šiltu vandeniu, o kad dar labiau išvalytumėte veido odą, naudokite specialiai tam skirtą veido rankšluostį.

6. Papajos, medaus, citrinos ir kokosų arba alyvuogių aliejaus kaukė

Jums reikės: 2 arbat. šaukštelių trintos papajos (be sėklų), 1 arbat. šaukštelio medaus, 1 arbat. šaukštelio citrinos sulčių ir 1 arbat. šaukštelio kokosų arba alyvuogių aliejaus

Sumaišykite visus ingredientus ir gautą masę užtepkite ant veido. Stenkitės, kad kaukė nepatektų į akis, burną ar ant antakių. Veido odą nuplaukite po 10-15 minučių.

REKLAMA

Odos būkle pasirūpinkite ir iš vidaus

Seniai žinoma, kad obuolių sidro actas turi dezinfekuojančių ir antimikrobinių savybių. Kad veido oda imtų dar labiau spindėti, į stiklinę šilto vandens įpilkite 1 arbat. šaukštelį obuolių sidro acto.

Galite į jį įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, įberkite šiek tiek cinamono ar įpilkite nedaug medaus. Šį gėrimą gerkite 3 kartus per dieną ir pastebėsite, kaip jūsų oda taps švaresnė bei gaivesnė.

Dar vienas būdas veido odos būkle pasirūpinti iš vidaus, tai valgyti daugiau taip vadinamų gerųjų bakterijų. Jų randama kefyre, natūraliuose jogurtuose, raugintuose produktuose taip pat ir raugintuose kopūstuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veido odos būklė taip pat labai priklauso ir nuo to, kokį maistą vartojate. Patariama maitintis kuo mažiau apdirbtais gaminiais, vengti genetiškai modifikuotų produktų, gliuteno.

Taip pat nepamirškite reguliariai keisti patalynės užvalkalų. Ant jų kaupiasi negyvos odos ląstelės, nešvarumai, o šie gali erzinti ir taip jautrią bei švelnią veido odą, užkimšti poras.

Bene svarbiausias patarimas būtų nespaudyti spuogų ir vengti rankomis liesti veidą, nes tokiu būdu plinta įvairios infekcijos, atsiranda nauji spuogai.

Atminkite, kad su kūno išore elgtis reikia taip pat, kaip su jo vidumi. Jei norite turėti sveiką ir spindinčią odą, propaguokite sveiką gyvenimo būdą, stebėkite, ką dedate į burną ir nepamirškite retkarčiais jos palepinti įvairiomis kaukėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų