REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemos Olimpinės žaidynės Pietų Korėjoje, Pjongčange, prasidės jau vasario 9 dieną įspūdingu atidarymu. Šį kartą visas Olimpinių žaidynių varžybas, atidarymo ir uždarymo ceremonijas, lietuvių sportininkų startus žiūrovai galės patogiai stebėti per TV3 ir TV6.

Žiemos Olimpinės žaidynės Pietų Korėjoje, Pjongčange, prasidės jau vasario 9 dieną įspūdingu atidarymu. Šį kartą visas Olimpinių žaidynių varžybas, atidarymo ir uždarymo ceremonijas, lietuvių sportininkų startus žiūrovai galės patogiai stebėti per TV3 ir TV6.

REKLAMA

Jau greitai paaiškės visa mūsų šalies rinktinė, vyksianti į Pjongčangą, sportininkai pasiryžę siekti geriausių rezultatų ir dovanoti sirgaliams nepamirštamus reginius. Pietų Korėja, panašu, taip pat daro viską, kad tiek sportininkai, tiek svečiai jaustųsi kuo saugiau ir galėtų pasimėgauti švente. Tuo rūpinasi ir oficialūs šių Olimpinių žaidynių transliuotojai TV3 ir TV6.

Žiūrovų laukia nuolatinės transliacijos iš Pjongčango nuo pat vasario 9 iki 25 dienos, komentatorių ir sporto ekspertų apžvalgos, specialios žinių laidos ir kiekvienos dienos svarbiausių įvykių santraukos. Visas šias programas rengs ir pristatys profesionali TV3 žurnalistų ir techninių darbuotojų komanda, kurios dalis dirbs tiesiai iš Pjongčango, o kiti liks ir palaikys sportininkus Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatome žmones, su kuriais tikri sporto mėgėjai praleis beveik visą vasario mėnesį.

Jie pasakoja, kokios žiemos sporto šakos jiems įdomiausios ir ko tikisi iš šių Olimpinių žaidynių.

REKLAMA

Rytis Vyšniauskas, Olimpinių žaidynių komentatorius, dirbs Lietuvoje

 

Įdomiausia sporto šaka man yra ledo ritulys. Su dideliu susidomėjimu laukiu startų tokiose sporto šakose kaip: biatlonas, bobslėjus, skeletonas. Ten bus daug azarto ir visi aukščiausio lygio sportininkai. Laukiu gerų emocijų ir galimybės išbandyti savo jėgas komentuojant kažką naujo, ne krepšinį ar futbolą, prie ko jau esu įpratęs. Neslėpsiu, vis artėjant žaidynėms šiek tiek ir jaudinuosi, bet tai natūralu.

Lietuvai tikiuosi gerų startų. Mūsų delegacija pajėgi puikiai reprezentuoti Lietuvos trispalvę. Sau ir kolegoms linkiu gero pasiruošimo ir kad nepritrūktų žodžių.

REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad žiūrovams tai yra gera proga stebėti rečiau matomas sporto šakas. Galbūt kažkas atras savo naują favoritą ir pradės labiau gilintis į naują sporto šaką. Olimpinės žaidynės, tai vieta, kur susirenka visi pasaulio geriausieji ir dovanoja puikų reginį žiūrovams visame pasaulyje.

 

Linas Kunigėlis, Olimpinių žaidynių komentatorius, dirbs Lietuvoje

Olimpinės žaidynės – vienas tų sporto renginių, kuriuos stengiuosi žiūrėti ištisai, kiek tai leidžia darbo ir miego grafikas Aišku, prioritetas – lietuvių startai. Bet jeigu reikėtų išrinkti savo sporto šakų top3, pirmoje vietoje, toli atitrūkęs nuo visų kitų – biatlonas, antras – ledo ritulys (bent jau įdomiausios ir svarbiausios rungtynės), trečioje vietoje – kalnų slidinėjimas ir snieglentės (nes pirmąją praktikavau septynerius metus, antrąją – pastaruosius devynerius. Savo malonumui, mėgėjiškai, aišku).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikiuosi, kad Olimpinėse žaidynėse visi pamatysime daug emocingų dramų, džiaugsmo ašarų ir įspūdingų atletų pasirodymų. Iš Lietuvos sportininkų tikiuosi ir tuo pačiu noriu palinkėti, kad pabaigus savo rungtį arba varžybas, nejaustų apmaudo, jog padarė ne viską, ką galėjo. Jei jauti ir žinai, kad atidavei visas jėgas, ta galutinė vieta nėra viską apsprendžiantis dalykas. Tiesiog eilutė galutinėje lentelėje.

Žiūrovams linkiu gerų įspūdžių, emocijų ir gebėjimo įvertinti visų mūsų Lietuvos olimpiečių pastangas ir darbą, ypač jeigu galutinė vieta nebūtų vainikuota medaliu.

Mindaugas Rainys, TV laidų režisierius ir redaktorius, dirbs Pjongčange

Man įdomus visas žiemos sportas, bet įdomiausios bobslėjaus, rogučių sporto, ir šuolių su slidėmis rungtys. Norėčiau nuvykęs į Korėją pajusti tikrą Olimpinę dvasią. Buvo įdomu dirbti Rio Olimpinėse žaidynėse, buvo proga pajusti ir miesto ritmą, kultūrą. Čia taip pat būtų įdomu susipažinti su korėjiečių gyvenimu aplink Olimpines žaidynes.

REKLAMA

Net neabejoju, kad turėsime galimybę džiaugtis ne tik Lietuvių startais, bet ir išvysti stipriausius pasaulio atletus. Visiems žiūrovams norisi palinkėti įdomių varžybų, kuriose būtų kova ir aistra. Noras nugalėti. Manau, kad šios žaidynės tokios ir bus.

Paulius Cubera, sporto žinių vedėjas, dirbs Lietuvoje

Man įdomios visos freestyle sporto šakos su snieglentėmis ir slidėmis, taip pat įdomu pažiūrėti akmenslydį, šuolius su slidėmis nuo tramplino, kalnų slidinėjimą. Į Pietų Korėją vykstantiems kolegoms linkiu nepamiršti ir surasti penkias minutes apsidairyti aplink, bent vieną vakarą paskirti ne darbui ir bent porą valandų nugyventi atostogų, o ne darbo nuotaika. Nes nepajusit, kaip Olimpinės žaidynės prabėgs. Tikiuosi, kad lietuviai taip pat atras kažką sau, nuspręs gal imti kokios sporto šakos, pamėgs kažką naujo.

REKLAMA

Saulius Nalivaika, sporto žinių vedėjas, dirbs Pjongčange

Išsirinkti įdomiausią sporto šaką man labai sunku, nes žiūriu beveik viską, tai šis klausimas skamba kaip: kurį savo vaiką labiau myli... Bet jeigu jau reikia išskirti, tai greičiausiai būtų biatlonas, dailusis čiuožimas ir greitasis čiuožimas, nes tai labai dinamiška sporto šaka.

Tikiuosi, kad atvykus į Pietų Korėją nuo pat pirmos minutės jausis šventinis pulsas, nes tai didelis įvykis visai šaliai. Jau teko ankstesnėse olimpiadose pajausti, kas yra ta tikroji Olimpinė atmosfera, tai yra labai ypatingas renginys, vykstantis tik kas ketverius metus, todėl atmosfera būna visiškai kitokia, ypatinga ir ją net sunku su kuo nors palyginti. Beje, Pietų Korėja vadinama kriptovaliutų ir Bitcoino sostine, tai būtų įdomu, jeigu per Olimpines žaidynes sprogtų šis burbulas. Būtų labai gera medžiaga žinių reportažui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekada nepamiršiu, kaip vos stebuklo Sočyje nesukūrė biatlonininkas Tomas Kaukėnas. Jis buvo arti istorinio medalio ir viską turėjo savo rankose būdamas tarp lyderių, bet paskutiniame šaudyme neatlaikė įtampos. Bet jeigu tokių stebuklų ir nebus, tai palinkėčiau kiekvienam mūsų šalies sportininkui pagerinti savo asmeninius rezultatus.

Žiūrovams linkiu pasimėgauti kiekviena Olimpine akimirka, nes tokie renginiai būna tik kartą per ketverius metus. Tos kelios savaitės pralėks žaibišku greičiu ir ištirps kaip snaigės. Nuodėmė praleisti tokį įvykį, net ir mažiau besidominčiam sportu, nes tai bus aukščiausio lygio pasirodymai, kur susirinks patys geriausi.

REKLAMA

Marius Zaremba, TV reporteris, dirbs Pjongčange

Įdomiausia sporto šaka man – ledo ritulys. Nuvykęs į Korėją norėčiau pamatyti Šiaurės Korėjos kareivius ((rimtai noriu pamatyti, čia ne juokas). Lietuvai tikiuosi pagaliau pirmojo medalio žiemos Olimpinėse, o sau – nesušalti. Žiūrovams linkiu palaikyti savo sportininkus. To ypač trūksta mūsų žiemos olimpiečiams.

Giedrius Vaitkevičius, portalo tv3.lt sporto redaktorius, dirbs Pjongčange

Man įdomiausios tos sporto šakos, kuriose bus lietuvių. Galima išskirti biatloną, nes ten dalyvaus net keturi mūsiškiai. Tačiau jei reikėtų rinkti man šauniausią žiemos sporto šaką, balsuočiau už ledo ritulį. Manau, jis tikrasis žiemos sporto karalius. Laukiu, kol pamatysiu Olimpiadą iš vidaus. Visada knietėjo pamatyti, kaip viskas vyksta žaidynių metu: kokia organizacija, kaip sustiprintas saugumas, kaip dirba savanoriai, kaip olimpiniame kaimelyje gyvena sportininkai ir t. t.

REKLAMA

Lietuvai linkėčiau medalių, bet, vertinant objektyviai, tai nėra realu. Taigi belieka kalbėti apie stebuklą. Juo labiau, kad jis ne taip ir toli buvo Sočyje, kai fantastiškai biatlono varžybose pasirodė Tomas Kaukėnas.

Kaip ten bebūtų, norėčiau, kad ši Olimpiada lietuviams būtų tokia, kurioje pavyktų pasiekti geriausius asmeninius rezultatus. Sau linkėčiau geros ir naudingos patirties. Esu maksimalistas, tad tikiuosi, kad viskas bus tobulai. O žiūrovams linkiu gerų emocijų. Kalbėti apie medalius nedrįsčiau. Tiesiog žiūrovams norėtųsi palinkėti gero laiko prie televizorių ekranų, užsikrėsti olimpine dvasia ir nepraleisti to, ką iš Pjongčango rodys ir rašys mūsų portalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linas Laugalis, montažo režisierius, dirbs Pjongčange

Įdomiausia žiemos sporto šaka – snieglentės, bet pažiūrėčiau ir akmenslydį. Pietų Korėjoje labiausiai norėčiau nepamatyti, kaip valgo šunieną ir pats jos neparagauti. Kadangi dirbsiu, tai sau tikiuosi sklandaus darbo, gerų emocijų ir nesušalti, o Lietuvai – pergalių, teigiamų emocijų prie TV ekranų. Žiūrovams linkiu susiburti su draugais ir smagiai kartu sirgti už Lietuvos sportininkus.

Klaudijus Stroginis, TV operatorius, dirbs Pjongčange

Man įdomiausios žiemos sporto šakos – šuoliai su slidėmis ir rogučių sportas. Korėjoje noriu pamatyti, kaip ten žmonės gyvena, jų gyvenimo ypatybes, kultūrą. Iš Olimpinių žaidynių tikiuosi medalių ir gerų emocijų, žiūrovams taip pat linkiu puikių emocijų ir gerai praleisto laiko stebint Žiemos Olimpines žaidynes per TV3 ir TV6.

REKLAMA

Juozas Bobina, TV operatorius, dirbs Pjongčange

Man įdomiausias – akmenslydis. Šiaip stengiuosi neidealizuoti per daug, bet kadangi esu sportuojantis nuo pat vaikystės, man įdomiausia pamatyti ir patirti Olimpinę dvasią, sužinoti, kas tai yra, koks tai masyvus renginys, kas verda sportininkų ir organizacijos viduje. Tai, ką iki šiol matydavau tik per televizorių ir internete, dabar turėsiu šansą pamatyti gyvai. O dar Pietų Korėjoje. Čia išvis kosmosas!

Tikiuosi įvairių įspūdžių – linksmų, gerų ir ne tokių gerų. Lietuvai, o labiau Lietuvai atstovaujantiems sportininkams tikiuosi pripažinimo mūsų šalyje. Matant, kiek sportininkų yra iškelti už nelabai sportinius pasiekimus, viliuosi, jog žiemos sporto šakų atstovai sugebės pakelti susidomėjimą savimi ir savo veikla. Čia viliuosi gal ir mes prisidėsim prie to.

Žiemos Olimpinės žaidynės per oficialius transliuotojus TV3 ir TV6 – vasario 9–25 dienomis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų