REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarsi filme apie šnipus. Būtent taip atrodo situacija, kurią savo socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, konservatorius Vidas Urbonavičius. Politikas užfiksavo tarybos posėdžių salėje rastus užmaskuotus mikrofonus.

Tarsi filme apie šnipus. Būtent taip atrodo situacija, kurią savo socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ paviešino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, konservatorius Vidas Urbonavičius. Politikas užfiksavo tarybos posėdžių salėje rastus užmaskuotus mikrofonus.

REKLAMA

Portalui tv3.lt jis sakė, kad tai paaiškėjo visiškai atsitiktinai.

Kreipsis į Generalinę prokuratūrą

V. Urbonavičius pasakojo, kad apie nugirstus jo pokalbius su kolegomis pranešė paskambinęs žmogus.

„Man paskambino žmogus, kuris stebėjo tiesioginę posėdžio transliaciją ir sako, kad mane girdi geriau, nors nemato per kamerą, nei ką sako pranešėjas. Kolegė tada pastebėjo kažkokią sagutę padėtą, bet jos nėjo paimti. Tada pasižiūrėjom po stalu, pasirodo, ten laidai iš jos eina“, - sakė tarybos narys.

Pasak jo, kiti kolegos atsisuko tarybos posėdžio įrašo pradžią ir patikino, jog ten girdisi tarpusavio pokalbiai, derybos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes tai iškėlėme tarybos posėdyje, o rytoj rašysiu pareiškimą prokuratūroje, nes tai yra neteisėtas pokalbių įrašinėjimas. Buvo į salę atėję sekretoriate dirbantys techniniai darbuotojai ir sakė, kad tai yra administracijos direktoriaus Povilo Poderskio nurodymas juos čia įrengti. Posėdyje Šimašius liepė išjungti tuos mikrofonus, o kažkada gal vėl lieps įjungti. Tai taip demokratija nevyksta“, - įsitikinęs konservatorius.

REKLAMA

Posėdis šiuo metu vėl transliuojamas.

Mikrofonus panaikins

Paaiškinimą apie rastus mikrofonus portalui pateikė ir paminėtas Administracijos direktorius P. Poderskis. Pasak jo, jie įrengti dar šiemet ir tai buvo pirmasis posėdis, kuomet veikė šie mikrofonai. Jie, esą, turėjo užtikrinti geresnę garso kokybę, klausantiems posėdžio transliacijas.

„Ten foniniai mikrofonai, visų pirma tam, kad sureguliuoti garsą tarybos salėje, nes ten įdiegta nauja įranga. Kadangi buvo nusiskundimų ir iš tarybos narių dėl garso kokybės. Kitas dalykas, norim užtikrinti gerą garso kokybę įrašų, kurie pasiekia transliacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Šitoje vietoje problema, matyt, tik tokia, kad neaiškiai buvo iškomunikuota kaip, kas kada bus. Nors buvo pateikta tarybos sekretoriatui visa medžiaga, bet jie neperdavė“, - tikino P. Poderskis.

Pasak P. Poderskio, politikams mikrofonai visada kelia įtarimą. Apie tai, kad transliacijas stebėję žmonės girdėjo tarpusavio kalbas, administracijos direktorius vadino technine klaida.

„Tiesiog nesureguliuota iki galo, turėsim pastabų IT skyriaus viršininkui ir sutvarkysim. Bus papeikimas skirtas. Mes dabar mikrofonus išjungsim, kad nekiltų nesusipratimų daugiau“, - tvirtino P. Poderskis.

Jis prisiminė girdėjęs, kad viename posėdyje lyg ir buvo kalbėta apie mikrofonus, bet vis tiek tikina matąs nesusikalbėjimo spragą. Juolab, tikino nesitikėjęs, kad kils problemų, nes visada perduota tarybai skirta informacija per atsakingus asmenis, visus pasiekdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad tuos mikrofonus pašalinsim, kad netrikdytų politikų, nors daug jų yra pridėta. Aišku, tik konservatoriai kelia šioj vietoj problemas. Visgi, atsižvelgsim ir spręsim problemą, kam tie konfliktai lygioj vietoj, jeigu galima jų išvengti“, - sakė administracijos direktorius.

Paklaustas apie pasirinktą sagutės formą, P. Poderskis sakė, kad galėtų ir kitaip atrodyti. Nors tikino, kad mikrofonai bus pašalinti, neturėtų jų likti. Ir problemos su garso kokybe bus sprendžiamos kitomis priemonėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų