REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Respublikinę Panevėžio ligoninę pristatytas vos dvejų metukų vaikelis. Jis buvo kankinamas traukulių, nesąmoningas, todėl priimamajame buvo nuspręsta kuo skubiau jį guldyti į reanimaciją. 

Į Respublikinę Panevėžio ligoninę pristatytas vos dvejų metukų vaikelis. Jis buvo kankinamas traukulių, nesąmoningas, todėl priimamajame buvo nuspręsta kuo skubiau jį guldyti į reanimaciją. 

REKLAMA

Patyrė sunkią galvos traumą

Kaip naujienų portalui tv3.lt teigė ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, išvakarėse berniukas buvo paskiepytas nuo meningokokinės infekcijos. 

Vis dėlto šiuo metu pasakyti, kokia pagrindinė traukulių priežastis - sudėtinga, o teigti, kad tai konkrečiai tik dėl skiepo - būtų klaidinga. 

„Mums yra žinoma, kad vaikas prieš savaitę buvo patyręs galvos traumą, daugiau pasakyti nelabai ką galiu. Priežastis turi ištirti vaikų gydytojas neurologas“, - paaiškino V.Riaubiškis. 

Medikų teigimu, berniukui buvo skirtas prieštraukulinis gydymas, jo būklė - stabili.

Nemokami skiepai nuo liepos mėnesio 

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė įsakymą, kuriuo į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių yra įtraukiami skiepai nuo B tipo meningokokinės infekcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad kūdikiai bus pradėti skiepyti jau šių metų liepos mėnesį, kai tik bus nupirktos ir į Lietuvą pristatytos vakcinos. Bus skiepijami patys mažiausi, 2 mėnesių sulaukę, pacientai.

REKLAMA

Kaip ir įprasta, pilną skiepijimo schemą sudarys trys vakcinos dozės, tai reiškia, kad mažyliai bus skiepijami tris kartus ir tėveliams už tai mokėti nereikės.

Pirmąją vakcinos dozę gaus 2 mėn. kūdikiai, antrąją - 4 mėn., o trečiąją – 12-15 mėn. Ministro A. Verygos teigimu, nuo šiol Lietuva bus viena pirmųjų šalių Europoje, pradėjusi skiepyti vaikus nuo B tipo meningokokinės infekcijos.

Iki šiol šie skiepai buvo įtraukti tik į Airijos, Jungtinės Karalystės ir Italijos skiepijimų kalendorius.

SAM duomenimis, VLK artimiausiu metu pradės vykdyti meningokokinės infekcijos vakcinos pirkimą ir planuojama, kad vakcina Lietuvą pasieks kaip ir numatyta – iki 2018 m. liepos 1 dienos. 2018 m. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžete šios meningokokinės vakcinos įsigijimui numatyta 2,6 mln. eurų.

Vaikams skiepyti skirtas vakcinas VLK perka kasmet, už jas sumokama PSDF lėšomis. SAM primena, kad nuo šių metų rudens vaikai bus pradėti skiepyti ir nuo rotavirusinės infekcijos.

Šia vakcina bus skiepijami vaikai nuo 2 mėnesių. Jai įsigyti per metus planuojama išleisti apie 600 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų