REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Santykiai (nuotr. 123rf.com)

„Interneto pažinčių portalai sulaukia didelio įvairaus amžiaus žmonių dėmesio, nes užsiėmusiems ir negalintiems daugiau laiko praleisti įvairiuose susibūrimuose asmenims tokios svetainės gali tapti puikia alternatyva gana greitai susipažinti su daugybe žmonių ir galbūt sutikti antrąją pusę,“ – tikina knygos „Santykių ABC jam ir jai“ bendraautorė Silvija Mažuolienė.

13

„Interneto pažinčių portalai sulaukia didelio įvairaus amžiaus žmonių dėmesio, nes užsiėmusiems ir negalintiems daugiau laiko praleisti įvairiuose susibūrimuose asmenims tokios svetainės gali tapti puikia alternatyva gana greitai susipažinti su daugybe žmonių ir galbūt sutikti antrąją pusę,“ – tikina knygos „Santykių ABC jam ir jai“ bendraautorė Silvija Mažuolienė.

REKLAMA

Pasak jos, naudojantis pažinčių portalais būtina žinoti keletą svarbių taisyklių, kurios gali padėti nenusivilti po pirmųjų bandymų. Tinkamai užpildyta anketa – pagrindinis sėkmės veiksnys, ieškant savo žmogaus. Beje, vyrai ir moterys kreipia dėmesį į skirtingus dalykus.

Svarbiausia – nuotrauka

Vyrai, naršantys po moterų anketas, paprastai pirmiausia atkreipia dėmesį į nuotrauką. Jei dailiosios lyties atstovė pati aktyviai kalbina vyrus pažinčių portale, nuotraukos gali ir nedėti, tačiau anketos be fotografijų sulaukia mažiau dėmesio. Tinkamiausias nuotraukų derinys – viena portretinė ir viena visu ūgiu. Jų gali būti ir daugiau, tačiau bent dvi turėtų būti kaip tik tokios.

REKLAMA
REKLAMA

Nereikia persistengti ieškant pačių gražiausių nuotraukų, kuriose atrodote kaip iš žurnalo viršelio. Juk planuojate bent su keliais vyrais susitikti gyvai, taigi labai aukštai užkelta kartelė pridarys daugiau žalos nei naudos.

REKLAMA

Išsami anketa

Tekstas dailiosios lyties atstovės anketoje yra mažiau svarbus, tačiau palikti jos pustuštės nevertėtų. Netinkamai elgiasi moterys ir vyrai, kurie savo pomėgius, skaitomas knygas, charakterį ir kitas detales aprašo vienu žodžiu. Vyrams itin svarbu įsidėmėti, kad moterys, skaitančios jų anketas, daugiausia dėmesio skiria būtent tam, kas jose parašyta. Jei norite, kad jūsų anketa išsiskirtų, teks įdėti šiek tiek darbo. Pasistenkite informaciją apie save pateikti žaismingai ir įdomiai. Tarkime, skiltyje „Charakteris“, užuot vardiję jį apibūdinančius būdvardžius, pvz., linksmas, draugiškas, išradingas, parašykite po trumpą sakinį: „Esu linksmas vyrukas“; „Visada stengiuosi būti draugiškas su visais žmonėmis“; „Draugai laiko mane išradingu“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar didesnio priešingos lyties atstovių dėmesio jūsų anketa sulauktų, jeigu pasitelktumėte vaizduotę ir parašytumėte vieną kitą istoriją, kodėl manote, kad esate būtent toks. Istorija gali būti juokinga arba rimta, atskleidžianti apie jus šį tą daugiau. Išsamios, įdomios anketos ne tik patraukia dėmesį, bet ir pažeria temų pokalbio pradžiai. Tas pats taikoma ir moterų anketoms.

Pagrindinės klaidos

♦ Pagrindinė ir galima sakyti svarbiausia klaida, kurią daro ir vyrai, ir moterys ir kuri labai sumažina šansus sutikti antrąją – per ilgas bendravimas vien tik susirašinėjant. Šios svetainės skirtos tik ryšiui užmegzti ir trumpai susirašyti, kad pasitikrintumėte, kaip seksis bendrauti susitikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

♦ Viena dažniausių moterų daromų klaidų yra tai, kad užsiregistravusios pažinčių svetainėje ir susikūrusios anketą jos laukia, kol kas nors parašys. Patraukli taktika, tačiau jei tikrai norite susipažinti su įdomiais vyrais, naršykite jų anketas ir nesidrovėkite kalbinti pačios. Taip elgdamosi turėsite daugiau galimybių bendrauti su tais, kurie jus tikrai domina.

♦ Dar vienas patarimas – pokalbiui tiek su vyrais, tiek su moterimis užmegzti trumpoji žinutė „Labas. Kaip sekasi?“ nėra pati tinkamiausia, ypač jei jūsų anketa nepasirodė labai įdomi. Pagalvokite, kaip galėtumėte tai padaryti įdomiau ir suintriguoti jūsų dėmesį patraukusį asmenį.

REKLAMA

♦ Patarimas vyrams – paskaitykite moters anketą išsamiau ir užkalbindami panaudokite tai, kas joje parašyta. Atkreipsite dėmesį vien tuo, kad moteris supras, jog atidžiai tyrinėjote jos anketą.

♦ Moterims pravartu aprašyti, kokie vyrai domina. Veiksminga aprašymo gale informuoti, kad asmenys iš įkalinimo įstaigų, turintys priklausomybių ar psichikos sutrikimų nedomina, nebent kaip tik su tokiais norėtumėte susipažinti. Tai nepadės išvengti visų į šį sąrašą įeinančių vyrų, tačiau dalis vis dėlto atsisijos.

♦ Pradėdami naudotis pažinčių portalais, būkite pasiruošę sulaukti nemažai dėmesio, gal net įkyraus, ir iš jus nedominančių žmonių. Visiškai to išvengti neįmanoma, tačiau tinkamai užpildyta anketa ir griežta atranka, su kuo bendraujate, o su kuo ne, padidins šansus susipažinti su jus dominančiais asmenimis.

REKLAMA

♦ Jei vienas kitą dominate, kuo greičiau susitikite. Koks žmogus pasirodė internete ir koks susitikus, gali skirtis kaip diena ir naktis. Jei gaišite daug laiko susirašinėjimams, kad ir kokie malonūs jie būtų, susitikę galite stipriai nusivilti. Dėl to ne tik nusivilsite pažinčių portalais, bet ir būsite sugaišę laiką bendraudami su netinkamu žmogumi. Mokslininkų teigimu, žodžiais mes perduodame tik apie 7–8 proc. informacijos, tad bendraudami vien internete netenkate likusių procentų, kurie gali kardinaliai pakeisti situaciją.

Maloniai leiskite laiką

Nusprendę išbandyti interneto pažinčių portalus, pasiruoškite investuoti šiek tiek laiko. Sutikti sau tinkamą asmenį nėra lengva, tačiau tokios svetainės suteikia galimybių pabendrauti su daugybe žmonių. Galiausiai pažvelkite į tai kaip į žaidimą, nuotykį, nevertinkite per daug rimtai – tiesiog maloniai leiskite laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trumpa laimingojo išpažintis

„Dar nuo mokyklos laikų man buvo prognozuojama sėkmė visose gyvenimo sferose – puiki karjera, solidi padėtis visuomenėje, pavydėtinas moterų dėmesys. Tiesą sakant, visa tai ir turėjau. Bet kai ėmė artintis trisdešimtmetis, supratau, kad kažką darau ne taip: iššūkiai darbe prarado ankstesnį žavesį, o moterys mano namuose užsibūdavo ne ilgiau nei parą. Ėmiau trokšti, kad mano gyvenime atsirastų tokia dailiosios lyties atstovė, kuriai neliepčiau išeinant išsinešti savo dantų šepetėlio ar lūpų dažų, ėmė trūkti įdomaus ir patikimo žmogaus šalia, – tai 29 metų Algirdo pasakojimas. – Nors į tai žiūrėjau labiau kaip į žaidimą, vieną vakarą nusprendžiau užpildyti anketą pažinčių portale. Dabar manau, kad tai buvo likimo pirštas. Netrukus susitikau su man parašiusia Živile. Kaip jaučiausi per pirmąjį pasimatymą? Turbūt geriausiai tiktų žodis „apstulbęs“. Mergina buvo nuoširdi ir kartu paslaptinga, rami ir drauge neįtikėtinai įdomi, tvirta ir siekianti savo tikslo, bet nepasipūtusi. Dabar, kai jau planuojame vestuves, jaučiuosi kaip pirmąkart užkopęs į kalnus: apsvaigęs, pavargęs, bet beprotiškai patenkintas.“

REKLAMA

Pasiruošimas būtinas

Psichologas dr. Gediminas Navaitis, paklaustas apie sėkmes ir nesėkmes, patiriamas naudojantis interneto pažinčių portalais, teigė, kad prieš pradedant ieškoti tinkamo žmogaus svarbu tinkamai nusiteikti.

„Pirmiausia susikurkite partnerio ir santykių idealą ir šį vaizdą mažiau siekite su išoriniais požymiais. Kita vertus, per griežtos išankstinės nuostatos, ypač pirmojo pasimatymo metu, kliudo. Kone prasčiausia iš tokių nuostatų – priskirti dar menkai pažįstamam žmogui visas ankstesnio partnerio nuodėmes. Taip pat netinka užsiminti, kad jis privalės kompensuoti ankstesnes nesėkmes, įrodyti, jog, pavyzdžiui, ne visi yra savanaudžiai“, – aiškino profesorius G.Navaitis.

REKLAMA

Pasak psichologo, pirmojo pasimatymo tikslas panašus kaip ir pirmojo pokalbio dėl darbo – atsakyti į klausimą, ar bendras buvimas perspektyvus. Kadangi į jį atsakyti sunku, tereikia nuspręsti, ar su nepažįstamuoju vertėtų susitikti dar kartą. Anot G.Navaičio, jeigu tas, su kuriuo susitinkama, apgailestauja, kad tenka skirtis, vadinasi, pasimatymas pasisekė, o jei žvilgčioja į laikrodį ir vėl pasakoja tą patį juokelį – ne.

Pasak G.Navaičio, pirmasis pasimatymas turėtų trukti pusvalandį ar valandą, daugiausia – valandą ir ketvirtį. Jį geriau skirti ramioje ir viešoje vietoje. Žmogus, kurio dar nepažįstame, neturėtų būti kviečiamas vakarienės, visiškai netinkama vieta pirmajam pasimatymui yra kino teatras ar filharmonija, nes vienu metu žiūrėti kovų scenas, klausytis muzikos ir pasakoti apie save, vargu ar sugebėsite. Pirmasis pasimatymas nėra nei rungtynės dėl viršenybės, nei pasiplepėjimas su bičiuliu. Juk ieškantysis darbuotojo yra draugiškas su kandidatais, bet nebando jų nei perauklėti, nei pamokyti…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Flirtas pasimatyme

Vargu ar vyras svajoja apie pasimatymą, kurio metu jam teks pateikti ataskaitą apie savo finansinę padėtį, pasiaiškinti dėl buvusių santykių ir be išlygų įsipareigoti. Visiems patiktų erotiškai žaismingas susitikimas. O tam reikia, kad vyras ar moteris patikėtų galį laimėti kito palankumą ir pasiekti, kad jais žavėtųsi.

Geriausias apdovanojimas tiek vyrui, tiek moteriai – leisti pasijusti patraukliam ir gundančiam. Kad taip nutiktų, reikia atkreipti dėmesį į savo žodyną, dažniau tarti žodžius „trokštamas“, „svajonės“, „nepaprastas“, „tik mudu“. Vyrui taip pat reikėtų mažiau teirautis apie nepažįstamosios kulinarinius gebėjimus, banko sąskaitą ir leisti jai suprasti (aišku, tik tokiu atveju, jei tai jaučia), kad norėtų tapti artimesnis. Flirtui svarbus kalbėjimo tonas. Kalbėtis galima garsiai, bet galima ir šnibždėtis. Šnibždesys verčia atidžiau klausytis, atskiria du žmones nuo aplinkinių, pastumia juos vieną prie kito.

REKLAMA

Gundomasis pokalbis turi ne tik formą, bet ir tinkamas temas. Jo pradžia – jausmingi klausimai. Tinkamai užduoti jie verčia romantiškai mąstyti. Jei, pavyzdžiui, moteris papasakotų apie menamą draugę, kuri abejoja meile iš pirmo žvilgsnio, ir pasiteirautų vyro nuomonės šiuo klausimu, jei pasidomėtų, kaip jis įsivaizduoja savaitgalio išvyką, ji išgirstų netiesioginį vyro pasakojimą apie save.

Pirmasis pasimatymas turi teikti džiaugsmo, o kad taip būtų, pakanka vadovautis paprasta taisykle – jausmai keičiasi, todėl jie nėra pasižadėjimas. Pasakant, kad mergina nuostabi, kad su ja šią akimirką gera ir saugu, tėra padėkojama už esamą laiką, bet neįsipareigojama ateičiai. Žinoma, apie santykių ateitį irgi reikia pamąstyti. Bet padaryti tai tiktų po pasimatymo, o ne jo metu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų