REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Lyndi Cohen patiekalai (nuotr. Instagram)

Sveika mityba ir sportas šiuo metu užima labai didelę dalį daugelio gyvenime. Sveikos mitybos specialistė taip pat sutiko pasidalinti savo patarimais.

23

Sveika mityba ir sportas šiuo metu užima labai didelę dalį daugelio gyvenime. Sveikos mitybos specialistė taip pat sutiko pasidalinti savo patarimais.

REKLAMA

Australė Lyndi Cohen tikina, kad vien tik žiūrėti, ką dedi į burną, neužtenka, taip pat labai svarbus ir porcijų dydis.

 

Nuo amžių sveikos mitybos specialistai žmones moko valgyti kuo daugiau daržovių – tai, L. Cohen teigimu, tikra tiesa: „Pusę lėkštės turėtų užimti įvairios daržovės – nesvarbu, jos gali būti keptos, garintos, virtos ar žalios, svarbiausia, kad tai sudarytų didžiąją dalį porcijos“, – dailymail.co.uk tikino mergina.

Ketvirtadalį porcijos turėtų sudaryti grūdinės kilmės produktai – rudieji ryžiai, bolivinės balandos sėklosar gabalėlis pilnagrūdės duonos: „Daug angliavandenių turintys produktai mums suteikia jėgų ir taip galime jaustis kur kas energingesni“, – sakė L. Cohen.

REKLAMA
REKLAMA

Kuomet pusė lėkštės pilna daržovių, o ketvirtadalį sudaro grūdinės kilmės produktai, viską vainikuoti turėtų baltymų turintys produktai: „Tai nebūtinai turi būti vištiena, žuvis ar jautiena – ne, tam galite rinktis kiaušinių baltymus, rikotos sūrį, varškę, tofu, pupeles ar avinžirnius, lęšius. Pasirinkimų įvairovė labai didelė, tad tikrai galite rasti sau patinkantį“, – teigė sveikos mitybos specialistė.

REKLAMA

Tarp visų šių ingredientų taip pat reikėtų nepamiršti ir sveikųjų riebalų – avokado, aliejų, riebios žuvies ar riešutų.

„Mūsų kūnas – mūsų tvirtovė, tad ją kuriame patys. Svarbiausia subalansuoti ingredientus ir laikytis lėkštės padalijimo principo, o tada nereikalingi kilogramai nukris patys“, – teigė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų