REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikiuosi visuotinio Kaisos Makarainen, kurią myliu stipria virtualia meile, triumfo. Mažiausiai trys medaliai privalo būti iškovoti, kad kompensuotų visas nesėkmes“, – juokėsi sporto komentatorius Maksimas Vojevodinas. Jis tv3.lt papasakojo, ko galima laukti iš po mėnesio startuosiančių Pjongčango olimpinių žaidynių biatlono varžybų.

„Tikiuosi visuotinio Kaisos Makarainen, kurią myliu stipria virtualia meile, triumfo. Mažiausiai trys medaliai privalo būti iškovoti, kad kompensuotų visas nesėkmes“, – juokėsi sporto komentatorius Maksimas Vojevodinas. Jis tv3.lt papasakojo, ko galima laukti iš po mėnesio startuosiančių Pjongčango olimpinių žaidynių biatlono varžybų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų įskaita – be favoritės

„Jei rimtai, K. Makarainen, kaip įprasta, greita, bet svarbiausiuose startuose susiduria su psichologinėmis problemomis, ne visada gerai šaudo. Tikiuosi, ji laimės bent vieną medalį, nors konkurencija moterų varžybose bus didžiulė“, – pasakojo M. Vojevodinas.

REKLAMA

Ankstesniais metais ryškia lydere buvo Laura Dahlmeier. Ji šiemet kelis kartu sirgo, tad pasaulio taurės varžybose neblizgėjo.

Pjongčange nebus Gabrielos Koukalovos. Biatlonininkė prieš kelerius metus laimėjo bendrą pasaulio taurės įskaitą. Šiemet čekę kamavo traumos. Ji nuo pat sezono pradžios praleidžia pasaulio taurės etapus. Buvo tikimasi, kad biatlonininkė iki sausio pasveiks, bet taip neįvyko.

Čekijos rinktinė, netekusi G. Koukalovos, stipriai nukraujavo. M. Vojevodinas mano, kad tai atsilieps ir mišrios estafetės komandai, kuri Sočyje tapo prizininke. Komentatorius įsitikinęs, jog Čekijos ekipa, su pasiruošusia G. Koukalova, pretenduotų į medalius.

REKLAMA
REKLAMA

M. Vojevodinas Prancūzijos rinktinės lydere įvardija Justine Braisaz. 21-erių jauna žvaigždutė spėjo iškovoti aukso medalį viename pasaulio taurės etapų.

Iš motinystės atostogų grįžo baltarusė Darya Domracheva. „Ji dar nėra tokia visa griaunanti jėga, kaip Sočio olimpinėse žaidynėse, bet kryptingai ruošiasi Pjongčangui“, – pasakojo M. Vojevodinas.

Dukart olimpinė čempionė Anastasija Kuzmina šiemet itin pajėgi pasaulio taurės varžybose. „Ji kai kuriuose etapuose oponentes lenkia 30–40 sekundžių, kas nelabai įprasta“, – vertino pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis neatmetė galimybės, kad gali kažkas iššauti iš jaunosios kartos – J. Braisaz, Doroteja Virer.

Vyrų varžybos – be legendos?

„Visi ženklai rodo, kad daugelyje vyrų rungčių bus dviejų atletų susišaudymas – Martino Fourcade’o ir Johanneso Thingneso Bo. Jie dominavo pasaulio taurės varžybose“, – analizavo M. Vojevodinas.

Sezono pradžioje daugiau pergalių iškovojo J. T. Bo, bet M. Fourcade’as stabilesnis.

„M. Fourcade’o šaudymo kokybė praktiškai nepriklauso nuo varžybų rango. Jei jis pasiruošęs bent 90 procentų, tikėtis kažkokių kvailų klaidų, skubotų sprendimų ar prastų šūvių neverta“, – mano sporto komentatorius.

REKLAMA

M. Vojevodinas iš kitų elitinių sportininkų išskyrė Tarjei Bo. Jei jis bus sveikas, pretenduos į medalius.

Labai kryptingai olimpinėms žaidynėms ruošėsi Emilis Hegle Svendsenas. Norvegas gruodį praleido taurės varžybų etapus. Pasak M. Vojevodino, sausio startai parodė, kad biatloninko fizinė forma nėra optimali, bet E. H. Svendsenas šaudė gerai.

„Labai sunku nuspėti Antono Šipulino ir visų kitų Rusijos sportininkų galimybes. Jie visą sezoną tarsi maskavo pasirengimą. Ne tik Antonas Babikovas, Maksimas Cvetkovas, Alekejus Volkovas, o ir rinktinės lyderis A. Šipulinas nebuvo panašūs į save. Visą gruodį kalbėta, kad tokia rinktinės trenerių metodika – labai stipriai apkrauti sportininkus, kad jie formos piką pasiektų vasarį“, – pasakojo M. Vojevodinas.

REKLAMA

Vis dėlto, pašnekovas įsitikinęs – rusai estafetėje bus vieni ryškiausių favoritų. Jiems iššūkį gali mesti norvegai ir prancūzai.

Šiame sezone užfiksuotas netikėtumas – į Norvegijos olimpinę rinktinę nepateko Ole Einaras Bjorndalenas.

„Jis – išskirtinė figūra. Manau, treneriai padarytų viską, kad jis būtų Pjongčange. Vien dėl kultinio statuso. O. E. Bjorndalenui suteikta paskutinė galimybė – startas šeštajame pasaulio taurės etape Italijoje, – pasakojo M. Vojevodinas. – Vis dėlto, nepanašu, kad jis patektų į estafetės ekipą, nes ten broliai Bo, E. H. Svendsenas, šiemet neblogai komandinėje rungtyje startuojantis Larsas Helge Birkelandas, jaunesni Erlendas Bjontegaardas ir Henrikas L’Abee-Lundas. Kol kas prognozė tokia: olimpiada – be O. E. Bjorndaleno.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyrų šansai geresni

Lietuvos biatlono rinktinė sudėties kol kas nepaskelbė. Komandai priklauso keturios vietos – po dvi vyrams ir moterims.

M. Vojevodino nuomone, vyrų ekipoje aiškumo daugiau. Tomas Kaukėnas – daugiau kaip penkmetį stabiliausias biatloniinkas, komandos lyderis. Vytautas Strolia šiemet kiekvienose varžybose lenkia Karolį Dombrovskį.

„Manau, Vytautas padarė viską, kad antrasis kelialapis atitektų jam. Bijau, jog Karolis savo planuotą, prieš sezoną rezervuotą vietą olimpiadoje prarado, – spėjo M. Vojevodinas. – Kas dėl moterų rinktinės, klausimas įdomesnis, nes, žvelgiant į šio sezono rezultatus, atrodo, visiškai nesvarbu, ką veštis, nes vis tiek gerų rezultatų nebus. Natalija Kočergina ir Diana Rasimovičiūtė šiemet atrodo išskirtinai silpnai. Jau nekalbant apie mūsų trečiąjį bei ketvirtąjį numerius – Nataliją Paulauskaitę ir Gabrielę Leščinskaitę.“

REKLAMA

M. Vojevodino nuomone, treneriai, formuodami rinktinės tandemą, daugiausia galvos apie mišrių estafečių varžybas, kuriose Lietuvos rinktinė gali pretenduoti į gana aukštą vietą – 15–16. Turint omenyje šį faktorių, strategai gali pasirinkti D. Rasimovičiūtės patirtį ir N. Kočerginos greitį. Juo labiau, kad Pjongčango trasa, kurioje daug pakilimų, tinkama N. Kočerginai.

Paradoksalu, bet, pašnekovo įsitikinimu, olimpinėse žaidynėse konkurencija mažesnė nei pasaulio taurės etapuose. Stipriausios šalys olimpiadose gali registruoti keturis, ne šešis sportininkus. Be to, į žaidynes atvyksta biatlonui egzotiškų valstybių atletai, kuriuos lietuviai meistriškumu lenkia.

REKLAMA

„Manau, T. Kaukėnui ir V. Stroliai realu patekti į 30-uką, – prognozavo M. Vojevodinas. – Visos tos pačios įžvalgos galioja ir moterims, bet lietuvės vietų taip stipriai nepagerins. Jei jos patektų į pirmąjį 60-uką, būtų visai neblogas pasirodymas.“

M. Vojevodinas mano, kad Pjongčange biatlonas bus viena iš trijų populiariausių sporto šakų. Kartu su ledo rituliu ir šuoliais nuo tramplino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų