REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ akimirka (nuotr. Organizatorių)

Šį sekmadienį TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“ dar kartą neigs stereotipus: apie karą, grėsmes ir savigyną diskutuos moterys, o laidos vedėja Kristina Rimienė net stos į kovą ant tatamio.

3

Šį sekmadienį TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“ dar kartą neigs stereotipus: apie karą, grėsmes ir savigyną diskutuos moterys, o laidos vedėja Kristina Rimienė net stos į kovą ant tatamio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia išsilaisvinti

Laidos „Pasaulis pagal moteris“ patarimo rubrikoje ne visi patarimai susiję su grožiu. Netgi atvirkščiai: piktų kėslų turinčios asmenybės gali „pasipuošti“ nemenkomis mėlynėmis, jei tik bandys užpulti laidos vedėją ar bet kurią televizijos žiūrovę po to, kai jos išmoks specialių savigynos judesių. „Svarbiausia stengtis kontroliuoti užpuoliko rankas, kad galėtume išsilaisvinti. Tada būtų gerai sustabdyti jo ataką kelių smūgių serija į skaudžią vietą: tarpukojį, ausis, nosį. Tik išsilaisvinusios ir atlikusios kelių smūgių seriją, stenkitės bėgti į saugią vietą, kur būtų daugiau žmonių. Svarbiausia – nepasimesti, nedaryti padrikų veiksmų. Jei įmanoma, kelioms sekundėms užpuoliką sustabdykite žodžiais, pavyzdžiui, sakykite „gerai, palaukite“, o tada, atsikvėpusi, imkitės konkrečių, bet labai apgalvotų veiksmų“, – pasakos su saugumu susijęs pareigūnas bei kovos menų atstovas Rytis Bublevičius, o veiksmų pramokusi laidos vedėja Kristina Rimienė net išeis su juo į kovą.

REKLAMA

Svarbu ir rėkti

Pasak Ryčio bei laidos vedėjos Kristinos, geras ginklas ir klyksmas – kartais nuo jo užpuolikai sutrinka ir, žinoma, taip galite prisišaukti pagalbos. „Panaudokite daiktus, kuriuos turite rankoje: aštrių raktų ryšulį, šuns pavadėlio grandinėlę, skėtį. Dažnai užpuolikas nori jūsų turto, todėl, jei matote, kad jo nepavyks išsaugoti, geriau pasaugokite bent sveikatą: meskite telefoną į šoną (ne atgal – taip labiau suklaidinsite užpuoliką) ir bėkite į kitą pusę negu metėte“. „Bet klyksmas tikrai padeda“, – prisimins ir laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė, kurią prieš daugelį metų kažkas bandė užpulti einančią namo. „Taip klykiau, kad iš karto pabėgo“.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios yra tikrosios grėsmės Lietuvai?

Laidos rubrikoje „asmenybė“ apie Lietuvos ir pasaulio saugumo kūrimą kalbės saugumo ekspertė Eglė Murauskaitė. K. Rimienei paklausus, kokios šiuo metu yra didžiausios grėsmės mūsų šaliai, Eglė pateiks susimąstyti verčiančių atsakymų. „Sakyčiau, šiuo metu didžiausia grėsmė yra ne intervencinė. Tai yra ne grėsmė mūsų teritorijai, o grėsmė mūsų visuomenės tvarumui. Yra stengiamasi suskaidyti žmones, mūsų vienybę, sukelti nereikalingą įtampą šalies viduje, o tokia įtampa, ypač ekonomikoje, socialinėse srityse kuria į neramumus vedančius procesus. Mes privalome susikoncentruoti į šiuos klausimus, jei norime išlikti stiprūs iš pat šaknų“, – pasakos Eglė, kuri šiuo metu yra vienos iš Amerikos saugumo organizacijų atstovių mūsų regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors E. Murauskaitei dar vos 30 – ji jau viena labiausiai patyrusių savo srities specialisčių Lietuvoje. Ir ne tik Lietuvoje – Eglė konsultavo ne vien Pentagoną, bet ir nuolatos dirba su kitomis JAV karinėmis organizacijomis, konsultuoja naujausius kosmoso projektus ar pasaulio bankus. Baigusi vieną garsiausių Prancūzijos universitetų, kurį baigė ir daugelis Prancūzijos prezidentų, Eglė toliau keliauja po pasaulį: darbo klausimais dirbo Egipte krizės metu, gyveno Australijoje bei daugelyje kitų šalių. „Šiai dienai karo veiksmų Lietuvoje neturėtų būti“, – žiūrovus nuramins Eglė.

„Kaktusai irgi turi kuo apsiginti!“, – šypsosis laidos vedėja ir floristikos dizainerė Kristina Rimienė, kuri laidos rubrikoje „Floristinis desertas“ pagamins dekoraciją iš kaktusų bei sukulentų. Ką moterys mano apie saugumą, žiūrėkite sekmadienį 10 val. ryto laidoje „Pasaulis pagal moteris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų