REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Pragariškos gyvenimo sąlygos: gyventojai dūsta ir stebisi iškritusiu juodu sniegu (nuotr. VK.com)

Kazachijos pramoniniame mieste Temirtau žmonėms kantrybės taurė dėl užterštumo persipildė po to, kai pradėjo kristi juodas sniegas.

33

Kazachijos pramoniniame mieste Temirtau žmonėms kantrybės taurė dėl užterštumo persipildė po to, kai pradėjo kristi juodas sniegas.

REKLAMA

Pramoniniame rajone, kur veikia metalų perdirbimo gamykla po Naujųjų metų gyventojai išvydo juodą sniegą. Kenksmingos gamyklos nuosėdos ne tik krenta su sniegu, jų pilna visur – ant automobilių, iš darželio grįžtančių vaikų striukėse, net ant palangės vėdinamuose butuose.

Miesto gyventojai aktyviai dalijasi nuotraukomis ir reikalauja valdžios pagaliau imtis realių veiksmų.

„Kaip galima gyventi tokiame mieste? Jūs pažiūrėkite, koks purvinas sniegas, o dulkės nusėda ant drabužių. Jau ir kvėpuoti neįmanoma. Aš astmatikė, man sunku“, – pareiškė vietos gyventoja „Laisvės radijui“.

Žmonės skundžiasi, kad praktiškai kasdien Termitau gatvėse juntamas itin nemalonus „cheminis“ kvapas, o mašinas ir palanges dengia storas tamsių dulkių sluoksnis. Gyventojai taip pat atkreipia dėmesį į nuolatos virš miesto tvyrantį smogą, kuris aiškiai matyti važiuojant į Termitau.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojus labiausiai neramina tai, kad jiems niekas nepateikia išsamios informacijos apie tai, kokia mieste yra ekologinė situacija ir kokios kenksmingos dalelės sklando ore: vietiniai ekologai to jiems nesuteikia. Skelbiama, kad į miestą jau atvyko nepriklausomų ekologų komanda, kurie atliks oro ir sniego užterštumo tyrimus.

REKLAMA

Į šalies prezidentą Nursultaną Nazarbajevą jau besikreipusių aktyvistų teigimu, regiono valdžiai naudingiau skirti bendrovei „ArselorMittal Temirtau“ baudas, kurios keliauja į regiono biudžetą, negu iš esmės priversti metalurgijos fabriką išspręsti problemą.

„Dokumentuose „ArslorMittal Temirtau“ išmoka ženklias sumas aplinkosaugos priemonėms, tačiau iš esmės rezultato nėra jokio. Miestas tampa netinkamu gyvenimui, ir tai yra viena iš gyventojų skaičiaus mažėjimo priežasčių“, – teigiama pranešime.

Vietos gyventojai neslepia, kad nuo „pragaro vartus atidariusio“ fabriko veiklos priklauso miesto likimas – „faktiškai kas antras gyventojas ten dirba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų