REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atslūgus šventiniam maratonui šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas vėl kviečia šeštadienio rytą linksmai pradėti savaitgalį bei pasisemti skanių idėjų.

Atslūgus šventiniam maratonui šmaikštieji virtuvės virtuozai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas vėl kviečia šeštadienio rytą linksmai pradėti savaitgalį bei pasisemti skanių idėjų.

REKLAMA

Kai Gian Luca pradės ruoštis savo patiekalo gamybai, Ali pastebės, kad jo ingredientai vis labiau lietuviškėja. Tuo metu kulinarijos šefas šyptels ir prisipažins, kad jis dažnai paskaito komentarus internete ir pastebi, kad ten gausu ne tik liaupsių ir komplimentų Ali. Žmonės dar dažnai prašo pagaminti patiekalų iš bulvių. Ali, aišku, neliks skolingas ir paklaus, ar Gian Luca nerado komentarų dėl savo barzdos. Gian Luca patenkintas patikins, kad žmonėms jo barzda labai graži.

Visos laidos metu smagiai replikuodami virtuvės profesionalai kibs į darbą ir Gian Luca pagamins, anot Ali, itališką kugelį – bulvių pyragą. Laidos kūrėjai yra įsitikinę, kad šį savaitgalį būtent šis patiekalas kvepės daugelyje namų. Ali taip pat paruoš daug pastangų nereikalaujantį, bet nuodėmės vertą desertą: šokoladinį suflė su avietiniais ledais.

REKLAMA
REKLAMA

Ar Gian Luca naudoja savo virtuvėje itališkus bei prancūziškus produktus ir ką Ali patars laidos žiūrovams vyrams – jau rytoj televizijos laidoje „Gardu Gardu“! Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas? Bulvių pyragas · 0,5 kg bulvių · 1 kiaušinis · 100 g grietinėlės · 20 g sviesto · Sauja džiūvėsėlių · Bulvių prieskoniai · Druska · Pipirai · 100 g tarkuoto parmezano sūrio · 100 g ementalio sūrio · 100 g gorgoncolos sūrio · 100 g virto kiaulienos kumpio · Švieži žalumynai: laiškiniai česnakai, bazilikas arba rozmarinas Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiūvėsėliais. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstyti tarkuotu parmezanu. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris. Patiekti pabarstytą turimais žalumynais. Skanaus! Šokoladinis suflė su avietiniais ledais

REKLAMA

Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus bei druską, gerai išmaišyti. Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti. Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti.

Masę šiek tiek atvėsinti. Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti. Konditeriniu maišeliu užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių. Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų