REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Mažasis Teodoras su tėčiu (nuotr. asm. archyvo)

Prieš pat šv. Kalėdas Lietuvą apskriejo iki ašarų jaudinanti žinia. Vilnietis Laurynas Sadauskas socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia apie tai, kad jo sūneliui Teodorui, kuris netrukus švęs antrąjį gimtadienį, diagnozuotas smegenų auglys. Medikai iki šiol nesupranta, kaip mažas vaikas, su tokiu augliu galvoje, gali vaikščioti, judėti ir žaisti.

7

Prieš pat šv. Kalėdas Lietuvą apskriejo iki ašarų jaudinanti žinia. Vilnietis Laurynas Sadauskas socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia apie tai, kad jo sūneliui Teodorui, kuris netrukus švęs antrąjį gimtadienį, diagnozuotas smegenų auglys. Medikai iki šiol nesupranta, kaip mažas vaikas, su tokiu augliu galvoje, gali vaikščioti, judėti ir žaisti.

REKLAMA

Viešai paprašė pagalbos

Primename, kad tada vyras kartu su savo žmona neabejingų lietuvių paprašė pagalbos itin brangiam gydymui, kuris galimas ne Lietuvoje, o tik kitose Europos šalyje ir kainuoja milžiniškus pinigus. 

Kaip tada žurnalistams sakė L.Sadauskas, vien pirmojo gydymo etapo kaina gali perpilti 150 tūkst. eurų, o visas gydymas galėtų kainuoti net keletą šimtų tūkstančių. 

„Mes, jo šeima, mama, tėtis ir sesė, tikime, kad kilometrai ir trūkstami nuliai sąskaitoje nesutrukdys išgelbėti mūsų berniuko. Todėl būsime dėkingi už kiekvieną eurą, pasidalinimą šiuo įrašu ar palaikantį komentarą.

REKLAMA
REKLAMA

Tikime žmonių gerumu, mokslu ir stebuklu“, - tada rašė susijaudinęs L.Sadauskas.

Prasidėjo gydymas

Po pirmojo viešo pagalbos prašymo praėjo kiek daugiau nei kelios savaitės. Teodoro tėvai įsitikinę, kad stebuklai vyksta, nes jau dabar dvimečiui pradėtas pirmasis gydymo etapas Paryžiuje. 

REKLAMA

„Paskutinės dvi savaitės Teodorui, jo tėčiui, mamai ir vyresniajai seseriai buvo labai užimtos. Per tą laiką mes persikraustėme į Prancūziją, sutvarkėme visus formalumus ir pradėjome Teodoro gydymą.

Teodoras jau atsibudo namuose ir, atrodo, jaučiasi neblogai. Per ateinančias keletą savaičių taps aišku ar gydymas veikia ir ar reikia ką nors keisti gydymo plane. Po pokalbio su Dr. Grill mes jaučiamės užtikrinti, kad net jei pirminis planas nepasiteisintų, mes turime daug pasirinkimų ką daryti tokiu atveju. Teodoro būklė ir sveikatos dinamika bus sekama nuolat.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar mūsų laukia 18 mėnesių gydymas, po kurio Dr. Grill tikisi auglio sumažėjimo du kartus. Aš nuolat informuosiu jus kaip jam sekasi ir kokios bus naujienos jo sveikatos ir gyvenimo frontuose.

Kovo pabaigoje bus atliekamas kontrolinis MRI tyrimas ir mes tikimės gerų naujienų jau tada“, - viešai rašė L.Sadauskas. 

Mėgaujasi atrasta ramybe

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Laurynu, kuris šiuo metu, primename, su šeima būna Paryžiuje, jis neslėpė dėkingumo visos Lietuvos žmonėms. 

„Pradėdamas šią kampaniją neįsivaizdavau, kad ji bus tokia sėkminga. Suprantama, prašyti pagalbos nėra lengva, bet kiekvienas mūsų daro viską, ką gali dėl savo vaikų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš sugalvojau, ką galiu padaryti ir tai pasiteisino. 

Žmonėms, pakliuvusiems į panašias situacijas, patariu nebijoti ir veikti. Nebijoti net pačios baisiausios diagnozės, nebijoti pabandyti gauti antrą nuomonę, prašyti pagalbos. Kai baimė nekausto, veikti daug lengviau“, - sakė vyras. 

Pasiteiravus, kaip šiuo metu jaučiasi mažasis kovotojas Teodoras, Laurynas paaiškino, kad kol kas, visa laimė, neišryškėjo jokie klasikiniai šalutiniai poveikiai. Berniuko elgesys, pasak tėčio, pasikeitė į gerą. 

„Kai sūnui buvo pradėtas gydymas, mes nusiraminome. Supratome, kad atvežėme savo sūnų į geriausią tokio tipo ligoninę pasaulyje. Mums labai palengvėjo, tai atsiliepė mūsų elgesyje, todėl, manau, tai persidavė ir Teodorui“, - dėkingumo ir laimės neslėpė pašnekovas ir dar kartelį padėkojo kiekvienam, prisidėjusiam prie sūnaus gerovės. 

REKLAMA

Smegenyse - didelis auglys

Skaitytojams primename, kad daugiau nei prieš mėnesį Teodoro galvytėje gydytojai rado didelį auglį. Tokį didelį, kad jie nesupranta, kaip vaikas gali judėti, kalbėti, žaisti ir atrodyti taip, kaip kiti vaikai. Bet jis gali. Tai - Teodoro stebuklas.

Mes norime jam padovanoti dar vieną stebuklą - galimybę užaugti. Iš tikrųjų, tas stebuklas - tai mokslas, pažangiausi gydymo metodai Prancūzijoje, Šveicarijoje arba JAV.

Gydomas Lietuvoje konvenciniais metodais, jis, galbūt, sulauks ketverių.

Šio reto auglio (pilomiksoidinės astrocitomos) biopsijos mėginys jau išsiųstas į Prancūziją, Gustave Roussy vėžio institutą, kur tokiais atvejais sėkmingai taikoma individuali chemo ir imuno terapija, kuri Teodorui suteiktų realų šansą ne tik pasveikti, bet ir užaugti.

REKLAMA

---

Jei ir jūs norite suteikti Teorodui galimybę gydytis, tai galite padaryti žemiau nurodytu būdu:

Per labdaros platformą: https://www.youcaring.com/teodorassadauskas-1035575

Pervedant tiesiai į sąskaitą: Gavėjas: Teodoro kovos su smegenų vėžiu paramos ir labdaros fondas Sąskaitos numeris: LT774010051004141201 Bankas: Luminor Bank AB Swift: AGBLLT2X Trumpuoju numeriu 1402 (skambučio kaina 1,50 euro)

Numeriu +37061876572 per Revolut

Tėvai užtikrina, kad visos nepanaudotos lėšos bus pervestos fondui „Rugutė“, remiančiam vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų