REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas penktadienį balsuos dėl seksualiniu priekabiavimu apkaltinto parlamentaro Kęstučio Pūko mandato panaikinimo.

Seimas penktadienį balsuos dėl seksualiniu priekabiavimu apkaltinto parlamentaro Kęstučio Pūko mandato panaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas jį pripažino sulaužius priesaiką ir pažeidus Konstituciją, kai, įtariama, seksualiai priekabiavo prie jo padėjėjomis norėjusių įsidarbinti ar šias pareigas ėjusių merginų.

REKLAMA

Seimo nario mandatas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 85 parlamentarai. Seimo statutas numato, kad dėl kaltinimo formuluočių apkaltos proceso metu balsuojama tik slaptai.

Dauguma parlamento frakcijų vadovų yra pasisakę, kad frakcijų nariai palaikys Konstitucinio Teismo išvadą ir balsuos už K. Pūko mandato panaikinimą.

Seimo specialioji komisija yra konstatavusi, kad K. Pūkas neetišku elgesiu diskreditavo valstybės ir Seimo autoritetą, nes bendraudamas su jo padėjėja dirbusia bei Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus darbo vietos siekiančiomis merginomis veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba pažemino kandidačių orumą, diskriminavo jas dėl socialinės padėties.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra K. Pūkui yra pateikusi įtarimus dėl seksualinio priekabiavimo ir netinkamo ginklo laikymo. Dėl seksualinio priekabiavimo nukentėjusiaisiais pripažinti keturi asmenys.

K. Pūkas į parlamentą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą. Jei Seimas panaikins jo mandatą, į parlamentą patekti pretenduoja buvusi parlamentarė Ona Valiukevičiūtė. Seime ji dirbo tris kadencijas nuo 2004 iki 2016 metų.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje yra įvykusios trys apkaltos: Seimas už pilietybės suteikimą finansiniam rėmėjui iš prezidento pareigų yra pašalinęs Rolandą Paksą, taip pat panaikinęs Seimo nario mandatus posėdžių nelankiusiems Linui Karaliui ir Neringai Venckienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų