REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
(nuotr. flickr.com/photos/samlavi) (nuotr. Flickr.com)

Atrodo, kad kraupi tragedija, kai Kėdainiuose buvo žiauriai nužudytas ketverių metukų Matukas įvyko taip neseniai. Bet prabėgo jau metai.

41

Atrodo, kad kraupi tragedija, kai Kėdainiuose buvo žiauriai nužudytas ketverių metukų Matukas įvyko taip neseniai. Bet prabėgo jau metai.

REKLAMA

Tiesa, įtariami žudikai – nužudyto berniuko biologinė mama Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis – iki šiol kuria „spektaklius“ teismo posėdžiuose ir nė neprimena atgailaujančių už tai, kad buvo nužudytas niekuo dėtas mažametis.

Tenka apgailestauti, bet ši tragedija pastaraisiais metais buvo ne vienintelė, kuri sukrėtė Lietuvą. Beribį žiaurumą Lietuvoje patyrė tiek vos gimę kūdikiai, tiek jau vaikščioti pradėję mažyliai.

Užkasė kūdikį šiltnamyje

Vos tik spėjo kiek aprimti širdgėla dėl 2017-ųjų sausio pabaigoje nužudyto Matuko, tų pačių metų kovą vėl įvykdytas kraupus nusikaltimas.  34-erių Skuodo rajono gyventoja pagimdžiusi užkasė naujagimį šiltnamyje. Tiesa, apie tai paaiškėjo tik po mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

To, kad moteris buvo nėščia nepastebėjo net kartu su ja gyvenęs vyras. Tiesa, aplinkiniams kilo įtarimų kaip staiga kiek apkūni buvusi moteris taip greitai sulieknėjo.

REKLAMA

Šią paslaptį sergėjo kraupi paslaptis. Nors šioje šeimoje nebuvo problemų dėl alkoholio, bet iš moters elgesio buvo aišku, kad ši planavusi atsikratyti kūdikio dar būdama nėščia. Vykstant ikiteisminiam tyrimui paaiškėjo, kad tokiu būdu ši moteris anksčiau buvo atsikračiusi ir dar vieno kūdikio. Už šiuos nusikaltimus 2017-ųjų pabaigoje teismas jai skyrė įkalinimą 10 metų.

Panašus nusikaltimas 2017-siais įvykdytas ir Jonavos rajone. Tąkart įtarimai prislėgė 26-erių moters pečius. Ji, kaip teigiama, nužudė savo naujagimį ir po to išmetė kūnelį į šiukšlių konteinerį. Moteris į medikus kreipėsi tik tada, kai po gimdymo pablogėjo jos sveikata. Tada ir išaiškėjo visa kraupi tiesa.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvas sumetė vaikus į šulinį

2016-ųjų naktį iš sausio pirmosios į sausio antrąją, Kėdainių rajone įvyko tragedija: buitinio konflikto metu smurtaudamas 36-erių vyras privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir šešių mėnesių mergaitę – sumetė į kieme esantį šulinį motinai nebūtant namie. Į šulinį sumesti berniukas ir mergaitė neišgyveno. Anksčiau 1 kartą teistas ir 5 kartus administracine tvarka baustas vyras gali turėjo sveikatos problemų. Vyras prisipažino padaręs nusikaltimą, bet motyvų nenurodė.

Vyras girtaudavo, tačiau, liudininkų teigimu, nusikaltimo dieną buvo blaivus. Keliama versija, kad jis galėjo pritrūkti alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų lapkritį teismas vyrą pripažino nepakantinamu ir jis buvo išvežtas į Rokiškio psichiatrinę ligonę gydytis. Likę du vaikai su motina nebegyvena.

Motina įmetė vaiką į šulinį

Praėjus vos daugiau nei mėnesiui po šios nelaimės, 19-metė motina Šakių rajone įmetė į šulinį savo septynių mėnesių kūdikį. Vėliau ji prisipažino, kad tai padarė tyčia, nes nenorėjo vaiko auginti. Laimei, kūdikį iš šulinio ištraukė kaimynas ir berniukas išgyveno.

Vaiko mama policijai buvo žinoma tik dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo prieš kelerius metus. Teisme ji sakė, kad dėl įvykio gailisi. Marijampolės rajono apylinkės teismas nutarė moteriai skirti namų arešto bausmę.

REKLAMA

Girtas tėvas sumušė kūdikį

2016 metų gruodžio 29 d. girtas vyras sumušė savo mėnesio kūdikį. Vaikas dėl sunkių sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Policijos departamentas pranešė, kad į Vilniaus ligoninę iš savo namų Vilniuje, A. P. Kavoliuko gatvėje, atvežtas ir paguldytas mėnesio kūdikis. Mažyliui nustatyti daugybiniai kūno sumušimai, kaukolės lūžis ir kraujo išsiliejimas į smegenis. Įtariamasis neblaivus (2,86 prom. alkoholio) tėvas (gim. 1978 m.) uždarytas į areštinę.

Deja, bet tokių ir panašių atvejų Lietuvoje iš tiesų labai daug. Reikia tikėtis, kad situacija 2018-siais pradės taisytis. Nes nekaltų vaikų gyvybių priskaičiuojama beprotiškai daug...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų