REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad akys yra sielos veidrodis, per kurias išeina ir patenka mus supanti, kitų spinduliuojama energija. Užklupus gyvenimo nesėkmėms, kada, atrodo, žemė slysta iš po kojų ir neapleidžia nelaimių virtinė, imame nerimauti, galbūt kas nors mus nužiūrėjo pikta akimi?

Sakoma, kad akys yra sielos veidrodis, per kurias išeina ir patenka mus supanti, kitų spinduliuojama energija. Užklupus gyvenimo nesėkmėms, kada, atrodo, žemė slysta iš po kojų ir neapleidžia nelaimių virtinė, imame nerimauti, galbūt kas nors mus nužiūrėjo pikta akimi?

REKLAMA

Kaip sužinoti, ar nelaimių priežastis – nužiūrėjimas, kaip nuo to apsisaugoti ar atsikratyti, pasakoja būrėja Nijolė Pangonienė.

„Nužiūrėti gali pilni pykčio, savo pavydo neturintys kur išlieti, energetiškai neigiami žmonės. Jei jie mato, kad kažkam sekasi, jų pikto linkintis žvilgsnis gali paveikti kitą žmogų. Tai sukelia šeimose nesantaiką, nuosmukius versle, sveikatos problemas“, – sako būrėja.

Nužiūrėjimo pasekmės

Nužiūrėjimas ypač pablogina sveikatą: atsiranda nuolatinis nuovargis, dirglumas, greitas susierzinimas, žmogus neranda sau vietos, jaučiasi lyg nesavas ir paveikiamos silpniausios žmogaus organizmo vietos.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu atskirti nužiūrėjimą nuo tiesiog sudėtingo gyvenimo laikotarpio. Pavyzdžiui, jei grįžote po ilgos darbo dienos ar tolimos kelionės, normalu, kad jausite nuovargį ar dirglumą, o nužiūrėjimo atveju, negandos visada atsiranda netikėtai be jokios priežasties“, – aiškina Nijolė Pangonienė.

REKLAMA

Pašnekovės teigimu, šiandien daugelio nužiūrėjimų priežastis – visus užvaldęs pavydas ir kamuojantys klausimai, kodėl vieni žmonės turi galimybes, sėkmę, išvajotus daiktus, o kitiems tai pasiekti sunku ar net neįmanoma.

„Būtina prisiminti, kad mintys materializuojasi ir ilgainiui atsisuka prieš patį blogo linkintį žmogų, tad tiek laikyti viduje užslėptą pyktį, tiek kerštauti, nevalia. Kitu atveju žmogų ir jo šeimą po kiek laiko užklumpa baisios nelaimės, tada jie nesupranta, kodėl pas jų nesibaigia nesėkmės, tačiau tokiomis situacijomis reikia atsigręžti į praeitį ir pasižiūrėti į save, ką pikto esate linkėjęs ar padaręs kitiems“, – perspėja pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kokių žmonių vengti?

Itin jautrūs nužiūrėjimams yra maži vaikai, todėl, anot būrėjos, gimus kūdikiui, geriausia, jog niekas iš pašalinių žmonių jo nelankytų.

„Meilikavimas ir perdėtas saldumas taip pat gali prišaukti negandas, ypač kalbant apie mažus vaikus. Tokiais momentais atrodo, kad žmogus atviras ir nuoširdus, tačiau pernelyg didelis lipšnumas gali signalizuoti atvirkščius jausmus.

Be to, tikriausiai kiekvienas pažįstate žmonių, kurie braunasi į kitų gyvenimus: nori apžiūrėti, kaip įsikūrėte naujuose namuose, ką naujo nusipirkote, nuolatos teiraujasi, kaip gyvenate. Su tokiais žmonėmis geriau neturėti jokio kontakto, o pasiteiravus, kaip jums sekasi, tik atsakyti, kad gyvenate kaip visi ir jokiu būdu nesidalinti savo laime ar rūpesčiais“, – pataria būrėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak moters, tokie į kitų gyvenimą besibraunantys žmonės taip pat yra linkę pavyduliauti ir nužiūrėti pikta akimi. Jie žodžiais galbūt pasidžiaugs kito laime ar užjaus nesėkmės atveju, tačiau viduje jų mintys bus atvirkščios.

Atsikratymas ir apsisaugojimas

Vis dėlto, nužiūrėjimai yra laikini ir būrėja atskleidžia, kaip juos galima panaikinti ar nuo jų apsisaugoti.

Pirmiausia, ar žmogus nužiūrėtas, gali patikrinti būrėja, pasitelkusi į pagalbą talismanus ir akmenis, tačiau efektyviausias būdas – paties žmogaus vidinis pasiryžimas nepasiduoti išoriniam poveikiui.

„Norint apsisaugoti nuo nužiūrėjimo, galima ant dešinės rankos užsirišti raudoną siūlą, o namų išvalymui nuo piktų žvilgsnių tinka balta šventinta žvakė, kada ją uždegus ir besimeldžiant apeinama apie namus prieš laikrodžio rodyklę.

Kaip apsaugos ženklas namuose tinka ir pamerkta šermukšnio šakelė su uogomis, o jei šakelės be uogų, jas reikia sukryžiuoti ir surišti raudonu kaspinu“, – pataria Nijolė Pangonienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų