REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauną sukrėtė baisi žinia – rasta nusižudžiusi nepilnametė gimnazistė. Mergaitė mokėsi pirmoje Kauno „Santaros“ gimnazijos klasėje. Žinia apie šią tragediją su portalu tv3.lt pasidalino kaunietė mama (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Moteris pasakojo, negalėjusi tylėti, nes tai sukrėtė ir ją, ir jos dukrą.

Kauną sukrėtė baisi žinia – rasta nusižudžiusi nepilnametė gimnazistė. Mergaitė mokėsi pirmoje Kauno „Santaros“ gimnazijos klasėje. Žinia apie šią tragediją su portalu tv3.lt pasidalino kaunietė mama (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Moteris pasakojo, negalėjusi tylėti, nes tai sukrėtė ir ją, ir jos dukrą.

REKLAMA

Pasak moters, informacijos nutylėjimas nėra geriausias sprendimas, nes vaikai vis tiek tarpusavyje kalba, o jiems reikia specialistų pagalbos. Moteris aiškina, kad pagalbos reikia ir jos dukros mokyklos mokiniams - vaikai kalba ir jiems taip pat reikia specialistų konsultacijų. Gimnazijos vadovė patvirtino informaciją apie nelaimę ir pasakojo, kad niekas nepastebėjo jokių užuominų mergaitės elgesyje.

Pateikė savo versiją

Su portalu tv3.lt bendravusi kaunietė, dešimtokės mama pasakojo apie tragediją gaubiančias mįslingas aplinkybes, kurias jai papasakojo dukra.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano dukra grįžo iš kiemo ir pasakojo, kad kiti vaikai kalba apie apleistame name penktadienį nusižudžiusią mergaitę. Sako, kad buvo rastas paliktas ir raštelis šalia jos. Tas namas apleistas ir kaip vaiduoklis ten stovi metų metus, jis paverstas landyne, jame renkasi narkomanai, landžioja vaikai.

REKLAMA

Kaip sakė dukra, mergaitę tik pirmadienį rado jos klasioko brolis. Kalbama, kad mergaitė neištvėrė patyčių ir nusižudė“, – pasakojo moteris.

Ji tvirtino esanti sukrėsta, kad vaikai apie tai kalba, o su jais nebuvo specialistai bendravę. Todėl ji apie tai kalbėsis su mergaitės auklėtoja.

„Vadinasi, per mažai mokyklose ta tema kalbamasi, per mažai mokiniai, mokytojai ir tėvai kreipia į tai dėmesį. Paviešindama šią liūdną žinią, noriu tik paprašyti visų didesnio dėmesio šiai opiai problemai spręsti, juk paaugliai patys jautriausi. Graudu, užuojauta mergaitės tėvams“, – sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė portalui tv3.lt nurodė, kad dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

„Sausio 8 d. 22.30 val. gautas pranešimas dėl rasto merginos (g. 2002) kūno. Kauno AVPK dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Šį tyrimą organizuoja ir vadovauja Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokuroras Arūnas Čepkauskas“, – sakė J. Kazragytė.

Ši nelaimė, regis, tik dar kartą parodo, kaip svarbu kalbėti apie šią problemą, atkreipti ne tik specialistų, bet ir tėvų dėmesį.

Mergaitė buvo aktyvi – klasės seniūnė

Gimnazijos direktorė Asta Karlienė portalui tv3.lt sakė, kad apie mokinės tragediją sužinojo tik pirmadienį iš kitos mamos, kadangi policija jiems apie įvykį informacijos nepateikė. Pasak direktorės, su mokiniais nuo pirmadienio dirba specialistų komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Penktadienį mergaitė buvo visose pamokose, po jų dar bendravo su vieno lankomo būrelio vadove ir jau sutemus išėjo iš mokyklos. Kas vyko toliau – nežinome. Net tikslaus laiko, kada ją rado – nežinome.

Mokinė buvo labai aktyvi, vos per pusmetį sėkmingai įsiliejo į bendruomenę, buvo klasės seniūnė, planavo kandidatuoti į mokinių tarybą, lankė kelis būrelius. Todėl tikrai net su lankomumu problemų nebuvo“, – pasakojo direktorė.

Ji neslepia – gimnazija gedi. Ir jau nuo pirmadienio su visa bendruomene, tiek su mokiniais, tiek su mokytojais dirba krizių valdymo specialistų komanda.

„Taip pat buvo atvykusi Kauno miesto psichologinė tarnyba, vyko tos klasės tėvų susirinkimas ir buvo pagalba aptarta. Neįtikėtina vis dar. Sunku ir galvoti apie priežastis. Jos šeimoje problemų mes kaip ir nematėm, į pastabas ar pagyrimus visada buvo reaguojama, domimasi“, – tikino A. Karlienė.

REKLAMA

Gimnazijos direktorės paklausus apie moters paminėtą krikštynų šventę, ji nurodė, kad šventė buvo dar spalį ir buvo itin graži ir šio įvykio su minima švente niekaip sieti negalima.

Detales ir versiją apie mergaitės savižudybę pateikė tik su žurnalistais bendravusi moteris. Nei policija, nei mokyklos atstovai motinos atskleistų detalių nepatvirtino ir nekomentavo plačiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų