REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Filmo „3 sekundės“ ištrauka (nuotr. Organizatorių)

Nuo sausio 12 dienos visuose Lietuvos kino ekranuose startuoja tikrais faktais paremta sportinė drama „3 sekundės“.

44

Nuo sausio 12 dienos visuose Lietuvos kino ekranuose startuoja tikrais faktais paremta sportinė drama „3 sekundės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis juostos siužetas sukasi apie 1972-ųjų Miuncheno Olimpines žaidynes bei susitikimą tarp JAV ir Sovietų Sąjungos rinktinių. Niekas iki tol nebuvo laimėjęs prieš krepšinio tėvynę – Ameriką, kuri ugdė geriausius krepšininkus. „Svajonių komanda“ nedavė šansų apie tai kam nors net pagalvoti. Tačiau vienas treneris iš Sovietų sąjungos išdrįsta.

REKLAMA

Vyras visiškai pakeičia ankstesnę krepšinio žinovų viziją ir surenka savo svajonių rinktinę iš labai skirtingų, jaunų ir ambicingų vaikinų, kuriems tenka išmokti būti drauge, tapti vienu kumščiu ir parodyti maksimaliai viską, ką gali. Jis juos paruošia ne tik Olimpiadai, bet ir žūtbūtiniam mūšiui su JAV milžinais. Nes jam tai daugiau negu žaidimas, tai yra pats gyvenimas.

Tai emocionali ir įtampą išlaikanti veiksmo drama su tarpusavyje persipynusiais tragiškais krepšininkų ir paties trenerio likimais – kiekvienas turi labai rimtą priežastį būti toje aikštelėje ir siekti aukščiausio prizo. Kiekvienas išgyvena savo asmeninę dramą – nuo meilės ir pasiaukojimo iki neapykantos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį vaidmenį juostoje atliko vienas geriausių mūsų dienų rusų aktorių Vladimiras Maškovas (54). Kino kritikai ir žiūrovai, kurie jau yra susipažinę su šia juosta, vienbalsiai šneka, jog tai yra vienas geriausių šio aktoriaus vaidmenų kine ir kartu vienas geriausių filmų jo karjeroje.

Ir išties, Vladimiras Maškovas per savo virš dvidešimties metų trunkančią karjerą yra sukūręs nemažai puikių personažų bei pasirodęs daugelyje kino mylėtojų pamėgtų juostų.

Rekomenduojame peržvelgti ir šiuos režisieriaus darbus:

„Vagis“ (rus. „Vog“), 1997

„Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje nominuotas režisieriaus Pavelo Čiuchrajaus filmas, kuriame Vladimiras Maškovas atlieka bene svarbiausią savo karjeroje vaidmenį. Būtent šiai kontraversiško veikėjo rolei, atnešusiai daugybę prestižinių apdovanojimų, jis yra dėkingas dėl sėkmės savo karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmas pasakoja apie iš pirmo žvilgsnio idealiai prasidėjusį romaną tarp karininko ir vienišos mamos. Netikėtai sutikęs traukinyje, Tolia (akt. Vladimiras Maškovas) susižavi paprasta, bet labai nuoširdžia moterimi Katia (akt. Jekaterina Rednikova). Vyrui jaučia simpatiją ir jos sūnus Sania (akt. Michailas Filipčiukas). Tačiau, naivi moteris net nenutuokia, jog galantiškas karininkas yra profesionalus vagis.

„Oligarchas“ (rus. „Oligarch“), 2002

Talentingas režisierius Pavelas Lunginas buvo pastebėjęs Vladimirą Maškovą filme „Vagis“ ir jam taip patiko aktoriaus rolė, jog jis panoro kuo skubiau su juo bendradarbiauti. Taip buvo sukurtas ganėtinai taiklus socialinis filmas apie turtingiausius rusų žmones ir tą laikotarpį, kai turtingiausi tapdavo ubagais, o vidurinioji klasė susikraudavo turtus. Filme taip pat pasakojama ir kaip teisingai valdyti turtą, kaip reikia elgtis su mylima moterimi bei, žinoma, kaip išvengti mirties atsidūrus visiškai nepavydėtinoje situacijoje. Visa tai turi patirti pagrindinis juostos herojus Platonas (akt. Vladimiras Maškovas).

REKLAMA

„Tėtis“ (rus. „Papa“), 2004

Šis filmas Vladimirui Maškovui tapo itin asmeniniu projektu, prie kurio jis dirbo ilgus metus. V. Maškovas ne tik jame suvaidino pagrindinį vaidmenį, parašė jam scenarijų, bet dar ir jį surežisavo. Nors tai nebuvo režisūrinis debiutas, nes jau 1997 m. jis buvo pastatęs savo pirmąjį pilno metro filmą, bet tai buvo pats geriausias jo sukurtas filmas, kuris iki šiol yra labai populiarus tarp kinomanų.

Juostos siužetinė linija sukasi apie tarpukaryje gyvenantį nekilmingą, gruboką, bet visa širdimi savo sūnų mylintį tėtį Abraomą Švarcą (akt. Vladimiras Maškovas). Vyras be galo didžiuojasi savo muzikaliu vaiku, kuris įstojo į Maskvos konservatoriją ir tampa geriausiu studentu. Tačiau atvykęs pasižiūrėti savo sūnaus koncerto, vyras patenka į labai nemalonią situaciją. Jis supranta, jog vaikas jo gėdijasi.

REKLAMA

„Neįmanoma misija: šmėklos protokolas“ (angl. „Mission Impossible: Ghost Protocol“), 2011

2011 metais pasirodęs ketvirtasis „Neįmanomos misijos“ filmas aktoriui tapo debiutu tarptautiniame projekte, kuriame jis atliko vieną svarbiausių vaidmenų. O viskas įvyko todėl, kad kino studija „Paramount Pictures“ ir pats pagrindinio vaidmens atlikėjas Tomas Cruise‘as norėjo matyti rusų pareigūno vaidmenyje talentingą ir kartu rimtai atrodantį A klasės aktorių. Filmo veiksmas vyksta keliose pasaulio šalyse, tačiau viena iš esminių juostos veiksmo scenų buvo kuriama Kremliaus fone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas geriausių pasaulyje šnipų, Itanas Hantas (akt. Tom‘as Cruise‘as), turėjo išgauti slaptus kodus, tačiau tyliai to nepavyksta padaryti. Po jo fiasko Kremlius dega, o pats Itanas tampa nereikalingas net ir savo agentūrai. Maža to, jį pradeda medžioti vienas geriausių rusų pareigūnų Sidorovas (akt. Vladimiras Maškovas).

„Ekipažas“ (rus. „Ekipaž“), 2016

Filmo „Legenda nr. 17“ režisierius Nikolajus Lebedevas 2016 metais sukūrė kultinio 1979 metų filmo perdirbinį, kuris ne tik pranoko visus žiūrovų lūkesčius, bet dar ir tapo labai pelningu rusų kino projektu, uždirbusiu beveik 30 mln. dolerių.

REKLAMA

Šis, net 10 milijonų eurų kainavęs rusų blokbasteris tapo vienu iš svarbiausių pastarųjų metų nacionalinių kino projektų, nes jame buvo galima pamatyti Holivudinę kokybę, puikų scenarijų, nuostabius aktorius ir be galo tikroviškai atrodančius specialiuosius efektus.

Pagrindiniuose vaidmenyse pasirodė Vladimiras Maškovas ir šiuo metu geidžiamiausias rusų aktorius Danila Kozlovskis. Abu jie sugebėjo sukurti puikų tandemą, dėl ko filmas žiūrisi dar įtaigiau ir maloniau.

Anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų