REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti šachmatų meistro Aleksandro Jegorovo, kaltinamo nužudžius savo neįgalią motiną, bylą.

Kauno apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti šachmatų meistro Aleksandro Jegorovo, kaltinamo nužudžius savo neįgalią motiną, bylą.

REKLAMA

33-ejų A. Jegorovas, bylos duomenimis, pernai birželį užspaudė pagalve savo neįgalios motinos nosį ir burną, nuo ko neįgali moteris, dėl ligos galėjusi tik pasyviai gulėti lovoje, mirė.

Vyras pripažino savo kaltę, nors teigia pačio įvykio neatsimenantis.

„Nieko neatsimenu, migla, atsikeliu, esu savo lovoje ir toks jausmas, kad kažkas įvyko. Ateinu į mamos kambarį ir matau, kad ji guli kaip gulėjusi ir ant jos veido pagalvė“, – teisme kalbėjo jis.

Prieš tai vyras sakė kaltę visiškai pripažįstantis ir sutiko duoti parodymus. Jis iš karto atsiprašė, kad kai kurie parodymai gali būti netikslūs, nes stengėsi nemalonius prisiminimus pamiršti. Duodamas parodymus jis ne kartą paminėjo, kad apgailestauja nepriėmęs kitokių sprendimų, kad daug ką darė neadekvačiai ir priėmė blogus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nebepakėliau jos kančių. Jos ir savo“, – apie motyvus kalbėjo vyras.

Kaltinamasis tvirtino, jog nors buvo pasiryžęs mamą slaugyti, ilgainiui jam ėmė kilti mintis, kad galbūt reikėtų mamos kančias pabaigti. Jis sakė jautęs kaltę, pyktį ant savęs ir sistemos.

REKLAMA

Nužudymo būdą jis sakė pamatęs filme, vėliau ši mintis jam „įstrigo pasąmonėje“, tačiau teigė, kad nužudymo neplanavo.

„Aš neturėjau minčių, kad atsikratau mamos ir bėgu, sėkmingai gyvenu toliau“, – kalbėjo jis.

A. Jegorovas teigė planavęs ir pats pasitraukti iš gyvenimo.

Jis teigė, kad mamai liga buvo diagnozuota labai anksti. Iki 2015 metų ja rūpinosi tėvas, o A. Jegorovas dirbo. Jis sakė, kad pagalbos rūpinantis mama neieškojo, nes iš pradžių tai neatrodė sudėtingas dalykas, tačiau po tėvo mirties liga ėmė smarkiai progresuoti ir netrukus jai reikėjo nuolatinės priežiūros.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras teigė, kad tuo pačiu jis kovojo su asmeninėmis psichologinėmis problemomis, buvo sudėtinga jo finansinė padėtis.

„Pajutau, kad „važiuoja stogas“, atsiprašau už išsireiškimą, ir rūpintis neišeina, mano paties finansinės problemos, įsibėgėjo skolos. (...) Galbūt nemokėjau pagalbos prašyti iš tinkamų žmonių – išdidumo jausmas... Vėlgi nieko nepadaryti. Vienu metu prasmės gyventi kaip ir nebeliko“, – apie mamos priežiūrą pasakojo A. Jegorovas.

Vėliau vyro mama kurį laiką gydyta slaugos ligoninėje, tačiau nors tuo metu jautė palengvėjimą, vėliau kaunietis pastebėjo, kad mamos būklė ligoninėje pablogėjo: ji vos vaikščiojo, sunkiai kalbėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parsivežęs mamą namo jis sakė stengęsis ja pasirūpinti pats: slaugyti, vartyti, domėtis dietomis, tuo pačiu bandė dirbti iš namų, tačiau ėmė nespėti. Pamatęs, kad negalės suderinti darbo su mamos priežiūra, A. Jegorovas išėjo iš darbo.

Vyras prisipažino, kad po tėvo mirties pradėjo piktnaudžiauti alkoholiu. Išėjęs iš darbo, jis sakė kasdien gerdavęs, tačiau teigė, kad tie kiekiai skyrėsi, negerdavo nuo ryto iki vakaro.

Tuo metu jo mamos sveikata buvo itin pablogėjusi, ja reikėjo nuolat rūpintis.

Kauniečiui atstovaujantis advokatas Laurynas Pakštaitis prašė bylą nagrinėti neviešai, „kadangi daug informacijos susijusios su kaltinamuoju, jo psichikos būsena, sveikata, o be to, informacijos su nukentėjusiąja, jos būsena“.

REKLAMA

Prokuroras Andrius Kiuršinas teigė, kad nėra pagrindo bylą nagrinėti uždarame posėdyje, nes asmeninis gyvenimas byloje nebus detaliai nagrinėjamas, gali būti minimos nebent tam tikros diagnozės.

Teismas prašymą tenkino iš dalies.

„Prašymą nagrinėti bylą neviešai tenkinti iš dalies – bylą nagrinėti viešai, išskyrus tada, jei tai susiję su kaltinamojo ir nukentėjusiosios privataus gyvenimo aplinkybėmis“, – paskelbė teisėjas Kęstutis Dargužis.

Pirmadienį taip pat apklausiami du liudytojai – kaltinamojo pažįstami.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, kaltinamasis neneigia kaltės, tačiau per apklausą sakė įvykio visiškai neprisimenantis. Minėtą dieną jis vartojo alkoholį, nurodė jautęsis patekęs į morališkai ir finansiškai beviltišką padėtį.

REKLAMA

Advokatas prieš teismo posėdį kalbėjo, kad kaltinamasis gailisi to, kas įvyko. Vyras laikomas suimtas.

A. Jegorovas nuo vaikystės žaidė šachmatais, yra FIDE meistras.

Gynėjas taip pat prašė į bylos nagrinėjimą iškviesti daugiau liudytojų, kurie galėtų papasakoti apie tai, kaip kaltinamasis slaugė savo motiną, apie jo psichinę būseną iki nusikaltimo padarymo,. Teismas šį prašymą tenkino.

Ekspertizės metu nustatyta, kad įtariamajam priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymas nereikalingas, jis gali dalyvauti ikiteisminio tyrimo veiksmuose, būti apklausiamas teisme, ir, jei bus įrodyta kaltė, atlikti bausmę.

Vyrui už neįgalios motinos nužudymą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų