REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pareigūnai rengiasi vasarą Rusijoje vyksiančio pasaulio futbolo čempionato metu išaugsiantiems aistruolių srautams.

Lietuvos pareigūnai rengiasi vasarą Rusijoje vyksiančio pasaulio futbolo čempionato metu išaugsiantiems aistruolių srautams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad tai bus masinis renginys, daugės sienos kirtimų, tranzito, todėl atitinkamai dėliojamos ir pajėgos. Savalaikis pasirengimas ir situacijos vertinimas, manau, leis užtikrinti sklandų tarnybų darbą šio renginio metu“, – sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

REKLAMA

Ministro komentarą BNS perdavė jo atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Pasaulio futbolo čempionatas vyks 11-oje Rusijos miestų, tarp jų – ir Karaliaučiuje. Čia esantis futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių.

Šiame mieste žais Kroatijos ir Nigerijos, Serbijos ir Šveicarijos rinktinės, taip pat susitiks Ispanijos ir Maroko bei Anglijos ir Belgijos komandos.

Tikėtina, kad šių komandų aistruolių ir bus daugiausiai tarp tuo metu į Karaliaučių vyksiančių turistų, kurių dalis ten gali vykti per Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Misiūno, Vidaus reikalų ministerijos tarnybos šiuo klausimu palaiko ryšį su kitomis institucijomis, derina planus ir pajėgumus.

Lietuvos pasieniečiai žada didesnį dėmesį per futbolo čempionatą skirti keliaujantiems ne Europos Sąjungos ir NATO šalių piliečiams, nors šių į Karaliaučių ar pagrindinę Rusijos dalį per Lietuvą keliausiančių aistruolių tikriausiai bus mažiau.

„Kai kurių trečiųjų šalių piliečiai gali kelti ir tam tikrų problemų, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla. – Jeigu kalbėtume apie tą pačią Rusijos Federaciją, žinome, kad yra tam tikrų neramių regionų, egzistuoja ir tam tikra terorizmo grėsmė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai teigia, kad rusai iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučių ir atgal gali vykti automobiliais per Baltarusiją ir Lietuvą arba per Latviją ir Lietuvą.

Traukiniais iš pagrindinės Rusijos dalies Karaliaučių galima pasiekti tranzitu per Baltarusiją ir Lietuvą.

„Jeigu bus poreikis, tai koreguosime savo darbo režimą, nukreipsime didesnius pajėgumus ten, kur reikia, bet dėl konkrečių dalykų dabar yra labai anksti kalbėti“, – sakė R. Požėla.

Jis teigė, kad Lietuvos pasieniečiai čempionato metu turės bendradarbiauti su Rusijos pareigūnais: „Natūralu, kad dėl kai kurių klausimų kontaktų neišvengsime“.

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje vyks nuo birželio 14 iki liepos 15 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų