REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kaukėnas gali lengviau atsikvėpti – sportinė forma kyla. Žymiausias Lietuvos žiemos sporto atstovas Oberhofe (Vokietija) vykstančiame ketvirtajame pasaulio biatlono taurės etape pasiekė geriausius sezono rezultatus bei optimistiškai žvelgia į po mėnesio prasidėsiančias Pjongčango olimpines žaidynes.

Tomas Kaukėnas gali lengviau atsikvėpti – sportinė forma kyla. Žymiausias Lietuvos žiemos sporto atstovas Oberhofe (Vokietija) vykstančiame ketvirtajame pasaulio biatlono taurės etape pasiekė geriausius sezono rezultatus bei optimistiškai žvelgia į po mėnesio prasidėsiančias Pjongčango olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 kilometrų sprinte lietuvis užėmė 48 vietą (šaudymas 0+1), o 12,5 km persekiojimo rungtyje – 42-ąją (1+0+1+2). T. Kaukėnas tapo antruoju Lietuvos biatlonininku po Vytauto Strolios, šį sezoną iškovojusiu teisę startuoti persekiojime.

REKLAMA

„Tarp švenčių planus reikėjo šiek tiek pakeisti dėl ne visai geros savijautos. Vietoje suplanuotų aukštikalnių važiavau į stovyklą Latvijoje, bet ten nepasisekė su oru ir teko pervažiuoti į Estiją, kur sniego buvo šiek tiek daugiau. Manau, priimtas sprendimas buvo labai geras, o varžybos parodė, kad viskas neblogai“, – pasakojo T. Kaukėnas.

Rengti treniruočių stovyklą aukštikalnėse po ligos yra rizikinga, o sportininkas sveikatos problemomis skundėsi prieš Kalėdas Prancūzijoje vykusiame pasaulio taurės etape. Tuo metu visi kiti A komandos nariai švenčių laikotarpį praleido Alpėse esančiame Obertiliacho (Austrija) miestelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio taurės etapas Oberhofe tradiciškai pasižymi sudėtingomis oro sąlygomis – uraganiniu vėju bei sniego trūkumu. Šioje trasoje geriausią lietuvių rezultatą istorijoje užfiksavusi Diana Rasimovičiūtė (2012-aisiais – devintoji vieta), geriausius karjeros rezultatus pasiekė Natalija Kočergina, tačiau vyrų komandos nariams etapas nebūdavo sėkmingas.

„Visą laiką galvojau, kad prastos sąlygos man nėra blogai, nes kenkia ir kitiems – gal man nusišypsos laimė, nesutrukdys vėjas ir tada tikrai galima užimti aukštesnę vietą. Pati vietovė nemaloni, nes visą laiką lyja, šąla rankos ir greitai sušlampi. Trasa, nors vokiečiai ir stengiasi gerai paruošti, nebūna gera. Ne visai mielas etapas“, – paaiškino T. Kaukėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šįkart biatlonininką nudžiugino ne tiek gerėjanti fizinė forma, kiek padidėjęs šaudymo taiklumas.

„Šaudymas yra tikrai neblogas, atsiranda pasitikėjimas savimi. Matyt, tai susiję – pagerėjus fizinei formai, lengviau ir šaudyti. Labiau pailsiu prieš šaudyklą, atsikvėpuoju, gal su tuo ir susiję, – spėliojo biatlonininkas. – Kažkokių ypatingų šaudymo treniruočių nedariau, tiesiog pailsėjau ir dabar pradedu gerinti fizinę formą. Labiausiai džiaugiuosi dėl šaudymo, nes jis visą laiką buvo didelė problema, o su važiavimu paprasčiau – labiau save jaučiu ir sugebu pasiruošti kada reikia.“

REKLAMA

T. Kaukėnas vylėsi iškovoti ir pirmuosius įskaitinius sezono taškus, tačiau taktinės klaidos šaudykloje persekiojimo rungtyje mūsiškį bloškė už 40-uko ribos. Paskutinį šaudymo ruožą lietuvis pasiekė 35-as, tačiau jame dukart suklydo.

Sekmadienį lietuviai varžysis vyrų estafečių varžybose, kur komanda startuos neįprasta sudėtimi. T. Kaukėnas į trasą įšliuoš ketvirtajame etape, kuris mūsiškiams dažniausiai tampa trumpiausiu – komanda pavejama ratu. Be to, greta jo, Karolio Dombrovskio ir V. Strolios tokio rango varžybose debiutuos 19-metis Linas Banys.

REKLAMA

„Startuosiu ketvirtas todėl, kad ne visai gera mano savijauta. Galvojome, jog mane dar reikia patausoti, žiūrint į priekį – į olimpines žaidynes. Be to, tai bus šansas Linui pasireikšti, galbūt jis atsivers pasaulio taurėje, parodys, ką gali“, – paaiškino T. Kaukėnas.

Tuo metu kitą savaitę Rūpoldinge (Vokietija) lietuvių laukia ilgiausia biatlono rungtis – 20 km asmeninės lenktynės, kurias dauguma mūsiškių įvardija kaip mėgstamiausią.

„Individuali ir buvo, ir yra mėgstamiausia rungtis, nors ji ilgiausia, o šaudymas daugiausiai lemia. Iš tikrųjų, ten yra didžiausia galimybė padaryti geriausią rezultatą, žiūrint į mano asmeninius bruožus. Kažko labai nesitikėsiu, dėmesį skirsiu šaudymui ir pasižiūrėsiu, kokia dabar yra mano fizinė forma“, – teigė Sočio olimpiadoje būtent šioje rungtyje sužibėjęs biatlonininkas.

Vyrų estafetės rungties pradžia sekmadienį – 15.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų