REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čiuožimo federacija (LČF), su prezidente Lilija Vanagiene priešaky, nepraranda vilties išsiųsti savo sportininkus į šių metų Pjongčango olimpines žaidynes. „Esame pirmi už brūkšnio“, – tv3.lt sakė L. Vanagienė.

Lietuvos čiuožimo federacija (LČF), su prezidente Lilija Vanagiene priešaky, nepraranda vilties išsiųsti savo sportininkus į šių metų Pjongčango olimpines žaidynes. „Esame pirmi už brūkšnio“, – tv3.lt sakė L. Vanagienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šansas jaunajai porai

LČF vietos Pjongčango olimpinėse žaidynėse iškovoti nepavyko. Saulius Ambrulevičius ir jo naujoji partnerė Allison Reed buvo netoli tikslo. Vis dėlto, puikiai atrankos varžybose startavusius lietuvį ir amerikietę žemyn nubloškė nepalankūs teisėjų įvertinimai.

REKLAMA

S. Ambrulevičius ir A. Reed vienas kitą atrado neseniai. Anksčiau lietuvis beveik trejus metus šoko su kita amerikiete – Taylor Tran.

„Saulius, pradėjęs čiuožti su Allison, tiesiog pražydo, – tikino L. Vanagienė. – Potencialiai ši pora labai stipri. Ji tik pusę metų šoka kartu, o jau yra viena koja olimpiadoje.“

Šiuo metu LČF situacija tokia – jei kuri nors iš 16 porų, užsitikrinusių vietą Pjongčange, patirs traumą ar dėl kitokių priežasčių kurios nors šalies federacija savo poros į olimpiadą nesiųs, durys atsidarys lietuviams.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, į Pietų Korėją skristų ne S. Ambrulevičius bei A. Reed. Pastaroji neturi Lietuvos pilietybės. Maža to, ji neseniai patyrė rimtą traumą. Čiuožėjai Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago šou metu išniro petys.

„Gydytojas Dalius Barkauskas sutvarstė ranką ir pora, supaprastinusi programą, čiuožė toliau. Visuose miestuose. Saulius ir Allison žmonėms norėjo parodyti savo programą. Jie ir vėliau ruošėsi, stengėsi, bet Allison nuskrido į Niujorką, kur gydytojai griežtai uždraudė sportuoti. Labai gaila ir apmaudu. Tikimės, kad ši pora galės keliauti į kovo pabaigoje Milane vyksiantį pasaulio čempionatą. Po jo Allison prireiks peties operacijos ir ilgos reabilitacijos“, – neslėpė L. Vanagienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Ambrulevičius bei A. Reed privalės praleisti po poros savaičių Maskvoje vyksiantį Europos čempionatą. Jame pirmąją šalies porą pakeis jaunas lietuviškas duetas – 18-metė Guostė Damulevičiūtė ir 19-metis Deividas Kizala.

Jie vyktų ir į Pjongčangą, jei LČF atsirastų ten vieta.

„Dirbame ir ruošiamės. Iki sausio 29-osios dar gali visko nutikti, – mano federacijos prezidentė. – Guostei ir Deividui Europos čempionatas bus debiutinis. Jie dar jauni, bet parities turi. Jiems neblogai sekėsi jaunimo varžybose. Tai tikrai perspektyvi pora.“

REKLAMA

Pateisina Isabellą Tobias

Jei ateityje S. Ambrulevičius ir toliau čiuoš su A. Reed, merginai, norinčiai vykti į 2022-ųjų olimpines žaidynes, prireiks Lietuvos pilietybės. Anksčiau ji suteikta P. Vanago partnerei rusei M. Drobiazko ir Deivido Stagniūno porininkei I. Tobias.

Pastarasis atvejis sukėlė visuomenės nepasitenkinimą. I. Tobias per vargus suteikta Lietuvos pilietybė. Ją gavusi amerikietė neslėpė džiaugsmo ašarų. Deividas ir Isabella vyko į Sočio olimpines žaidynes, o vėliau išsiskyrė. I. Tobias tapo Izraelio piliete.

REKLAMA

„Manau, ši istorija labai išpūsta. Mūsų sportinininkas patyrė traumą, praleido Europos čempionatą. Vėliau trauma atsinaujino. Deividas, nenorėdamas pavesti partnerės, baigė karjerą. Visa ši situacija dėl mūsų sportininko kaltės. Tik galvą lenkiame, kad Isabellos tėvai ketverius metus mokėjo pačiam brangiausiam pasaulio treneriui. Be to, planetoje vien mišrios poros, nes sunku rasti vienas kitam tinkantį žmogų. Kiek mūsų jaunimo emigruoja, o mes pikti, kad lietuvis atsiveda amerikonę. Už ką pykti ir visaip negražiai rašyti?“, – klausė L. Vanagienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu D. Stagniūnas dirba treneriu Detroite.

Kai Deividas baigė karjerą, LČF I. Tobias siūlė čiuožti su tuomet vienetų varžybose dalyvavusiu S. Ambrulevičiumi.

„Isabella atsisakė. Niekas nenori šokti su pradedančiuoju. Ji siekė aukštumų ir pasirinko labai stiprų partnerį. Dabar I. Tobias į Pjongčangą nevyks, nes porininkas negavo Izraelio pilietybės. O su Sauliumi ji būtų važiavusi tiesiu taikymu. Pora galėjo būti labai stipri“, – įsitikinusi L. Vanagienė.

Jos teigimu, S. Ambrulevičiaus ir A. Reed atveju pirmiausia bus siekiama rezultato. Esą kai jis ateis – kliūčių Allison tapti lietuve nebus.

REKLAMA

Pasak L. Vanagienės, Lietuvoje jaunimo susidomėjimas dailiuoju čiuožimu – didžiulis. Ne tik Kaune, o ir Vilniuje. Tiesa, ten, kaip ir daugelyje kitų Lietuvos miestų, čiuožėjai ugdomi prekybos centruose.

„Širdis plyšta, kad sostinė neturi sąlygų ir nieko negali padaryti. Šitiek metų neatsiranda arena, neįkuriama sporto mokykla. Esama arena privati, niekas jos negali įpirkti. Kitose šalyse šilta, graži, naujoviška čiuožykla stovi kiekviename kaime. Norint išauginti sportininką prekybos centre, reikia įdėti labai daug pastangų. O ir vaikas turi būti neeiliniu talentu, – mano LČF prezidentė. – Išvis nežinau, kur einame, jei jau naikinamas olimpinis sporto centras, atleistas disko metiko Andriaus Gudžiaus treneris. Lietuvoje sportas turbūt išnyks.“

REKLAMA

Pasak L. Vanagienės, norintys čiuožti kauniečiai nebetelpa į keturis dešimtmečius menančią, bet renovuotą ledo areną. 2019-aisiais mieste turėtų išdygti nauja.

Rudenį Kaune planuojama surengti vieną pasaulio jaunimo „Grand Prix“ varžybų etapų. Neatsisakoma minčių varžytis dėl 2021-ųjų Europos suaugusiųjų čempionato organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų