Šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gian Luca pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra. Šmaikštusis kulinarijos šefas papasakos, kad Italijoje per Tris Karalius ateina Kalėdų senio žmona ir geriems vaikams palieka kojinę, prikimštą įvairiausių gardėsių, o blogiems vaikams – kojinę, prikimštą anglių.

Gian Luca šmaikštaus, kad norėjo gaminti įdarytą kojinę, bet kadangi tinkamos nerado, pagamins įdarytą papriką. O Ali papasakos, kad yra girdėjęs, jog per Tris Karalius diena jau tampa 15 minučių ilgesnė ir įkvėptas to pradžiugins visus žiūrovus, išsiilgusius saulės: iškeps Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu. Geros nuotaikos nestokojantis Gian Luca užsimins, kad gal ir gaminti desertą reikėtų apsirengus tik bikiniu. Ali pasiūlys bent jau valgyti šį skanėstą vilkint tik bikiniais.

REKLAMA

Įdaryta paprika itališkai: su permazano sūriu ir alyvuogių aliejumi (nuotr. TV3)

Įdaryta paprika itališkai: su permazano sūriu ir alyvuogių aliejumi (nuotr. TV3)

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas:

Įdaryta paprika:

300 g kiaulienos faršo

4 vidutinės paprikos

1 kiaušinis

100 g grietinėlės

100 g tarkuoto parmezano sūrio

1 skiltelė česnako

Druska Pipirai

1 arb. š. kiaulienos prieskonių

Rūkytas alyvuogių aliejus

Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu:

Biskvitui:

· 200 g kokoso drožlių

· 120 g cukraus pudros

· 60 g miltų

· 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)

· 250 g cukraus

Kremui:

· 240 g vandens

· 260 g cukraus

· 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros

· 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)

· 600 g sviesto

· 50 g romo

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių. Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti. Gauta mase pertepti biskvito lakštus ir atvėsinti šaldytuve 10–15 minučių. Skanaus!

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas:

[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Sėkmingą verslą sukūrusi Milita Deikerytė atvėrė namų duris (nuotr. TV3)
Nors Militai Daikerytei vos dvidešimt metų, jai gyvenime teko jau nemažai patirti. Mergina išgarsėjo dainuodama, o šiandien ji ne tik verslininkė, bet ir socialinių tinklų ...
Karolina Meschino ir Jonas Misevičius (nuotr. Instagram)
 Modelis, socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino gimė ir užaugo Vilniuje. Niekada savęs kaime neįsivaizdavusi mergina pamilo ūkininką, todėl dabar bando ...
Milita Daikerytė (nuotr. tomasfoto) (nuotr. stop kadras)
Žavi, jauna, talentinga, versli ir tikra gražuolė – taip būtų galima apibūdinti vizažo meistrę, grožio studijos „Studio M“ įkūrėją ir vadovę, socialinių tinklų žvaigždę Militą ...
Plastikos chirurgas Olgą pavertė deive: sužadėtinis negalėjo atplėšti akių (tv3.lt fotomontažas)
Jau šiandien TV3 ekranus išvydo itin lauktas visiškai naujo formato realybės šou „Misija: vestuvės“, kuriame kaunsi net 12 būsimų nuotakų. Šiandien žiūrovai išgirdo pirmųjų ...
Aušra (nuotr. asm. archyvo)
Jau šiandien TV3 ekranus išvys itin laukiamas visiškai naujo formato realybės šou „Misija: vestuvės“. Projekte dėl nugalėtojos vardo, išvaizdos pokyčių ir pagrindinio prizo ...
REKLAMA

Top Video

Vasario 16-tosios aktą saugantis aukštaūgis tapo sensacija
DABAR RODOMA
Vasario 16-tosios aktą saugantis aukštaūgis tapo sensacija
DABAR RODOMA
Lietuva – augančių kainų čempionė visoje Europos Sąjungoje
DABAR RODOMA
Paviešinta, kaip auklėtojos darželyje traumuoja vaikus: „Baik verkt, sakiau, kur diržas!“
DABAR RODOMA
Valdininkai kankina lietuvius – stabdo nemokamą odontologų pagalbą
DABAR RODOMA
Kirtis lietuviams: negalite trumpiau dirbti, nes esate tam nepasiruošę
DABAR RODOMA
Lietuva turi dar vieną „auksinį tualetą“
DABAR RODOMA
To „X Faktoriuje“ dar nebuvo: Jazzu iškaito nuo bučinių
DABAR RODOMA
Už kritiką dėkojantys „120“: kas antras žmogus Anglijos bare dainuoja tobulai
DABAR RODOMA
Bene mažiausiai balsų sulaukusi Augustė: vilniečiai išvis nebalsuoja
DABAR RODOMA
Reforma krito, valdininkai – išgelbėti

Televizija


Į viršų