REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Nuostabieji lūzeriai (nuotr. Organizatorių)

Vasario 9-ąją kino žiūrovai ekranuose išvys tarptautinius apdovanojimus pelniusio ir užsienio festivaliuose milžiniško susidomėjimo sulaukusio Arūno Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

7

Vasario 9-ąją kino žiūrovai ekranuose išvys tarptautinius apdovanojimus pelniusio ir užsienio festivaliuose milžiniško susidomėjimo sulaukusio Arūno Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmas pasakoja apie nematomą dviračių sporto pusę ir gregorius – dviratininkus, kurie pralaimi tam, kad laimėtų jo komandos draugas. Filmo plakate – kovingiausiu iš gregorių pripažintas danas Chris Anker Sorensen, kuriam siekti tikslo nėra sutrukdę nei kraujuojantys pirštai, nei atviros odos žaizdos.

REKLAMA

„Visi sportą tapatina su egoizmu, pergalės troškimu, o mūsų filmo herojai kitokie – jie aukojasi ir nuolatos bando asmenybės tvirtumo ribas ne dėl savęs, o dėl kito“, – sako filmo režisierius Arūnas Matelis.

Filmo plakate atsidūrė neeilinis dviratininkas Chris Anker Sorensen, kuris buvo ilgametis gregoris Alberto Contadorui, prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“, „Vuelta a España“ ir „Tour de France“ čempionui. „Chris žinomas kaip agresyvus, ypač kietas ir nekreipiantis dėmesio į skausmą sportininkas. Jis užsispyręs atakuodavo kalnus, išsunkdavo priešininkų jėgas ir paruošdavo kelią lemiamai lyderio atakai. Chris yra gavęs kovingiausio „Tour de France“ dviratininko prizą“, – pasakoja režisierius ir atskleidžia, kad filme yra kultinis šio sportininko karjeros momentas, kur jis tęsia lenktynes kraujuojančiais pirštais.

REKLAMA
REKLAMA

„Epizodas su iki kraujų nusibrozdinusiu, purvinu Sorensenu, kuris nepamena, kad griuvo, bet vardina savo vaikų vardus, yra paskutinis filme ir nors tą kadrą mačiau jau daug kartų, jis kaskart iš naujo pribloškia. Nufilmavus šią sceną, pasakiau „Viskas, filmas tikrai bus“. Ji iš tiesų nukelia mane ir žiūrovus į kitą planetą“, – sako A. Matelis.

Momentą, tapusį filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ plakatu, „Giro d’Italia“ lenktynėse užfiksavo fotografas Gintas Beržinskas, plakato viziją išvystė ir dizainą sukūrė Justinas Dadonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik 8-erius metus režisieriaus A. Matelio kurtas filmas – didžiausias bendros gamybos Europoje kino projektas, kurio gamyboje dalyvavo net aštuonios šalys: Lietuva, Italija, Šveicarija, Airija, Šiaurės Airija, Latvija, Ispanija ir Belgija.

Filmas buvo pripažintas geriausiu dokumentiniu ilgametražiu filmu konkursinėje tarptautinio Varšuvos kino festivalio programoje. Kaip A klasės festivalio laureatas, režisierius A. Matelis su savo filmu automatiškai pateko ir į Europos kino apdovanojimų atrankos procesą.

Tarptautiniame kino festivalyje „Listapad“ Minske filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ buvo pripažintas geriausiu ilgametražiu dokumentiniu festivalio filmu ir pelnė žiūrovų simpatijų prizą. „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ laimėjo ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos pagrindinį apdovanojimą už reikšmingiausią kinematografininkų sąjungos nario sukurtą kūrinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų