REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos kapitalo grupei „Harju Elekter“ priklausanti bendrovė „RIFAS“ plečia gamybą Panevėžyje. Per artimiausius trejus metus elektrotechnines sistemas projektuojanti ir gaminanti bendrovė planuoja trigubai plėsti gamybos patalpas bei sukurti 100 naujų darbo vietų.

Estijos kapitalo grupei „Harju Elekter“ priklausanti bendrovė „RIFAS“ plečia gamybą Panevėžyje. Per artimiausius trejus metus elektrotechnines sistemas projektuojanti ir gaminanti bendrovė planuoja trigubai plėsti gamybos patalpas bei sukurti 100 naujų darbo vietų.

REKLAMA

„Panevėžyje gyvena darbštūs ir kūrybingi žmonės, be to, gyvenimo kokybė šiame mieste yra puiki, todėl esame tikri, kad Panevėžys tiek su „RIFAS“ plėtra, tiek besiplenčiant kitoms įmonėmis turi gerą perspektyvą augti ir vystyti į eksportą orientuotą gamybą, taip pat istoriškai Panevėžyje visada buvo ir yra išvystyta elektronikos ir elektrotechnikos pramonė“, - teigia „Harju Elekter“ valdybos pirmininkas Andres Allikmae.

Šiuo metu „RIFAS“ įsikūręs 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamybinėse patalpose, o iki 2018 metų pabaigos planuojama gamybos plotą praplėsti iki 7,5 tūkst. kvadratinių metrų. Papildomai bendrovė planuoja įdarbinti 100 elektrotechninių įrengimų montuotojų, elektros ir 3D mechanikos inžinierių, kuriuos mokys savarankiškai. Jie pagal užsakymus projektuos ir gamins elektrotechnines sistemas, skirtas pramonės įmonėms bei naujos kartos laivams.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodros“ viešai skelbiamais duomenimis, įmonėje šiuo metu dirba 123 darbuotojai, o vidutinis atlyginimas lapkritį siekė 1096.35 eurus.

Rengiant naujus specialistus bendrovė planuoja bendradarbiauti su Panevėžio aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis, Klaipėdos aukštąja jūreivystės mokykla ir Visagino technologijų ir verslo profesinio mokymo centru. Dalį kompetencijų tiek naujiems tiek esamiems darbuotojams bendrovė planuoja suteikti pati. Yra sėkmės atvejų, kai montuotojais pradėję dirbti jauni, inžinierinio išsilavinimo neturintys specialistai tampa aukštos kvalifikacijos inžinieriais.

REKLAMA

„Panevėžio regionui ,,RIFO“ plėtra reiškia ne tik naujų darbo vietų ir kompetencijų plėtrą, bet ir svarų indėlį į regiono ekonomiką. Bendrovės operacijoms reikalingas prekes ir paslaugas teikia maždaug šimtas tiekėjų, todėl „RIFO“ plėtra taip pat skatins naujų darbo vietų kūrimą verslo sektoriuje“, - teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Apie elektronikos specialistų poreikį susimąstyta tik šiemet į Kauno regioną plūstelėjus automobilių komponentų gamintojams. Visgi esant pakankamam specialistų kiekiui ši industrija gali išjudinti ir kitų regionų ekonomikas. Panevėžys istoriškai turi stiprią elektronikos industriją, tačiau tiek ,,RIFUI“ tiek kitiems potencialiems investuotojams reikia ne tik patyrusių, bet ir smalsių gebančių mokytis specialistų. Kaip sakė RIFAS vadovai, į tą pačią erdvę laive šiandien reikia sudėti daugiau ir galingesnių technologijų nei anksčiau. O tam reikia išskirtinių gebėjimų“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

REKLAMA
REKLAMA

Visą Lietuvoje sukurtą ir pagamintą produkciją „RIFAS“ eksportuoja į užsienį. Pagindiniai bendrovės partneriai įsikūrę Norvegijoje, Suomijoje, Austrijoje ir Nyderlanduose, tačiau bendrovės produkcija naudojama ne tik Europoje, bet ir Šiaurės Amerikos ir Azijos valstybėse vykdomuose projektuose.

Šiemet Panevėžyje įsikūrusi bendrovė gavo „Rolls-Royce Marine“ apdovanojimą už inovacijas – elektros energijos skirstymo ir valdymo sistemą „SAVe CUBE“, diegiamą į naujos kartos pusiau autonominius laivus. Panevėžiečių suprojektuota ir pagaminta sistema ateityje turėtų būti naudojama ir visiškai autonominiuose laivuose. Taip pat už inovacijas 2017 „RIFAS“ buvo apdovanotas Panevėžio miesto savivaldybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų