REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Makiažas šventėms (nuotr. 123rf.com)

Makiažas – pagrindinis kiekvienos moters akcentas šventinį vakarą. Vienos iš jų mėgsta gana natūraliai pasiryškinti savo veido bruožus, kitos – ryškesniais potepiais nori atkreipti aplinkinių dėmesį. Tačiau kaip tinkamai pasirinkti makiažą artėjančioms žiemos šventėms, atskleidžia „Glow Make – up“ vizažistė ir makiažo kursų dėstytoja Rūta Šapalienė.

10

Makiažas – pagrindinis kiekvienos moters akcentas šventinį vakarą. Vienos iš jų mėgsta gana natūraliai pasiryškinti savo veido bruožus, kitos – ryškesniais potepiais nori atkreipti aplinkinių dėmesį. Tačiau kaip tinkamai pasirinkti makiažą artėjančioms žiemos šventėms, atskleidžia „Glow Make – up“ vizažistė ir makiažo kursų dėstytoja Rūta Šapalienė.

REKLAMA

Makiažas labai priklauso nuo pačios moters įpročių, požiūrio ir gyvenimo būdo.

Štai „Glow Make – up“ vizažistė ir makiažo kursų dėstytoja Rūta Šapalienė pastebi, kad žiemos ir vasaros šventiniai makiažai mažai kuo skiriasi, nes jo pagrindinė paskirtis – pagražinti moterį ir išryškinti pačius gražiausius jos bruožus.

„Moterys, kurios darosi makiažą kiekvieną dieną ir be jo neįsivaizduoja savo gyvenimo, šventėms rinksis drąsesnius sprendimus, ryškins tiek akis, tiek lūpas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau moterys, kurios nemėgsta dažytis kiekvieną dieną, o makiažą darosi tik ypatingų švenčių proga, rinksis švelnesnius ir natūralesnius atspalvius. Ryškins tik akis arba lūpas“, – vardija vizažistė.

REKLAMA

R. Šapalienė priduria, kad taip pat makiažo pasirinkimas labai priklauso ir nuo mados tendencijų. Vizažistė išskiria pagrindines šių metų makiažo tendencijas:

1. Spindesys. Tiek odos, akių, lūpų srityse.

2. Akių šešėliai. Sutinkant naujuosius metus ar švenčiant Šv. Kalėdas, moterys turėtų rinktis spindinčius aukso, bronzos, šampano, ar vario atspalvių akių šešėlius.

3. Makiažo pagrindai. Itin populiarūs švytėjimo suteikiantys makiažo pagrindai: bronzantai, šviesinimo produktai.

4. Lūpos. Šiemet žiemos sezone vis dar išlieka sodrių spalvų ir ryškios lūpos. Dominuoja raudona lūpų dažų spalva: nuo klasikinės raudonos vyno, burgundiškos spalvos iki alyvinių, slyvos atspalvių. Šį sezoną ypač madinga šalto atspalvio pilkai ruda lūpdažių spalva.

REKLAMA
REKLAMA

Nori atrodyti kaip garsios asmenybės

Besirinkdamos šventinį makiažą, moterys jam kelia gana aukštus reikalavimus. Tačiau vizažistė R. Šapalienė patikina, kad šventiniai reikalavimai nesiskiria nuo visų kitų makiažų – moterys visada trokšta profesionalumo.

„Makiažas turi išsilaikyti ilgai, atrodyti nepriekaištingai, būti techniškai švariai atliktas ir nesubjauroti, o itin subtiliai pagražinti klientę. Mergina ar moteris su makiažu turi jaustis gerai, patogiai, būti savimi ir atrodyti sau itin graži“, – atskleidžia ji.

Tačiau vizažistė išskiria gana dažną šiais laikais pasitaikančią klienčių klaidą.

Prisižiūrėjusios įvairiausių atliktų ryškių makiažu interneto platybėse, instagram ar facebook programėlese, jos trokšta atrodyti taip pat kaip kitas žmogus, pavyzdžiui, Holivudo žvaigždė ar garsi dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai klientės atsineša žinomų žmonių nuotraukas, tenka daug tartis, kad surastum aukso viduriuką.

Dažnai merginos žavisi „instagraminiais“ makiažais, bet net nenutuokia, kad šie makiažai yra skirti ne realiam gyvenimui, o tik nuotraukoms, filmavimams ir tokie makiažai be komandos specialistų:

fotografo, stilisto, šukuosenų meistro, apšvietimo specialisto, redagavimo specialisto, atrodo itin nenatūraliai, neskoningai ir paverčia visus veidus vienodai.

Mes esame unikalios, gražios, turime savo išskirtinius bruožus, todėl išryškinkime savo privalumus ir gražiausius bruožus, juk nenorėtumėte vakarėlyje sutikti į save panašių merginų“, – pataria R. Šapalienė.

REKLAMA

Jaunoms – iššūkiai, vyresnėms – gana eksperimentų

Šiuolaikinės moterys ir jaunos merginos labai gerai išmano makiažo subtilybės ir yra puikiai įvaldžiusios makiažo technikas. Todėl R. Šapalienė pasakoja, kad atėjusios klientės iš makiažo meistro tikisi padaryto darbo, ko jos pačios dar nemoka ar nėra išmėginusios.

Tai puiki galimybė vizažistams tobulėti. Taip pat ji išskiria ir pagrindines tendencijas, kurias renkasi įvairaus amžiaus moterys ir merginos:

Vyresnio amžiaus moterys. „Jos vis dar yra konservatyvios ir nelabai mėgsta eksperimentuoti su savo išvaizda ir mano nuomone, tai nėra blogai. Jos jau per eilę metų prisieksperimentavo ir žino, kas geriausiai joms tinka ir kaip atrodydamos jos jaučiasi geriausiai“, – sako ji.

REKLAMA

Jaunesnio amžiaus merginos ir moterys. „Jos drąsiau išmėgina naujienas, mados tendencijas ir meta sau įvairius iššūkius. Klientės prašo makiažų, kurie itin išdidintų akis, antakius, lūpas, skruostikaulius, sumažintų nosį ar kaktą. Tačiau aš stengiuosi jas pristabdyti. Juk grožio makiažo užduotis ne grimas, o gražiausių bruožų subtilus paryškinimas“, – pasakoja R. Šapalienė.

Svarbi švenčių aplinka

Pasidaryti makiažo pas profesionalus skuba tikrai dažna lietuvaitė, o vizažistė R. Šapalienė tik patikina, kad gruodžio 31 diena, jai bus itin darbinga. „Tikrai nemažai moterų nori sutikti naujuosius metus pasipuošusios makiažu.

Juk sakoma, kaip sutiksi naujuosius metus, tokie jie ir bus. Moterys, kurios sutinka naujuosius metus eidamos į teatrus, restoranus ir naktinius klubus, teminius naujųjų metų sutikimo vakarėlius netgi iš anksto pasirūpina užsiregistruoti pas profesionalų vizažo meistrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau tikrai visos vizažistės gruodžio 31 – ąją turi darbingą dieną“, – tikina moteris.

Tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį, kokioje aplinkoje ketinate sutikti naujuosius metus. Jei makiažas yra skirtas ramiai šeimos šventei, vizažistė rekomenduoja nepersistengti su makiažo ryškumu ir intensyvumu,

rinktis natūralesnius atspalvius ar ryškinti tik lūpas arba akis. Tačiau jei makiažas yra skirtas teminiam vakarėliui, vizažistė patikina – tuomet tiktų viskas, kas leistų atspindėti vakarėlio temą.

Namuose – dėmesys blakstienoms

Tačiau jeigu vis dėlto makiažus labiau mėgstate darytis pačios savo namuose, vizažistė turi patarimą ir jums. „Jei nesidažote arba dažotės labai nedaug, tai darykite ir artėjančių žiemos švenčių proga.

REKLAMA

Paryškinkite blakstienas, užpildykite antakiuose esančius tarpelius, sušukuokite juos, švelnių atspalvių drėkinančiais lūpų dažais ar blizgiu lengvai perbraukite lūpas“, – pataria ji.

Jeigu turite nelabai lygią veido odą, vizažistė rekomenduoja paslėpti trūkumus švytėjimo suteikiančiu makiažo pagrindu ar BB kremu.

„Svarbiausia švenčių metu jaustis savimi, švytėti ne nuo makiažo priemonių, o dėl to, kad jus supa mylimi ir mylintys artimieji, didžiausia puošmena – šypsena ir laimė akyse“, – sako R. Šapalienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų