REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialioje Eurolygos svetainėje pateikiamas Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėjo Luko Lekavičiaus blogas. Jame krepšininkas pasakoja apie atsakomybę, pirmąsias rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“, Nicko Calatheso pamokas ir nuostabius Atėnus.

Oficialioje Eurolygos svetainėje pateikiamas Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėjo Luko Lekavičiaus blogas. Jame krepšininkas pasakoja apie atsakomybę, pirmąsias rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“, Nicko Calatheso pamokas ir nuostabius Atėnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime naują komandą, kurioje žaidžia daug debiutantų. Treneris pateikė daug taktinių dalykų, kurių nori mus išmokyti. Tiek puolant, tiek ginantis. Naujokams nėra lengva. Manau, todėl ir pralaimėjome kelerias rungtynes. Vėliau supratome, ko treneris iš mūsų reikalauja, pradėjome žaisti geriau. Tačiau, manau, ne šimtu procentų. Galime žaisti daug geriau. Turime puikią sudėtį, nuostabią komandą ir gerus krepšininkus.

REKLAMA

Pastarąjį mėnesį patyrėme vienintelį pralaimėjimą – Kaune. Žaisdami prieš mano buvusią komandą – „Žalgirį“. Ten rungtyniauti buvo labai keista, bet bio mačo laukiau jau seniai. Man tai buvo vienos svarbiausių rungtynių. Pralaimėjome, tad tikrai liūdna. Tačiau jausmas žaisti puikus – sirgaliai man plojo, palaikė. Buvau laimingas, nes galėjau jausti „Žalgirio“ sirgalių meilę. Jaučiausi gerai, tik norėjau laimėti. Tikiuosi, įveiksime žalgiriečius Atėnuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ arenoje buvo labai keista eiti į svečių pusę. Man tai nauja. Tačiau atvykau į Kauną žaisti krepšinio, tad stengiausi susitelkti į rungtynes. Kaune susitikau su šeima, bet į Atėnus skridome po rungtynių prabėgus kelioms valandoms, tad turėjau labai mažai laiko. Žinoma, buvau laimingas, pamatęs artimuosius.

Atėnuose nesu pagrindinis žaidėjas, tad daug spaudimo nejaučiu. Esminiai krepšininkai jo gauna daugiau. Žinoma, sirgaliai tikisi, kad pateksime į Finalo ketvertą. Privalome laimėti visas Eurolygos rungtynes. Čia kitaip nei „Žalgiryje“, nes ten pralaimėjimas buvo nieko tokio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panathinaikos“ mokausi iš N. Calathes. Manau, jis vienas geriausių Europos įžaidėjų. Jis rungtyniauja nuostabiai. Esame skirtingi žaidėjai, bet iš jo turiu išmokti kontroliuoti rungtynes, komandą. Jis tai daro puikiai. Kai žaidžia, aikštėje yra bosas. Nesu gerai kamuolį perduodantis žaidėjas, o Nickas tai daro puikiai.

Manau, Nickas praleis rungtynes su „Maccabi“, bet trauma nėra rimta. Jei jis nežais, turėsiu pasitempti, nes netekome vieno geriausių žaidėjų. Tai – puikus šansas man. Dabar aš turėsiu būti bosas aikštėje ir pakeisti N. Calathes. Pirmas dalykas, kurį turiu padaryti – užtikrinti, kad laimėsime be Nicko. Manau, galime tai padaryti.

REKLAMA

Man patinka Atėnai. Šiuo metu net netrūksta Lietuvos. Labiausiai pasiilgau draugų ir šeimos. Atėnai – nuostabus, labai didelis miestas. Kasdien gali vis kitur pavalgyti ar ką nors nuveikti. Kasdien atrandu kažką naujo. Žinoma, čia puikus oras. Nors ir žiema, termometro stulpelis pakyla iki 17 ar 18 laipsnių. Tai man nėra įprasta, nes dabar Lietuvoje nulis laipsnių ir sninga.

Mano agentas Marius Rutkauskas yra ir geras draugas. Jis pažįsta Atėnus, tad su manimi praleido kelias savaites, kai pirmąkart atvykau čia. Iš komandos draugų man labiausiai padeda Chrisas Singletonas ir Thanasis Antetokounmpo. Taip pat turiu draugų, kurie atvyksta mane aplankyti, tad Atėnuose nesijaučiu vienišas. Juokingiausia, kad dar nebuvau Akropolyje ar kitose istorinėse vietose. Lankau tik restoranus ir miesto centrą. Tačiau prieš akis dar visas sezonas, tad neabejoju, kad aplankysiu viską.

„Panathinaikos“ sirgaliai – geriausi Europoje. Tai labai padeda. Jie mums prideda energijos, todėl namie esame neįveikiami. Tikiuosi, sirgaliai ir toliau mus taip palaikys, o mes visada laimėsime OAKA arenoje. Kai toks užnugaris, žaisti daug lengviau. Antrosios šios savaitės rungtynės vyks Belgrade, kur sirgaliai labai garsūs. Man patinka žaisti svečiuose, kur tokie pakvaišę aistruoliai. Tai man suteikia energijos. Visi tavęs nekenčia, tad nori įmesti dar daugiau. Taip pat buvo ir mače su Pirėjo „Olympiakos“. Sirgaliai buvo pakvaišę, o aš žaidžiau geras rungtynes. Man patinka rungtyniauti, kai daug sirgalių nusiteikę prieš mus. Žinoma, bus sunku, bet, tikiuosi, laimėsime paskutiniąsias rungtynes prieš Kalėdas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų