REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Dovilės Lisauskaitės nuotr. Širvintos.

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje vyraus gana žiemiški orai – pasnigs, iškris šlapdriba. Kitomis dienomis kritulių nebus tiek daug, bet bus vėsiau. Ši savaitė tikrai teikia vilčių dėl žiemiškų orų.

20

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje vyraus gana žiemiški orai – pasnigs, iškris šlapdriba. Kitomis dienomis kritulių nebus tiek daug, bet bus vėsiau. Ši savaitė tikrai teikia vilčių dėl žiemiškų orų.

REKLAMA

Šiandien dieną kai kur numatomi nedideli krituliai, rūkas, plikledis. Temperatūra kils iki 0-1 laipsnio, pajūryje iki 3 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį daugelyje rajonų gali trumpai pasnigti, pajūryje iškris šlapdriba. Temperatūra nukris iki 2–4 laipsnių šalčio, pajūryje 0–2 laipsnių šilumos. 

Rytojaus dieną vietomis taip pat numatomi nedideli krituliai – sniegas, vidurio Lietuvoje šlapdriba. Dieną šils iki 0 - 2 laipsnių šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

Trečiadienį žymesnių kritulių nenumatoma

Trečiadienio naktį temperatūra nukris iki 0 – 1 laipsnio šalčio, Kaune ir Panevėžyje iki 1 laipsnio šilumos. Bus debesuota, tačiau žymesnių kritulių nenumatoma.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną vyraus 0 – 1 laipsnio šiluma, o pajūryje šils iki 3 laipsnių. Bus debesuota, bet žymesnių kritulių, kaip ir naktį, taip ir dieną – nesulauksime.

REKLAMA

Ketvirtadienį pašals ir pasnigs

Ketvirtadienio naktį vės iki minus 4 – 6 laipsnių, pajūryje bus apie 2 laipsniai šalčio. Žymesnių kritulių šią naktį neturėtų būti.

Dieną vyraus 2 – 4 laipsnių šaltukas, pajūryje bus apie 0 laipsnių. Didžiojoje Lietuvos dalyje numatomas sniegas, pajūryje – šlapdriba.

Savaitgalį šaltukas neturėtų trauktis

Penktadienio naktį vės iki 3 – 5 laipsnių šalčio, pajūryje iki 0 laipsnių. Visoje Lietuvoje numatomi krituliai: pajūryje – šlapdriba, o kitur – sniegas.

Penktadienio dieną vyraus 1 – 3 laipsnių šaltukas, pajūryje apie 3 laipsniai šilumos. Vilniuje, Kaune, Panevėžyje pasnigs, pajūryje gali palyti, o Šiauliuose krituliai nenumatomi.

REKLAMA
REKLAMA

Kitomis dienomis vyraus minusinė temperatūra. Naktimis atvės iki 2 – 4 laipsnių šalčio. Dienomis bus 0 – 2 laipsniai šalčio. Pajūryje tiek dienomis, tiek naktimis bus pora laipsnių šilčiau. Savaitgalį gali trumpai pasnigti, pajūryje iškristi šlapdriba.

Ar bus sniego per Kalėdas?

Atsakymas, ar bus sniego per Kalėdas dar nėra aiškus, bet tikėtis galima. 

„Jeigu žiūrint į šį gruodį, kaip į mėnesį, tai jis toks gana vidutiniškas, truputėlį gal šiltesnis, nei įprasta. Šio mėnesio temperatūra dažnai svyruoja ir sužinoti, ar per Kalėdas tie svyravimai bus teigiami,ar neigiami tikrai dar nėra aišku.”, – kalbėjo klimatologas dr. Donatas Valiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepastovi sniego danga, kuri susidaro savaitei ir ištirpsa gali atsirasti ir gruodį, o pastovi – formuojasi jau po Kalėdų. Todėl taip sunku žinoti, koks kritulių būvis bus per Kalėdas.

„Yra žinoma, kad tas pastovi sniego sluoksnio danga susiformuoja jau po Kalėdų. Tačiau kiekvieni metai būna skirtingi ir aš manau, kad sniego laukti ir tikėtis visada galima ir būna, jog jis pasirodo”, – kalbėjo klimatologas.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 1 – 5 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +4 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +4 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +3 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +2 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +1 laipsnis, Nemune (Druskininkuose) +2 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +1 laipsnis, Kuršių mariose +2 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų