REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva - paradoksų šalis. Uždirbame mažiau už estus, o išlaidaujame kur kas prabangiau.

Lietuva - paradoksų šalis. Uždirbame mažiau už estus, o išlaidaujame kur kas prabangiau.

REKLAMA

Pasirodo, jog tautiečiai prekėms ir paslaugoms skiria nemažiau pinigų nei ispanai ar portugalai, vejamės ir kitas vakarų valstybes. Tiek ekonomistai, tiek ir premjeras šį fenomeną aiškina vienu žodžiu - šešėlis. Skaičiuojama, kad kiekvienais metais mokesčių nuslepiama net už 10 milijardų eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki didžiųjų metų švenčių likus tik kiek daugiau nei savaitei tautiečiai karštligiškai ieško dovanėlių savo artimiesiems. Ir neretai jos atsieina ne vieną šimtą eurų.

REKLAMA

Tai rodo ir statistika – per Kalėdas lietuviai išlaidauja lyg pamišę ir kone daugiausiai visoje Europos Sąjungoje – vidutiniškai šeimos biudžetas šiuo laikotarpiu sumenksta bent 500 eurų.

Tačiau naujieji tyrimai rodo, jog mūsiškiai pinigines plačiai atveria ne tik per šventes. Lietuvos gyventojų vartojimas žaibiškai artėja prie visos bendrijos vidurkio. Ir pasirodo, jog ne tik perkame daugiau daiktų bei paslaugų nei didesnes algas gaunantys estai, bet ir susilyginome su kišenes tuštinti mėgstančiais ispanais.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonių gatvėje klausiame, kur glūdi mažai uždirbančių, bet daug išleidžiančių lietuvių paslaptis?

Visgi trečdaliu mažiau nei estai uždirbantys, o ir gerokai mažesnes pensijas gaunantys lietuviai atskleidžia, jog išlaidavimą lemia ir psichologija.

Esą tik gavę algą ar pensiją tautiečiai iš tos laimės išskuba į parduotuves. O labiausiai nuo prekystalių yra šluojamas maistas, būtent jam išleidžiama daugiausiai. Ir čia pirmaujame prieš labiau pažengusias valstybes. Sąjungos, taip pat ir britų, prancūzų vidurkis žmogui per metus yra 1800 eurų, o štai mūsiškiai pravalgo net 1900 eurų. Beje, net penktadaliui gyventojų po visų mėnesinių išlaidų nebelieka papildomų lėšų.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų