REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Kunigaikštienė Kate Middleton privertė pasaulį išsižioti: ji nurungė žvaigždes (nuotr. SCANPIX)

 Atėjus Kalėdų šventėms, kiekviena šeima turi savas tradicijas, kurių daugiau ar mažiau laikosi. Pasirodo, kad karališkoji šeima ne daug kuo skiriasi nuo įprastinių Europos šeimų.

21

 Atėjus Kalėdų šventėms, kiekviena šeima turi savas tradicijas, kurių daugiau ar mažiau laikosi. Pasirodo, kad karališkoji šeima ne daug kuo skiriasi nuo įprastinių Europos šeimų.

REKLAMA

Tačiau, ką atėjus gruodžio 25-ai veikia karalienė ir princai su antrosiomis pusėmis? Ar susisukę į pledus jie žiūri kalėdinius filmus? O gal valgo šokoladą ir geria arbatą?

Apie Karališkosios šeimos kalėdines tradicijas papasakojo buvęs karalienės Elžbietos II, princesės Dianos ir princų Williamo bei Harry‘io virėjas Darrenas McGradys.

Naujienų portalui „Cosmopolitan“ jis teigė, jog šventes ši garsioji šeima sutinka Norfolke esančiuose privačiuose namuose, į kuriuos karalienė Elžbieta atvyksta keliomis dienomis anksčiau, maždaug gruodžio 19-20 dienomis, o kiti šeimos nariai prie jos prisijungia Kūčių dieną.

Ten taip pat iš anksto būna padėtos visos šeimos nariams skirtos prabangios ir kiek kuklesnės dovanos.

REKLAMA
REKLAMA

„Karališkosios šeimos atstovai yra kilę iš Vokietijos, todėl švenčių metu jie laikosi kai kurių šios šalies tradicijų“, - pasakojo virėjas. „Kūčių dieną, po popietinės arbatos gėrimo, šeima išpakuoja dovanas, kadangi taip daroma Vokietijoje.

REKLAMA

Kalėdų rytą, stipriai papusryčiavę, visi keliauja į bažnyčią. Po šv. Mišių ateina metas pietums. Ant stalo dažniausiai patiekiamos krevečių salotos, omarai, keptas kalakutas, visi tradiciniai garnyrai, tokie kaip morkos, pastarnokai, Briuselio kopūstai, ir desertas, kurį sudaro Kalėdinis pudingas su brendžio sviestu.“

Kaip ir daugelyje Jungtinės Karalystės namų, kalėdinis meniu per daug nesikeičia ir tokie pat patiekalai gaminami metų metus.

Kai visų pilvai jau pilni šventinių patiekalų, karališkoji šeima kartu stebi karalienės Elžbietos Kalėdinį sveikinimą, po to šiek tiek laiko skiria poilsiui, o vėliau visi šeimos nariai susirenka gerti arbatos bei ragauti Kalėdinio vaisių pyrago.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienei jiems padengiamas ilgas stalas. Jis nukraunamas maždaug 16-20 skirtingų patiekalų. Šeimos nariai patys renkasi, ką valgyti, o virtuvės darbuotojai jiems pjausto mėsą.

Kitaip nei JAV, per Kalėdas stengiamasi netiekti jokių nedidelių užkandžių. Jie paliekami Naujųjų metų vakarui, tačiau šokoladą mėgstanti karalienė neatsisakys iš tamsaus šokolado pagamintų desertų.

Dar viena tradicija, kurios laikosi karalienė ir visi jos šeimos nariai, tai po vakarienės į valgomąjį pakviečiamas vyriausiasis virtuvės šefas, kuriam kartu siūloma išgerti ir pasakyti tostą.

„Tai vienintelis kartas, kuomet šefas laiką leidžia valgomajame ir kartu su karališkąja šeima mėgaujasi stikline viskio. Tai mėgstamiausia šefo tradicija“, - sakė Darrenas.

Nors per Kalėdas Bekingemo rūmai būna labai išpuošti, privačioje šeimos rezidencijoje vyrauja kur kas paprastesnės dekoracijos, tarp kurių ir didelė Kalėdų eglė bei 30 metų senumo sidabrinė dirbtinė eglutė valgomajame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų