REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar seksui yra netinkamas metas? Galbūt to geriau nedaryti būnant viešoje vietoje arba nakvojant pas uošvius, bet jei esate savo namuose, tai daryti galite bet kada.

Ar seksui yra netinkamas metas? Galbūt to geriau nedaryti būnant viešoje vietoje arba nakvojant pas uošvius, bet jei esate savo namuose, tai daryti galite bet kada.

REKLAMA

Tačiau ar vertėtų mylėtis po intensyvios sporto treniruotės, kai judu dar neturėjote progos nusiprausti viso prakaito? Kaip teigė urologas ir lytinės sveikatos ekspertas Jaminas Brahmbhattas, seksas po valandos, praleistos sporto klube, gali būti išties išskirtinis.

„Nors tada jūsų kūnai ir prakaituoti, nereikėtų atsisakyti galimybės turėti geriausią seksą gyvenime“, - sakė jis.

Štai kelios priežastys, kodėl po apsilankymo sporto salėje seksas yra tikrai nebloga idėja.

Jūsų hormonai ir taip jau pašėlę

Ar kada nors susimąstėte, kodėl po intensyvios treniruotės jūsų libido pasiekia neregėtas aukštumas? Tam yra net mokslinis paaiškinimas.

„Hormonai, kurie priverčia jus pasijusti gerai, po treniruotės yra išskiriami į kūną sparčiau, nei įprastai. Šių hormonų mišinyje atsiduria ir adrenalinas bei dopaminas, taip pat padidėja testosterono kiekis“, - pasakojo ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tyrimų, moterys, kurių organizmuose testosterono kiekis yra didesnis, po intensyvios treniruotės jaučia didesnį potraukį seksui. Tai dar viena priežastis, kodėl vertėtų pradėti aktyviai sportuoti.

REKLAMA

Jūs ir jūsų partneris/-ė bus labiau įsiaudrinę

Jei sporto salėje laiką išnaudojote tinkamai, suaktyvėja jūsų kraujotaka, dėl ko į visus organus atiteka daugiau kraujo, taip pat ir į lytinius. Vyrams ši suaktyvėjusi kraujotaka gali padėti pasiekti geresnę erekciją. Tinkamiausias laikas seksui – 15-60 minučių po treniruotės.

Papildomai sudeginsite kelias kalorijas

Jei atvirai, seksas tikrai nėra lygus aktyviai treniruotei sporto klube, kadangi jo metu nesudeginsite tiek daug kalorijų, kaip kilnojant svarmenis ar atliekant kitus pratimus. Tačiau jei norite bent minimaliai padidinti šį skaičių arba jei ieškote priežasties užsiimti seksu, erotiniai žaidimai su antrąja puse yra tikrai gera idėja. Kaip teigė ekspertas Jaminas Brahmbhattas, per kiekvieną minutę, praleistą lovoje, galite sudeginti 2-4 kalorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų partneris/-ė jums atrodys patrauklesnis/-ė

Nors tyrimai, kurie nagrinėjo ryšį tarp kvapo ir lytinio potraukio, pateikė skirtingus rezultatus, pasak šveicarų mokslininko Clauso Wedekindo, atlikusio prakaitu smirdančių marškinėlių tyrimą, moterims labiau patinka šiek tiek ne kokį kvapą skleidžiantys vyrai. Šis jausmas dar labiau sustiprėja, kai vyro prakaite yra daugiau hormono testosterono.

Ar tai suteikia galimybę jūsų vyrui ar mylimajam nenaudoti dezodoranto? Ne, tačiau tai reiškia, jog po intensyvios treniruotės jūsų šiek tiek prakaitu atsiduodanti antroji pusė jums atrodys gerokai patrauklesnė, nei bet kada anksčiau.

Taip pat vertėtų prisiminti, kad sporto salėje pilna įvairių mikrobų, kurie išsiskiria kartu su prakaitu. Todėl jei negalite sulaukti, kada po aktyviai praleistos valandos bėgiojant jūs šoksite į mylimojo ar mylimosios glėbį, patariama greitai nusiplauti bent jau rankas, pasinaudoti drėgnomis servetėlėmis ar greitai apsiprausti, o jei užsiimsite ir oraliniu seksu, reikėtų nepatingėti kiek kruopščiau nusiprausti ir lytinius organus, teigė ekspertas.

Be to, prieš įsiaudrinant, pravartu būtų atstatyti prarastų elektrolitų kiekį organizme, suvartojant baltymų kokteilį ar sukrimtus greitą užkandį. Juk nenorite būti pavargę ir jaustis, lyg tuojau pat nualpsite. Vienas vaisius ar sauja riešutų prieš seksą būtų neprošal.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų