REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Neįtikėtina! Rimta virškinimo liga serganti moteris nustebino pokyčiais (nuotr. Instagram)

Sveikos gyvensenos tinklaraštį kurianti mergina atskleidė, jog beveik visą savo gyvenimą ji kovojo su vos jos gyvybę neatėmusiu virškinimo sutrikimu.

43

Sveikos gyvensenos tinklaraštį kurianti mergina atskleidė, jog beveik visą savo gyvenimą ji kovojo su vos jos gyvybę neatėmusiu virškinimo sutrikimu.

REKLAMA

Kalifornijos valstijoje, JAV gyvenanti Bethany Ugarte (28 m.) savo tinklaraštyje „Lilsipper“ rašė, jog su virškinimo problemomis ji kovoja beveik visą savo suaugusios moters gyvenimą. Pirmieji ligos simptomai atsirado, kai Bethany buvo tik 15-kos.

„Tai nebuvo tik pilvo pūtimas, užkietėję viduriai arba diarėja. Mane būklė buvo gerokai prastesnė, kadangi organizmas netinkamai virškino maistą. T.y. viską, ką suvalgydavau, pašalindavau, kadangi nebuvo pasisavinamos jokios naudingos medžiagos. Be to, mane nuolat pykindavo, dažnai vemdavau, atrūgdavau keistą supuvusį kiaušinį primenantį kvapą, nuolat svaigo galva. Taip, man pūsdavo pilvą, jausdavau nepatogumo jausmą, tačiau tai buvo menkiausia mano problema“, - rašė Bethany.

Anksčiau vadovavusi veganiškos mėsos „Vege USA“ gamybos įmonės marketingo skyriui, moters sveikatos problemos privertė ją atsisakyti šio darbo, kadangi jis reikalavo labai daug energijos, ko Bethany negalėjo pasiūlyti.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat atskleidė, kad tuo pat metu iširo jos santuoka, ji dukart sirgo juostine pūsleline, depresija, jos organizme pienligę sukeliančių bakterijų kiekis padidėjo iki beveik mirtino. Visa tai ji patyrė dar nesulaukusi 25-erių metų.

REKLAMA

Kadangi moterimi gydytojai nebetikėjo, jie negalvojo, kad ją dar galima išgydyti, Bethany kreipėsi į holistinės medicinos specialistus, su kuriais dirbdama pastaruosius kelis metus ji sugebėjo šiek tiek prislopinti ligą.

„Vos tik susirgus, ėmiau lankytis pas holistinės medicinos ekspertą. Vėl pas jį sugrįžus jis man priminė dalykus, kuriuos dariau prieš kelis metus. Buvo šiek tiek gėda, jog nustojau klausyti jo patarimų. Jis privertė mane susiimti ir po 9 mėnesių aš jau buvau visai kitas žmogus. Mano virškinimas buvo išgydytas, vėl galėjau virškinti ir pasisavinti maistines medžiagas“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Mitybos ypatumai

Šiuo metu moteris laikosi specialios mitybos. Ji nevartoja glitimo savo sudėtyje turinčių produktų ir gaminių, riešutų, rafinuotų cukrų bei dirbtinių saldiklių. Nors jos pilvas kartais sustreikuoja, Bethany atskleidė, jog norint išvengti pablogėjimo, ji stengiasi kuo geriau pasirūpinti savo skrandžiu ir visa virškinimo sistema.

Moteris rekomenduoja vartoti kuo daugiau šviežio maisto bei vengti visko, kas buvo apdirbta arba yra įpakuota.

„Jei norite duonos, patys jos pasigaminkite. Jei norite pieno – pasimelžkite karvę. Žinau, kad tai skamba šiek tiek ekstremaliai, tačiau tai yra būtina, norint turėti sveiką kūną, kadangi konservantai mums labai kenkia. Be to, jei produkte tam tikro chemikalo ar ingrediento yra mažiau nei 19%, įstatymai leidžia jo nerašyti ant etiketės“, - pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bethany taip pat stengiasi nevartoti šviežių daržovių, kadangi organizmui jas tampa sunkiau suvirškinti. Ji taip pat iš savo mitybos pašalino pieno produktus, išskyrus paprastą graikišką jogurtą ir kefyrą, kadangi jame yra fermentų, labai naudingų skrandžiui ir visam žarnynui.

Kaulų sultinys yra dar vienas maisto produktas, kuris yra būtinas Bethany mityboje, kadangi jame yra želatinos ir kolageno, kuriuos lengva virškinti ir kurie aprūpiną organizmą baltymais.

Moteris taip pat pridūrė, kad maisto pavertimas į tyrę jai padeda išspręsti visas virškinimo problemas, be to, ji pataria vengti kelių sveikais laikomų dalykų, tokių kaip probiotikai ir dirbtiniai saldikliai.

REKLAMA

Kasdien Bethany vartoja L-glutaminą, kuris padeda atkurti jos skrandžio sieneles, bei prieš kiekvieną patiekalą suvalgo po šaukštą natūralaus medaus, stimuliuojančio virškinamųjų sulčių išsiskyrimą ir paruošiančių skrandį jo laukiančiam darbui.

Svarbiausias patarimas? Vengti streso.

„Visada nerimavau dėl pilvo ir juntamo skausmo, galvojau, kas gali sukelti pablogėjimą, tačiau stresas tik dar labiau viskam kenkė. Kasdien bent 30 minučių skirkite meditacijai ar kitiems jums atsipalaiduoti padedantiems pomėgiams“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų