REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam nėra pasitaikę, kad kažką pamestume vandenyje? Tai telefonas iškrenta, tai piniginė ar koks kitas daiktas. Po tokios nesėkmės itin svarbus momentas yra iškritusio daikto vertė.

Kam nėra pasitaikę, kad kažką pamestume vandenyje? Tai telefonas iškrenta, tai piniginė ar koks kitas daiktas. Po tokios nesėkmės itin svarbus momentas yra iškritusio daikto vertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei ji nėra didelė, tai numojame ranka ir tiek. Bet jeigu pametate, pavyzdžiui, vestuvinį žiedą? Tada situacija tampa rimtesnė, ypač prietarais linkusiems tikintiems žmonėms.

REKLAMA

Būtent tokiais atvejais, kai žmonės vandenyje pameta tiek finansine, tiek moraline prasme vertingus daiktus, jie ir kreipiasi į 45 metų Egidijų. Klaipėdietis nardymo instruktorius naujienų portalui papasakojo šio, kaip jis sako, hobio užkulisius.

Apie tai, ką įprastai žmonės pameta vandenyje, kas svarbiausia nutikus tokiai nelaimei ir daug kitų įdomių dalykų – pokalbis su Egidijumi.

- Papasakokite apie savo pasiūlymą žmonėms padėti surasti vandens telkiniuose pamestus žiedus?

REKLAMA
REKLAMA

- Viskas prasideda pirčių, vestuvių sezono metu. Visokių situacijų pasitaiko. Įprastas scenarijus, kai jaunieji dar vestuvių dieną šoka į vandenį ir per didelis žiedas nuslysta. Šį sezoną radau apie 7 žiedus. Nors pirmais metais vienam kitam tik pagalbos prireikdavo.

- Kiek metų jau taip padedate žmonėms ir tuo pačiu užsidirbate?

- Nevadinčiau to darbu, tai yra hobis. Esu nardymo instruktorius. O žiedų ieškau gal kokius 6-7 metus.

- Kaip kilo mintis pasiūlyti tokią paslaugą?

- Mano pažįstamiems nutiko tokia bėda. Pametė ir paprašė surasti. Ir pavyko surasti. Tada ir nusprendžiau pasiūlyti savo paslaugas. Pirmais metais vienam padėjau, kitais – dviem-trims, o šį sezoną jau net 6-8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ko skambinantys žmonės be žiedų dažniausiai prašo surasti?

- Be žiedų dar prašo surasti mobilųjį telefoną, kuris būna draustas. Kartais piniginių tenka ieškoti. Ir yra tekę valčių variklių ieškoti. Ieškau tiek jūroje, tiek ežeruose.

- O koks prašymas yra labiausiai nustebinęs?

- Neseniai sulaukiau prašymo atvykti į Švediją. Du žiedai pamesti, bet dar taip ir nenuvažiavau. Reikia viską pasiskaičiuoti. Užtruktų 3 dienas, o Lietuvoje viską per dieną padarau.

- Kokia yra sėkmės tikimybė?

- Jei žmogus žino tiksliai vietą, kur pametė, tada surasti problemų įprastai nekyla. Apie 90 proc. tikimybė. Bet būna, kad pameta, kažkur nuplaukia ir vėliau nebežino, kur pametė. Tada jau būna gerokai sunkiai. Tiksli vieta, turiu omeny, 10 ant 10 metrų plote. Kartais ieškau 50 ant 30 m. plote.

REKLAMA

- Kiek kainuoja jūsų paslaugos?

- Labai individualiai. Tiesiog skambina ir susitariame. Man tai yra labiau hobis nei darbas. Juk iš to šeimos neišmaitinu.

- Koks brangiausias daiktas buvo pamestas?

- Tiesa pasakius net nežinau. Ieškojau žiedų, kur 12 gr. aukso su akmenukais, bet tiksliai jų vertės nepasakysiu. Toje pačioje Švedijoje pamesti vienetiniai žiedai. Dažniausiai žmonėms yra svarbi ne pati žiedo vertė, o įsitikinimas, kad jei pametei šį vestuvinį simbolį, tai santuoka gali iširti. Ypač moterims šis faktorius yra labai reikšmingas.

- O kas būna, kai nerandate pamesto daikto?

- Tada imu pinigus tik už kelionę ir 50 proc. nuo sutartos sumos. Juk atvažiuoju, dirbu 2-3 val. po vandeniu. Žinokite, aš taip pat sielojuosi jei nerandu. Tada ir žmogus be nuotaikos būna. O kai randi, tada visi laimingi būna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų