REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV žiniasklaidos gigantai ESPN, „Sports Illustrated“ ir „Washington Post“ šį rytą rašo apie Prienus ir Lietuvą – Europos krepšinį sudrebino žinia apie tai, kad garsieji broliai Ballai pasirašė sutartį su Prienų–Birštono „Vytauto“ komanda.

JAV žiniasklaidos gigantai ESPN, „Sports Illustrated“ ir „Washington Post“ šį rytą rašo apie Prienus ir Lietuvą – Europos krepšinį sudrebino žinia apie tai, kad garsieji broliai Ballai pasirašė sutartį su Prienų–Birštono „Vytauto“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19-metis LiAngelo Ballas ir 16-metis LaMelo Ballas pasirašė pirmas profesionalias sutartis gyvenime ir sausį atvyks į Lietuvą.

REKLAMA

Jų tėvas LaVaras Ballas – buvęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas, dabar garsus verslininkas, vyriausiasis brolis Lonzo Ballas šiemet antruoju šaukimu pakviestas NBA naujokų biržoje ir dabar ryškiai spindi „Los Angeles Lakers“ komandoje.

„Pamatėme, kad „Lietkabelis“ paviešino žinią, jog į juos kreipėsi agentas siūlydamas Ballus , – LKL.LT sakė „Vytauto“ klubo direktorius Adomas Kubilius. – Susisiekėme su agentu ir pasiūlėme pažaisti „Vytaute“.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl broliai Ballai apskritai pradėjo žvilgčioti į Europą?

Viskas prasidėjo nuo skandalo šį rudenį. LiAngelo Ballas buvo ką tik įstojęs į garsųjį UCLA universitetą ir su juo viešėjo Kinijoje žaisti parodomąsias rungtynes. Tačiau į žiniasklaidą L. Ballas pateko dėl vagystės – su dviem kitais vaikinais atsidūrė už grotų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas turėjo ištiesti pagalbos ranką, kad vaikinai atgautų laisvę, tačiau UCLA suspendavo L. Ballą neribotam laikui.

LiAngelo praėjusią savaitę paliko universitetą, o jų tėvas LaVaras ėmė ieškoti krypties į Europą ir siuntė pasiūlymus Lietuvos klubams. Pagrindinis reikalavimas – kad vienoje komandoje žaistų abu broliai, o finansinis aspektas nėra aktualus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vytauto“ direktorius A. Kubilius pabrėžė, kad žingsnis prisivilioti Ballus – komercinis projektas. Tačiau „Vytautas“ ketina suteikti broliams galimybę įrodyti savo vertę.

„Kontrakte numatyta galimybė po mėnesio nutraukti sutartį su jais, taigi tai labiau eksperimentas, – LKL.LT sakė A. Kubilius. – Mes įsipareigojome jiems suteikti galimybę pasirodyti Baltijos krepšinio lygoje, o dėl „Betsafe–LKL“ pažiūrėsime, ar jie pajėgūs čia žaisti.“

Praėjusį sezoną LiAngelo Ballas žaidė mokykloje ir čia pelnydavo po 33,8 taško per rungtynes.

Į žiniasklaidą dėl savo rezultatyvumo patekdavo ir 16-metis LaMelo – praėjusį sezoną jis per vienas tarpmokyklines rungtynes pelnė 92 taškus.

REKLAMA

Šiemet garsiosios šeimos tėvas LaVaras nusprendė, kad LaMelo nebeturi žaisti krepšinio mokykloje – tėvas ėmė treniruoti savo sūnų namie.

Kontrakte numatyta, kad broliai į Lietuvą atvyks sausio 4 dieną. Pirmas rungtynes jie turėtų žaisti sausio 9 dieną, kai „Vytautas“ per BBL rungtynes namie priims Minsko „Cmoki“ komandą.

„Diskutavome ir su treneriu, ir su žaidėjais, – sakė A. Kubilius. – Žaidėjai žinią priėmė linksmai: kodėl gi nepabandyti? Treneris irgi, sako, bus dar vienas iššūkis“.

Anot „Vytauto“ vadovo, tai didelė reklama Prienams, Birštonui, „Vytautui“ ir visai Lietuvai.

REKLAMA

Anot A. Kubiliaus, klubas svarsto, kad galėtų parduoti reklamą ant marškinėlių įmonei iš JAV, kuriai „Vytauto“ siūlomas reklaminis paketas turėtų atrodyti itin pigus – 50 tūkst. eurų. Pagrindinis tokio paketo akcentas – prekės ženklo rodymas ant „Vytauto“ marškinėlių priekio.

„Tai vienas iš mūsų tikslų“, – tikino A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų