REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažoji Elly Read toje pusėje, kurioje yra širdis, turi nedidelį randą, kuris jai visados primins apie nematytą dvynę seserį.

Mažoji Elly Read toje pusėje, kurioje yra širdis, turi nedidelį randą, kuris jai visados primins apie nematytą dvynę seserį.

REKLAMA

Elly, kuriai dabar 7-eri, ir jos identiška sesuo Abby, dar būdamos mamos įsčiose turėjo iškęsti dvynių transfuzijos sindromą.

Šis sutrikimas diagnozuojamas tuomet, kai placenta abiems kūdikiams suteikia nevienodą kiekį kraujo. Vienas mažylis gauna daugiau šio gyvybiškai svarbaus skysčio, o kitas – mažiau, dėl ko jis tampa mažesnis, silpnesnis. Be to, tam vaisiui, kuriam atitenka daugiau kraujo, gali iškilti papildomų sveikatos problemų, kadangi širdžiai sudaromas papildomas spaudimas.

Įpusėjus mamos Eve nėštumui, Abby mirė, o Elly buvo suleistas papildomas kiekis kraujo, padėsiantis jai išgyventi. Būtent po šios procedūros mergaitei ant krūtinės liko nedidelis randas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis randas nuolatos primena, kad ji turi šiuo metu danguje esančią seserį, o jos gyvybę išgelbėjo nuostabi medikų komanda“, - sakė mama.

REKLAMA

Šeimos pagausėjimas buvo lauktas

Apie šeimos pagausėjimą Eve ir jos vyras Andy sužinojo prieš 2010-ųjų Kalėdas.

„Tai sužinoję labai džiaugėmės ir negalėjome patikėti, jog buvome taip apdovanoti“, - pasakojo Eve.

„Kadangi laukėmės identiškų dvynių, kurie dalijosi placenta, ligoninėje akušerė mums papasakojo apie dvynių transfuzijos sindromą. Tai mus šiek tiek gąsdino.

Sužinoję, jog laukiamės dvynukių, buvome be galo laimingi, tačiau mus labai nuliūdino kalbos apie gyvybei pavojingą sindromą ir riziką netekti kūdikio ar abiejų.“

16-ą nėštumo savaitę pora apsilankė ligoninėje. Jiems buvo liepta grįžti po poros savaičių, kadangi gydytojai pastebėjo, jog įsčiose esančios mergaitės skiriasi dydžiu. Tai pirmas gan ankstyvas apie dvynių transfuzijos sindromą pranešantis ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Po savaitės šeima išgirdo pribloškiančią žinią. Mažylė Abby mirė.

„Prieš vizitą į ligoninę pastebėjau, kad pilvas pakeitė savo formą. Atlikus echoskopiją, gydytoja pasikvietė kolegą. Po kelių minučių mums pranešė, jog nustojo plakti vieno vaikelio širdelė. Buvo siaubinga. Net dabar, kaip apie tai pagalvoju, man darosi liūdna“, - pasakojo mama.

Viena bloga žinia po kitos

Tačiau tą dieną tai nebuvo vienintelė bloga žinia. Elly ėmė gauti nepakankamą kiekį kraujo, o tai reiškė, jog ir nepakankamai deguonies. Gydytojai nusprendė atlikti kraujo perpildymą. 5 ml Eve kraujo jie suleido tiesiai į visai mažytę Elly širdelę.

Tiek mama, tiek tėtis, visą šią procedūrą stebėjo ekrane.

„Tai buvo neįkainojama patirtis. Būtent taip aš visuomet prisiminsiu Abby. Žinau, kad Elly ir Abby buvo identiškos dvynės, tačiau aš niekada, žiūrėdama į Elly, neįsivaizduoju dar vienos taip pat atrodančios mergaitės. Man ji visuomet liks tuo nedideliu vaikeliu įsčiose“, - teigė Eve.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po šios procedūros gydytojai liepė mums nuveikti kažką malonaus ir pasistengti apie tai negalvoti. Tą savaitgalį pradėjome ruoštis Elly atėjimui ir nupirkome jai minkštą žaislą. Pirmadienį sugrįžus į ligoninę, jos širdis vis dar plakė. Mums tapo lengviau.“

Gydytojai pridūrė, kad vis dar yra tikimybė, jog Elly smegenys bus pažeistos. Taip gali nutikti dėl deguonies trūkumo. 32-ą nėštumo savaitę mums pranešė, jog Elly – sveika mažylė. Po 3 savaičių pasaulį išvydo graži ir 2,24 kg sverianti mergaitė.

„Man teko atlikti operaciją, kurios metu buvo pašalinta placenta ir Abby. Mums buvo leista ją pamatyti. Gydytojai paguldė ją į nedidelį lopšelį ir užklojo antklode“, - pasakoj Eve. „Kartais Elly paklausia apie savo seserį, o gatvėje pamačius identiškas dvynukes mums akyse ima kauptis ašaros.“

Po Elly gimimo, Eve ir Andys susilaukė sūnaus Joshua, kuriam dabar 3-eji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų