REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
73
Rotušės aikštėje - net 49 kvadratinių metrų ledo namas (nuotr. L. Kondratės)

Pačioje Kauno širdyje, vietoje, kurioje per didžiąsias metų šventes apsilanko rekordiškai daug žmonių, gruodžio 11 – ąją pirmą kartą šalies istorijoje iškilo neįprastas statinys, neabejotinai sulauksiantis ne tik kauniečių, bet visos šalies žmonių dėmesio.

73

Pačioje Kauno širdyje, vietoje, kurioje per didžiąsias metų šventes apsilanko rekordiškai daug žmonių, gruodžio 11 – ąją pirmą kartą šalies istorijoje iškilo neįprastas statinys, neabejotinai sulauksiantis ne tik kauniečių, bet visos šalies žmonių dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mojo Lounge“ ir „Ledo meistrai“ šįkart tautiečiams parengė ypatingą dovaną – Rotušės aikštėje įrengė net 49 kvadratinių metrų ledo namą.

REKLAMA

Iš skaidrios, šilumai jautrios medžiagos bus pagaminti ir baldai, indai, baras, interjero dekoracijos – visi šie akcentai statinyje atsiras po kelių dienų.

26 dienas miestiečius džiuginsiančiame ledo name galima pasivaišinti karštais gėrimais bei iš anksto užsisakyti degustacinę vakarienę.

„Neabejojame, kad žmonės į svečius ateis pasiruošę, todėl jų viešnagė užtruks iki valandos“, - šypsodamasis sakė „Mojo Lounge Vilnius“ vadovas Karolis Ramoška.

REKLAMA
REKLAMA

Vienu metu ledo namie bus aptarnaujama iki trisdešimt lankytojų. Jie bus laukiama kas vakarą.

Namo „durys“, pasak K. Ramoškos, bus atviros tol, kol Kauno Rotušės aikštėje vaikštinės besigrožintys Kalėdiniu miesteliu bei egle.

Ledo namo statyba prasidėjo gruodžio 8 d. ir truko tris paras.

„Jei manote, kad dabar kieme yra šalta, mes tam galime prieštarauti – dėl ypatingai šilto gruodžio teko gerokai pakoreguoti namo iš ledo projektą“, - sakė K. Ramoška.

Anot jo, prasidėjus statyboms pastebėta, kad ledas ima skilinėti, todėl suręsti stogą iš šviesai neatsparios medžiagos nutarta atsisakyta – visą objektą nutarta apsaugoti pastatant palapinę ir ledo kūrinius nuolat atvėsinant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad sumanymas būtų įgyvendintas, iš viso prireikė 15 tonų ledo. Jį savaitę prieš prasidedant darbams savo šaldytuvuose ruošė „Ledo meistrai“ kolektyvas.

„Ledas, iš kurio gimsta įvairūs kūriniai, turi būti skaidrus. Gamta tokio nesukuria, todėl jį reikia „pasigaminti“, - pasakojo „Ledo meistrai“ vadovas Paulius Orlovas.

Iš dviejų metro aukščio, 50 centimetrų pločio ir 25 centimetrų storio ledo luitų, kurie šąla keturias paras, galima vidutiniškai pagaminti 120 nedidelių taurelių.

Tai, kaip suvaldyti ledą ir jį paversti netikėčiausiu objektu, kas dieną nuo 8 iki 15 val. bus pasakojama edukaciniuose užsiėmimuose, skirtuose ikimokyklinukams ir moksleiviams.

REKLAMA

„Ne tik atvirausime, bet ir leisime vaikams patiems tapti ledo meistrais. O gal tarp apsilankiusiųjų atrasime tikrų talentų“, - patikino P. Orlovas.

Nuo 17 val. lediniame name bus laukiami vakarieniaujantieji. Gardžius patiekalus jiems ruoš viešbučio „Daugirdas“ virtuvės meistrai. Galima rinktis iš trijų vakarienės variantų – svečius numatyta palepinti sviestažuvės carpaccio su Foie gras puta, elnienos tar tar, miško medžių dūmuose rūkytos ožkos sūriu, dūmo aromato lašiša bei kitais šedevrais.

P. Orlovas užsiminė, kad įstaigos, kuri ruoštų ledo meistrus Lietuvoje nėra, todėl kiekvienas specialistas savitą darbo stilių kuria pats.

„Net ir tai, kokius įrankius naudosi, pats pasirenki. Gali keistai skambėti, bet mes visada su savimi turime ne tik kaltus, grąžtus ar pjūkliukus, bet ir lygintuvą“, - pasakojo ledo meistras.

Ledo namas kauniečius ir miesto svečius džiugins iki sausio 5 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų