REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti bylą dėl sutuoktinių Špilevskių nužudymo Vilniaus rajone.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti bylą dėl sutuoktinių Špilevskių nužudymo Vilniaus rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad porą nužudė sūnus. Medikams nustačius, kad vyras dėl savo psichinės sveikatos negalėjo suprasti savo veiksmų, prokuratūra prašo teismui įtariamąjį gydyti priverstinai.

REKLAMA

Byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose, apklausiami liudytojai. Jie žurnalistams pasakojo, kad tikrai nesitikėjo tokios tragedijos inteligentiškoje šeimoje, kur yra aktorių, mokytojų, diplomatų.

Prakalbo ir kaimynai

Vilniaus rajone, Karužiškių kaime, gyvenusių garbaus amžiaus sutuoktinių Špilevskių stipriai sužaloti kūnai rasti šiemet gegužės 8 dieną.

„Aš su šiais kaimynais pragyvenau 55 metus, jie labai geri kaimynai, labai kultūringi. Sūnus retai atvažiuodavo, bet jis labai gerbė savo tėvus, juos vadino „mamyte“, „tėveliu“. Jis pas mus buvo namuose, svečiuose, niekas negalėjo pagalvoti, kad jis susirgs tokia liga. Jo tėvai niekada nevartojo alkoholio, jis buvo mielas vaikas, kaip ten buvo mieste, nežinau. Jis niekada nebuvo agresyvus“, – žurnalistams teisme sakė Ana Klimaševska.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis gyveno bute Vilniuje, kaimynai pasakojo, kad jis buvo architektas.

Kitas kaimynas Henrikas Račinskis pasakojo, kad žmogžudystės dieną įėjęs į namo vidų pamatė daug kraujo, gulintį tėvą ir sūnų, šis dainavo dainas. Iš pradžių jis pamanė, kad tėvas nukrito, nes blogai vaikščiojo, vėliau pamatė, kad įvykdyta žmogžudystė.

„Tikrai daug kraujo, gulėjo tėvas, viskas kruvina, tai buvo šiurpu. Daug metų pažinojau, negalėjau patikėti – juk žmonės normalūs, profesorius“, – žurnalistams sakė H. Račinskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namas, kuriame įvyko tragedija, dabar nuomojamas, jame gyvena kaimynai.

Atvykus policijos pareigūnams, įtariamasis buvo užsidaręs vonioje, elgėsi neadekvačiai. Pareigūnai jį sulaikė ir išvežė į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Negalėjo suprasti savo veiksmų

Prokuratūra anksčiau skelbė, kad atlikus teismo psichiatrijos, teismo psichologijos ekspertizę, konstatuota, kad 35 metų vyras nusikaltimo padarymo metu negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti. Dėl jam nustatyto psichikos sutrikimo, jis negali būti apklausiamas teismo posėdyje. Ekspertai konstatavo, kad įtariamajam būtina taikyti priverčiamąsias medicinos priemones, jam rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

REKLAMA

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Liutauras Rudzevičius perdavė bylą į teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo įtariamajam.

Ikiteisminį tyrimą dėl dviejų žmonių nužudymo atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Per tyrimą nustatyta, kad sodyboje gyvenusius garbaus amžiaus Špilevskius žiauriai nužudė jų sūnus, atvykęs jų aplankyti. Sutuoktiniams kastuvu ir peiliu suduota daugybė smūgių, daugiausia į galvą.

Nužudytasis 82 metų Edvardas Špilevskis buvo žinomas matematikas, jo 72 metų žmona Teresa anksčiau dirbo mokytoja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų