REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį savivaldybės atstovai Kauno švietimo įstaigų bendruomenėms pristatys reorganizavimo planus.

Pirmadienį savivaldybės atstovai Kauno švietimo įstaigų bendruomenėms pristatys reorganizavimo planus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė nuo kitų metų rugsėjo 1-osios planuoja reorganizuoti penkias mokyklas, jos bus prijungiamos prie kitų įstaigų, bei du vaikų darželius.

REKLAMA

Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklą ir Kauno jaunimo mokyklą planuojama prijungti prie Kauno suaugusiųjų mokymo centro, Jono Žemaičio-Vytauto mokyklą–daugiafunkcį centrą – prie Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos, Antano Smetonos gimnaziją – prie Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos, Vandos Tumėnienės ugdymo centrą – prie Kovo 11-osios gimnazijos.

Lopšelį-darželį „Eglutė“ ruošiamasi prijungti prie „Nemuno“ mokyklos-daugiafunkcio centro, 6-ąjį lopšelį-darželį – prie Kauno Aleksandro Puškino gimnazijos, ši ir iki šiol įgyvendino ikimokyklinį ugdymą. Tiek lopšelis–darželis, tiek A. Puškino gimnazija yra skirti tautinėms mažumoms.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat planuojama, kad Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija nuo 2019 metų rugsėjo pirmosios vykdys dvikalbį ugdymą, o nuo 2020 metų rugsėjo įgyvendins tarptautinio bakalaureato programas, nes didėja grįžtančių ir atvykstančių iš užsienio šeimų su vaikais.

„Pagrindiniai motyvai yra du – tai mokinių skaičius ir mokinio krepšelio lėšų trūkumas“, – pertvarką BNS paaiškino savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika. Jo atsakymą perdavė Kauno miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, mokyklų reorganizavimas vykdomas vadovaujantis Vyriausybės nutarimu patvirtintomis Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklėmis, o savivaldybių sprendimų galimybės dėl to, pasak V. Mažeikos, yra ribotos.

„Kada klasės yra nesukomplektuotos, moksleiviams siūloma mažiau pamokų, skiriama mažiau neformalaus ugdymo valandų jų individualiems poreikiams tenkinti, o tai neužtikrina kokybiško ir visaverčio ugdymo proceso“, – sakė Švietimo skyriaus vedėjas.

Į pirmadienį vykstantį susitikimą pakviesti reorganizuoti planuojamų mokyklų atstovai: mokiniai, mokytojai bei tėvai.

REKLAMA

„Šiuo metu bendruomenių prašoma pateikti argumentuotus siūlymus. Sprendimai gali būti priimami tik apsvarsčius mokyklų bendruomenių argumentus. Jei savivaldybės administracijos ir bendruomenių nuomonės skirsis, rekomendacijas teiks Švietimo ir mokslo ministerija, o sprendimus priims miesto taryba“, – tvirtino V. Mažeika.

Lietuvos tėvų forumas sekmadienį paskelbė, kad šio susitikimo metu rengs protesto akciją. Organizacija teigia turinti pagrindo manyti, kad konsultacija su bendruomenėmis vyks tik formaliai ir į jų pageidavimus atsižvelgiama nebus.

REKLAMA

„Realiai pertvarkos nebuvo derintos nei bendrai su visa švietimo bendruomene, nei vyko konsultacijos, derybos su konkrečių įstaigų, kurias norima reorganizuoti, bendruomenėmis“, – pranešime teigė Lietuvos tėvų forumo vadovas Audrius Murauskas.

Reorganizuojamų mokyklų bendruomenės, pasak Lietuvos tėvų forumo, nerimauja, ar bus tinkamai pasirūpinta specialiųjų poreikių turinčiais vaikais, pavyzdžiui, silpnaregiais, kritikuoja sprendimus jungti skirtingų vertybių ir metodų švietimo įstaigas – pavyzdžiui, sveiką gyvenseną propaguojančią gimnaziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų