REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
17-mečio nužudymo vietoje (nuotr. tv3.lt)

Sukrečiantis 17-mečio nužudymo Panevėžyje tyrimas kol kas dar tik įsibėgėja. Pareigūnams kol kas nepavyko užčiuopti siūlo galo nei aiškinantis nužudymo motyvus, nei galimus įtariamuosius.

6

Sukrečiantis 17-mečio nužudymo Panevėžyje tyrimas kol kas dar tik įsibėgėja. Pareigūnams kol kas nepavyko užčiuopti siūlo galo nei aiškinantis nužudymo motyvus, nei galimus įtariamuosius.

REKLAMA

Prašoma visuomenės pagalbos, kurie apie 21 val. galėjo būti Dariaus ir Girėno gatvėje arba netoliese. Atsakymo, kam galėjo užkliūti tik gražiausiais žodžiais charakterizuojamas 17-metis nėra. Net viena realiausių – plėšimo versijų – taip pat, bent šiuo metu yra atmetama.

Viena, bet mirtina žaizda

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė sudėliojo svarbiausius šio nusikaltimo akcentus: „Kūną pastebėjo praeiviai. Į įvykio vietą išvažiavo gausios pareigūnų bei medikų pajėgos. Atvykę medikai niekuo padėti nebegalėjo. Pareigūnai pradėjo dirbti įvykio vietoje.

Paaiškėjo, kad jaunuolis gimęs 2000-siais. Asmuo policijai nebuvo žinomas, neteistas. Žodžiu, teigiama asmenybė. Jis buvo gimnazistas. Iš pradžių teismo medicinos ekspertas negalėjo pasakyti – šautinė ar pjautinė, ar durtinė žaizda. Bet jau aišku, kad ne šautinė. Aštriu daiktu buvo sužalotas. Viena žaizda kakle ir jis nukraujavo.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad jis galėjo eiti namo. Jis gyvena tame pačiame rajone tik kitoje gatvėje. Netoli buvo jo namai. Kol kas tik tiek žinių. Pareigūnai įtariamųjų ir „kabliuko“ kol kas neturi. Todėl prašoma visuomenės pagalbos, gal kas kažką matė.

REKLAMA

Pareigūnai apklausė daug gyventojų dar vakar. Visi norėjo padėti, bet niekuo negalėjo. Šiandien dar kartą pareigūnai vyko apžiūrėti įvykio vietos. Negaliu pasakyti, kad priešinosi. Neaiškus ir asmenų skaičius. Plėšimo požymių kaip ir nėra.“

Direktorė: nuostabus vaikas

Panevėžio 5-sios gimnazijos direktorė Daiva Dapšauskienė apie nužudytą 17-metį galėjo pasakyti tik gerus žodžius: „Jis buvo geras, doras, gerai besimokantis mokinys. Motyvuotas, nieko negaliu pasakyti neigiamo, tik viską, kas gerai. Labai nuoširdus, labai draugiškas, elgėsi pagarbiai su visais. Ir visada besišypsantis, pozityvus.“

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė pridūrė, kad berniukas augo labai tvarkingoje, stiprioje šeimoje. „Jie buvo stipri komanda. Ir mama, ir tėtis dalyvaudavo mokyklos susirinkimuose, įvairiose šventėse. Tiesiog rūpestingi tėvai. Viskas tik iš geros pusės“, - sakė D. Dapšauskienė.

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pasakojo, kad nuo pat ryto su nužudytojo klasės draugais dirba specialistai: „Iš ryto turėjome pokalbį su mokytojais. Visos pamokos prasidėjo tylos minute. Mokiniai labai prislėgti. Bendraujame su jais ir stengiamės padėti.

Šiandien sukrėsta ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir viso Panevėžio, net visos Lietuvos žmonės. Siaubingi įvykiai. Jis penktadienį dar buvo mokykloje. Mokytojai, kurie turėjo paskutines pamokas su juo sako, kad dabar dar mato jo švytintį, gražų, mielą veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį ėjo į globos namus ir nešė paramą. Jis toks geras, doras, sąžiningas žmogus. Tokiais vaikais turėtume didžiuotis. O dabar... Pasitaikė netinkamoje vietoje, netinkamu laiku. Nežinau, to rajono, bet neteko girdėti, kad ten kažkas baisaus vyktų. Toks pat miegamasis rajonas, kaip ir kiti.“

Direktorė teigė, kad pareiškė užuojautą nužudyto berniuko tėvams. „Jie labai sukrėsti. Šeimoje liko tik vyresnė dukra“, - pokalbį užbaigė D. Dapšauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų