REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
125
Renginio akimirka (nuotr. tomasfoto.lt)

Vėsią gruodžio sekmadienio popietę žinomi žmonės su atžalomis rinkosi į itališka dvasia dvelkiantį „Basilico“ restoraną, kuriame vyko neeilinis renginys – picų kepimo pamokėlė visai šeimai. Mažieji kartu su restorano šefu mokėsi kepti skaniausias picas, o tėveliai paatviravo, ką namuose valgo ir kokius kulinarinius šedevrus jau moka paruošti jų atžalos.

125

Vėsią gruodžio sekmadienio popietę žinomi žmonės su atžalomis rinkosi į itališka dvasia dvelkiantį „Basilico“ restoraną, kuriame vyko neeilinis renginys – picų kepimo pamokėlė visai šeimai. Mažieji kartu su restorano šefu mokėsi kepti skaniausias picas, o tėveliai paatviravo, ką namuose valgo ir kokius kulinarinius šedevrus jau moka paruošti jų atžalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į renginį išmokti itališkų picų kepimo paslapčių rinkosi žinomi Lietuvos žmonės su vaikais: dainininkė Monika Šedžiuvienė, laidų vedėja ir prodiuserė Vaida Skaisgirė, modelis ir tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, verslininkė Inga Stumbrienė su šeima, gydytoja Nora Lapinskienė, verslininkas Ugnius Kiguolis, manekenė Renata Norvilė ir kiti. Svečius pasitiko restorano „Basilico“ ir pirmojo išmaniųjų dienos pietų restoranų tinklo „ilunch“ savininkas Aurelijus Jasevičius.

REKLAMA

Neįprastą ir profesionalią picų kepimo pamoką vedė ir picų kepimui dirigavo tikras picų kepimo meistras, picajolas Mindaugas Jakubonis.

Edukacinė picų kepimo pamoka – unikali ir turininga restorano „Basilico“ siūloma pramoga, kuri leidžia įsijauti į tikro itališko picų kepėjo darbą. Nuo tešlos gaminimo, tinkamo padažų ir ingredientų paruošimo iki pat kepimo subtilybių – tai tikrai nepamirštamas laikas su šeima, vaikų gimtadienio svečiais, draugų ar įmonės kompanija.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės turėdami galimybę pasiūlyti šeimoms tokią šventę ir pramogą, kai vaikai ir tėvai kartu gali užsiimti viena maloniausių veiklų – maisto gamyba. Tėveliai su atžalomis patys gali pasidaryti picą ir ją pašauti į malkomis kūrenamą krosnį ir tuo pačiu sužinoti šiek tiek istorijos apie vieno populiariausių patiekalų atsiradimą. Turbūt ne daug kam yra tekę pačiam minkyti specialią tešlą profesionalioje krosnyje kepti picą“, - sakė restorano savininkas A. Jasevičius.

Restorano savininkas tikino, kad šventiniu laikotarpiu pats svarbiausias dalykas – buvimas su šeima. „Būti su šeima, bendrauti ir dalintis šiluma – vienas svarbiausių dalykų šventiniu laikotarpiu. Pica yra tas patiekalas, kurio gamyba šeimoje suartina – kiekvienas gali prisidėti“, - šypsojosi A. Jasevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokia krosnimi, kaip „Basilico“, Lietuvoje picas kepa nedaug restoranų. Prieš keletą metų tokia krosnis buvo tik viena Baltijos šalyse. Joje vienu metu galima kepti ir 12 picų, ji kūrenama malkomis, o karštis eina nuo natūralios liepsnos“, - apie restorano išskirtinumą pasakojo savininkas.

Kol mažieji mokėsi kepimo gudrybių, jų tėveliai bendravo vieni su kitais ir džiaugėsi kartu su savo atžalomis leidžiamu laiku bei paatviravo, ką namuose valgo jų mažieji šeimos nariai.

Verslininkė ir dviejų vaikų mama Inga Stumbrienė pasakojo, kad šeimoje renkasi sveiką maistą, nors kartais pasitaiko ir išimčių. „Stengiamės vaikus pratinti prie sveiko maisto, prie daržovių, vaisių, tačiau kaip ir visi vaikai, jie turi savo mėgstamų patiekalų, kuriais, esant ypatingai progai, mes palepinam. Vienas iš jų, be abejonės, yra pica“, - sakė ji.

REKLAMA

I. Stumbrienė džiaugiasi ir savo dukros Estelos kulinariniais sugebėjimais. „Ji kulinarija susižavėjo jau prieš kokius keturis metus. Ir iš tikrųjų labai intensyviai gamina tiek saldžiuosius patiekalus, tiek rimtus. Netgi kai močiutė kviečiasi į svečius, prašo, kad Estela kažkuo nustebintų. Ir ji visą laiką paruošia kažkokį savo ypatingą patiekalą. Gaminame jau ne tik aš su vyru, bet ir dukra“, - pasakojo I. Stumbrienė.

Renginyje kartu su vaikais apsilankiusi manekenė Renata Norvilė išdavė, kad jos vaikai – smaližiai. „Valgo viską, ką turbūt ir kiti vaikai: picos, makaronai, saldainiai, šokoladai, ledai ir viską, kas sveikiausia yra“, - juokavo R. Norvilė.

REKLAMA

Moteris atskleidžia, jog namų virtuvė – tarsi eksperimentinė laboratorija. „Mano sūnus galbūt norėtų dažniau gaminti kažką pagal savo septynmečio nuožiūrą, o tai yra visi ingredientai sumaišyti ir nežinia, kas gausis. Bet jis sugalvoja labai mandrą pavadinimą ir tai būna jo šedevras. Aišku, tą šedevrą tenka jam pačiam ir suvalgyti“, - šypsojosi R. Norvilė.

„Dukra labiau eksperimentuoja, ir, nors ji sako, kad jai patinka gaminti, aš nelabai dažnai matau, kad jinai tai darytų. Nors, kas liečia saldžius patiekalus, tai jai gaunasi galbūt kartais net geriau negu man. Aš tuos ingredientus dedu iš akies, o ji viską pagal receptą. Bet šiaip kol kas virtuvėje stovim mes su vyru“, - pripažino dainininko Deivio Norvilos žmona Renata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidų kūrėja ir vedėja Vaida Skaisgirė pasakojo, kad svarbiausias aspektas sūnaus Ato mityboje yra balansas. „Atas valgo viską – žuvį, jūros gėrybes, mėsą, daržoves. Stengiuosi, kad mityba būtų subalansuota, tačiau pasitaiko ir vadinamųjų cheat days. Mes abu labai mėgstam picas, todėl joms atsispirti nėra lengva. Tačiau vaikai, priešingai nei suaugusieji, moka nepersivalgyti, todėl Atui leidžiu kartas nuo karto pavalgyti ir mėsainių, ir picų, nes jis niekada nekemša, kol nori akys, o visada laiku pajaučia saiko jausmą“, - apie sūnaus mitybą kalbėjo V. Skaisgirė.

REKLAMA

Nors už lango – vėsi žiema, „Basilico“ restoranas renginio svečiams sukūrė šiltą ir draugišką atmosferą. Vakar gimtadienį šventęs verslininkas U. Kiguolis net sulaukė netikėtos staigmenos ir buvo pasveikintas vakarėlio organizatorių.

Susirinkusieji turėjo progą įsitikinti, kad tai ne tik jauki vieta pietums ar vakarienei, bet ir draugiškiems šeimų pasisėdėjimams su įdomiomis veiklomis bei skaniausiomis, malkomis kūrenamoje krosnyje keptomis picomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų