REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Kaip atsikratyti spuogų? (nuotr. facebook.com)

Vis dažniau pasirodo informacija apie iš namuose pagamintų produktų daromas veido kaukes, šveitiklius ir kitas grožio priemones. Atrodo, kad tai, ką valgote, galima tepti ir ant veido.

42

Vis dažniau pasirodo informacija apie iš namuose pagamintų produktų daromas veido kaukes, šveitiklius ir kitas grožio priemones. Atrodo, kad tai, ką valgote, galima tepti ir ant veido.

REKLAMA

Tačiau jei kiekvieną rytą savo košę pagardinate cinamonu arba į vandenį įspaudžiate citrinos sultis, tai dar nereiškia, jog pastarieji produktai tinkami naudoti ir ant veido odos.

Tiesą sakant, daugelis žmonių apie tai sužinojo iš savo skaudžios patirties. Manę, jog tai, kas daro mus sveikais iš vidaus, gali padėti ir veido odai, jie klydo.

Dermatologė Mona Gohara atskleidė, kam vieta ant veido, o ką geriau dėti tik į burną.

Atminkite, kad jei jūsų veido odą kankina tam tikros problemos, pavyzdžiui, aknė, oda yra be galo išsausėjusi, geriausia iš pradžių pasikonsultuoti su veido odos priežiūros specialistu ir tik tada bandyti šias namuose randamas priemones.

Citrinos sultys

Galbūt girdėjote, jog citrinos sultys puikiai atlieka veido toniko paskirtį, jos taip pat šviesina odą.

REKLAMA
REKLAMA

„Citrinos sultys ant veido turėtų būti tariamas griežtas „ne“. Citrinose yra rūgšties, kuri gali pažeisti jūsų veido odos pH, sunaikinti apsauginį barjerą, sukelti uždegimą, sudirginti ir netgi paikti randus“, - sakė dermatologė.

REKLAMA

Citrinos sultys taip pat padidina jautrumą ultravioletiniams saulės spinduliams, dėl ko jūs greičiau nudegsite saulėje.

Taigi, citrinų vieta – ant žuvies arba salotų, o ne ant veido.

Majonezas

Majonezas puikiai drėkina šiek tiek išsausėjusią odą? Geriau jau rinkitės iš natūralių ingredientų pagamintą kremą, o ne šį daugelio mėgstamą pagardą.

Nors, pasak dermatologės, majonezas odai nepadarys daug žalos, jis užkemša poras, o jūs to tikrai nenorite. Jei jūsų oda linkusi į aknę, kiaušinių ir aliejaus kombinacija yra tai, ko reikia, norint užsiauginti didelį spuogą.

REKLAMA
REKLAMA

Spiritas

Jei jūsų veido oda riebi, gali būti, jog bandėte ją patepti spiritu, kad bent šiek tiek sumažintumėte išskiriamų riebalų kiekį. Spiritas jūsų odai yra per daug stiprus.

„Spiritu tepdami odą, nuvalysite visus jai būtinus lipidus, baltymus ir riebalus, dėl ko ji bus lengvai pažeidžiama ir linkusi į uždegimus“, - sakė Mona Gohara.

Kepimo soda

Kepimo sodą dažnai naudoja tos, kurios nori iš jos pasigaminti veido odos šveitiklį. Dermatologė siūlo tuojau pat liautis naudoti šį šveitiklį. Kadangi kepimo soda pakeičia odos pH, galite stipriai pažeisti viršutinį jos sluoksnį ir taip sudaryti palankias sąlygas kauptis bakterijoms ir kitiems nešvarumams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žali kiaušiniai

Neretai internete galima aptikti straipsnį, kuriame, norint sutraukti veido poras, siūloma jį patepti plaktais kiaušinių baltymais. Nors po iš tokių ingredientų pagamintos kaukės naudojimo jūsų veidas atrodys ir jausis šiek tiek sutrauktas, vėliau teks sumokėti labai brangiai.

Cinamonas

Kai viena grožio vlogerė pasiūlė pasigaminti veido odos kaukę iš cinamono ir medaus, daugelis ją išbandžiusių skundėsi odos sudirginimu ir deginančiu jausmu. Mona Ghara teigia, jog šį prieskonį geriau dėti į kepinius, o ne ant veido.

Kaip ir citrinos sultys bei kepimo soda, cinamonas turi neigiamos įtakos odos pH, dėl ko pažeidžiamas apsauginis odos barjeras. Tuo metu odą palieka vanduo, o į jo vietą atkeliauja įvairūs dirgikliai, bakterijos.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų