REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Sniegas (nuotr. 123rf.com)

Škotijoje dėl stiprių vėjų, kuriuos sukėlė audra „Karolina“, teko uždaryti dešimtis mokyklų, sutriko geležinkelių bei keltų eismas.

19

Škotijoje dėl stiprių vėjų, kuriuos sukėlė audra „Karolina“, teko uždaryti dešimtis mokyklų, sutriko geležinkelių bei keltų eismas.

REKLAMA

Didžioji Didžiosios Britanijos dalis taip pat įspėjama dėl pūgos ir plikledžio, kurie užplūs šalį per ateinančias dienas.

Stiprūs audros vėjai labai greitai pasklido į pietus, todėl pūgos ir snygis penktadienį jau ims rodytis didžioje Škotijos dalyje, Šiaurės Vakarų Anglijoje, Šiaurės Airijoje, Airijoje, Velse ir vidurio Anglijoje.

Šiose vietose iškris apie 10 cm sniego, kalnuotose vietovėse ir daugiau.

Škotijoje užfiksuoti itin stiprūs vėjai 

Kai kurios Škotijos dalyse geležinkelio paslaugos jau atkurtos, nes baisiausia audros banga pasitraukė.

Vienas alpinistas pranešė, kad Cairn Gorm kalnų viršūnėje vėjo greitis pasiekė 186 km/h.

Vėjo gūsiai siekiantys 146 km/h., taip pat buvo užfiksuoti Dounreay branduolinėje aikštelėje Kaitne, kuri dienos metu buvo uždaryta, dėl blogo oro.

REKLAMA
REKLAMA

Bangos, kurių aukštis siekė 14 m, buvo užfiksuotas Europos jūrų energetikos centro "Billia Croo" bangų bandymų aikštelėje.

„Met Office“ tarnyba ketvirtadienį atnaujino įspėjimą dėl gausaus sniego ir plikledžio, įtraukdama Škotijos pietus ir Šiaurės Airiją į sąrašą vietų, kurios gali nukentėti.

REKLAMA

Daugelis mokyklų vis dar yra uždarytos.

Elektros energija jau atkurta

Elektros energijos bendrovė „SSE Networks“ patvirtino, kad elektros energija buvo saugiai atkurta daugiau nei 11 500 klientų.

Labiausiai paveiktos sritys buvo: Vakarų salos, šiaurės vakarų aukštumos, Kaitnas, Morėjus, šiaurės rytų Aberdynšyras, Orknio salos ir Šetlando salos.

Nuo 16:00 apie 4600 namų liko be energijos, daugiausia Kaitne, Orknyje ir Šetlando salose.

Kompanija pranešė, kad atkūrė elektros energiją, kuomet tai buvo saugu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų