REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimantas Viktoravičius Šiaulių „Gintros-Universiteto“ merginas treniruoja 14 metų. Nors jo komanda Lietuvos moterų A lygos nepralaimėjo nė karto, 55-erių strategas geriausiu šalies treneriu tapo pirmąkart. R. Viktoravičius tiki, kad įspūdingas Šiaulių ekipos sezonas – ne vienadienė sėkmė.

Rimantas Viktoravičius Šiaulių „Gintros-Universiteto“ merginas treniruoja 14 metų. Nors jo komanda Lietuvos moterų A lygos nepralaimėjo nė karto, 55-erių strategas geriausiu šalies treneriu tapo pirmąkart. R. Viktoravičius tiki, kad įspūdingas Šiaulių ekipos sezonas – ne vienadienė sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvertinimas – komandos nuopelnas

„Nominacijos – geriausias moterų treneris – anksčiau nebuvo, – tv3.lt aiškino R. Viktoravičius. – Mano gautas prizas – komandos. Viską lemia tai, kad ekipa gerai žaidė, o vadovybė sudaro sąlygas merginoms tobulėti.“

REKLAMA

R. Viktoravičius šiemet atsiėmė geriausio moterų futbolo trenerio apdovanojimą. Analogiškas vyrų stratego prizas atiteko kitam Lietuvos čempionui – Marijampolės „Sūduvą“ treniruojančiam kazachui Vladimirui Čeburinui.

Metų futbolininke pripažinta Ugnė Šmitaitė. 23-ejų mergina sezoną pradėjo ir baigė „Kauno Žalgiryje“, o vasarą buvo išvykusi į Kosovą. Šilališkė „Hajvalia“ garbę gynė UEFA Čempionių lygos atrankoje. Anksčiau mergina šiose varžybose žaidė ir su „Gintros-Universiteto“ marškinėliais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ugnę labai gerai pažįstu. Ji – gera mergaitė, fanatikė. Tačiau prizo buvo vertos ir Greta Kaselytė bei Liucija Vaitukaitytė“, – mano R. Viktoravičius.

G. Kaselytė rinkimuose liko antra, trečiąją vietą užėmė kita „Gintros-Universiteto“ futbolininkė Vestina Neverdauskaitė.

17-metei L. Vaitukaitytei atiteko geriausios jaunosios A lygos žaidėjos prizas.

Neseniai pasirodė informacija, kad L. Vaitukaitytė išvyks rungtyniauti į Ispaniją.

„Ji buvo peržiūroje ir klubui tiko. Vis dėlto, Liucija dar nebaigė mokyklos, bus abiturientė, tad dėl jos išvykimo į Ispaniją spręs tėvai“, – atviravo R. Viktoravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Vaitukaitytė moterų A lygoje gynė „Kauno Žalgirio“ garbę. Saugę „Gintra-Universitetas“ buvo pasiskolinęs Čempionių lygos kovoms.

Po šešerių metų – netikėtas kluptelėjimas

Rezultatyviausia moterų A lygos futbolininke tapo Šiaulių komandoje žaidusi Zenatha Coleman. Nors čempionate žaidžiama 20 turų, jų pakako, kad 24-erių namibietė sužibėtų neįtikėtinu rezultatyvumu. Ji pelnė 59 įvarčius.

Z. Coleman labai gera žaidėja. Ji muša daug ir itin svarbių įvarčių. Tačiau, reikia pripažinti, kad ji daugiausia tikslių smūgių atliko į apatinės A lygos turnyro lentelės komandų vartus, o šios ekipos lygiu atsilieka nuo mūsų“, – neslėpė R. Vikotoravičius.

REKLAMA

Šiemet „Gintra-Universitetas“ surinko 57 taškus ir 11 aplenkė „Kauno Žalgirį“, 27 – Vilniaus „Žalgirį“.

Spalio pradžioje moterų A lygoje užfiksuotas ir sensacingas rezultatas – „Gintra-Universitetas“ svečiuose 2:3 nusileido „Kauno Žalgiriui“. Šiaulietės Lietuvoje nesėkmės nebuvo patyrusios šešerius metus – nuo 2011-ųjų rudens.

„Spalio pralaimėjimą lėmė psichologiniai dalykai. Pirma – šią komandą prieš tai nugalėjome 15:0. Nors ir perspėjau, kad į šį rezultatą nereikia kreipti dėmesio, merginos atsipalaidavo bei neįvertino varžovių. Tokiais atvejais Dievas visada baudžia. Nepasinaudojome daugeliu progų. Negražu sakyti, bet ir teisėjai sugalvojo įdomių dalykų. Kaip ten bebūtų, „Kauno Žalgirio“ merginos šaunuolės, nes stengėsi ir pasiekė pergalę. Sveikinu jas, o mums tai buvo signalas, kad negalime žaisti atsipalaidavusios“, – prisiminė R. Viktoravičius.

REKLAMA

Šiaulių komanda šiemet paliko ryškų pėdsaką šalies futbolo istorijoje. Lietuvės laimėjo pirmąją Čempionių lygos atrankos grupę. „Gintra-Universitetas“ 4:0 sutriuškino Slovakijos Bardejovo „Partizan“, 6:0 Gruzijos Kutaisio „Martve“ ir 3:1 Turkijos Izmiro „Konak Belediyespor“.

Šiaulietės turnyro šešioliktfinalyje eliminavo Šveicarijos „Zurich“, namie sužaidusios 1:1, svečiuose – 2:1.

Paskatino susidomėjimą moterų futbolu

Aštuntfinalio burtai „Gintrai-Universitetui“ lėmė svajonės išsipildymą – dvejas rungtynes su legendine „Barcelona“. Joje žaidžia geriausia pasaulio futbolininkė Lieke Martens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių komanda savo aikštėje pralaimėjo 0:6, Katalonijoje – 0:3.

„Iki Barselonos ekipos mums trūksta techninio pasiruošimo. Panos nekaltos, nes jos vėlai pradėjo treniruotis – 14–15 metų. Merginos liko be pagrindų, o jie įgaunami nuo šešerių iki 12 metų. Bet kuriuo atveju, šiemet jos – šaunuolės, daug pasiekė“, – gyrė R. Viktoravičius.

Mačus su „Zurich“ ir „Barca“ stebėjo apypilnis Šiaulių miesto savivaldybės stadionas – po kelis tūkstančius sirgalių.

„Klubo vadovybė gerai padirbėjo, išreklamavo ne tik rungtynes su „Barcelona“, o ir visus mūsų rezultatus, žaidimą. Tie, kas domisi futbolu, pradėjo sekti, o kai atvyko „Barcelona“, visiems buvo įdomu pažiūrėti, kaip ji atrodo gyvai“, – aiškino R. Viktoravičius.

REKLAMA

„Gintra-Universitetas“ tarp 16 stipriausių Europos komandų buvo patekusi ir 2014-aisiais.

Pasak vyriausiojo Šiaulių ekipos trenerio, šiuo metu pradėta komandos komplektacija, futbolininkės po atostogų grįžo į treniruotes ir kol kas dirba lengvu režimu. R. Viktoravičius teigimu, ekipa susidėliojusi planus, ką veiks iki pavasario.

„Po 2014-ųjų sezono taip pat turėjome individualiai stiprias žaidėjas, bet komandos nesulipdėme. Manau, šįkart bus gera ekipa“, – vylėsi geriausias Lietuvos treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų